Hrvatska
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Re: Hrvatska
Hvala, korisne informacije.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bio sam i na Brionima, tj. na velikom ostrvu, karta sa voznjom oko sat vremena turistickim vozicem po ostrvu i trajekt tamo nazad 40e. U tom su ukljuceni ulazi u muzeje na ostrvu. Mi smo bili u Titovom muzeju sa njegovim fotkama, a Kadilak stoji ispred. Bili smo i u kucici za brodove pored luke, to je mialim jedini autenticni objekat iz Austrougarske koji je zadrzao tadasnji izgled. Iznajmljivanje elektricnog auta sat vremena 40e, malo jaca cena. Rezidencijalni kompleks je i dalje zatvoren za javnost i cuva ga vojska.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
Koji su to Bosanci? Oni koji su 93' bombardovani od NA.TO -a ili oni koji su im pljeskali?DukeNS napisao:Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
Oni koji su bombardovani nisu bosanci, samo imaju tu tablicu.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
DukeNS napisao: 03 Avg 2024, 23:09 Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
Ja gde sam prosao pored kampova prepuno, uglavnom Holandjani, i konobe dosta krcate, a to jos kasno po podne. Radnje isto prepune, no to ajd ne znaci puno, mada ima turista. Kilometarske kolone na ulazu u HR iz SLO. vode racuna o cistoci mora ovo sto sam ja video, ali cim zamaknes malo od obale vidi se da je to Balkan, djubre, neuredno i ostalo. Kila istarskog prsuta po prsutanama 60+ eura. Lepo je sve to, ali za te pare moze vec na mnogo drugih mesta da se ide. Usli smo i u neki hotel random jer smo bili na plazi, krcato, uglavnom Nemci. Dobro je kod hotelski plaza da uglavnom niko ne gleda na parkingu da li si gost ili ne ako je ulaz slobodan, mogu se koristiti tusevi, itd. Bar ovo gde sam ja bio, a to su me uputili mestani, isto i za kampove.
Ovo sto dodje Ljudi iz istocne Evrope je premalo da bi im popunilo alave novcanike.
Ali npr. igrom slucaja sam se šisao u Porecu i platio 10e. To su polako cene kao u NS.

Jel još živa slonica Lanka? Soni je uginuo odavno... Da li još papagaj Koki i dalje zaziva Tita?dragvorl napisao:Sad sam se vratio iz Istre, bilo je OK, iako ne volim te plaze kamene, ali ovo je bila neka improvizacija pa ok, smestaj u dobrom apartmanu oko 100e noc. Cene su malo jace, tipa ko u Nemackoj po restoranima. Drzace ili ce dizati dok im ne opadne promet.
Bio sam i na Brionima, tj. na velikom ostrvu, karta sa voznjom oko sat vremena turistickim vozicem po ostrvu i trajekt tamo nazad 40e. U tom su ukljuceni ulazi u muzeje na ostrvu. Mi smo bili u Titovom muzeju sa njegovim fotkama, a Kadilak stoji ispred. Bili smo i u kucici za brodove pored luke, to je mialim jedini autenticni objekat iz Austrougarske koji je zadrzao tadasnji izgled. Iznajmljivanje elektricnog auta sat vremena 40e, malo jaca cena. Rezidencijalni kompleks je i dalje zatvoren za javnost i cuva ga vojska.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Da, ziva je slonica, bas smo je videli. Za papagaja smo samo culi od vodica, i on je ziv i prica, psuje. Divlje zivotine su raselili davno po zooloskim vrtovima, ali su ostali betonski kavezi, to je sad napusteno. Ostavili su zebre i slicne zivotinje koje mogu da se razmnozavaju i dovezli su neke domace sorte stoke. Postoje i golf tereni koji se ne zalivaju.

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
LAV-LAV napisao: 03 Avg 2024, 23:25Koji su to Bosanci? Oni koji su 93' bombardovani od NA.TO -a ili oni koji su im pljeskali?DukeNS napisao:Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
Ne znam koji su, nisam išao redom i ispitivao. Govorim po tablicama. Ali bih po imenima dece na plaži rekao da ih ima iz sva tri entiteta.
@dragvorl , moguće da je u Istri drugačija situacija. Ovo što sam naveo važi za dalmatinska ostrva.
40 € za odlazak brodom do Velikog Briona... naravno kompleks drže oni koji su rekli da će sve biti dostupno nakon uspostave RH... hahahhhh...ima u Kući Cvijeća magnetna razglednica sa Titom kako se kupa na Brionima ...dragvorl napisao:Sad sam se vratio iz Istre, bilo je OK, iako ne volim te plaze kamene, ali ovo je bila neka improvizacija pa ok, smestaj u dobrom apartmanu oko 100e noc. Cene su malo jace, tipa ko u Nemackoj po restoranima. Drzace ili ce dizati dok im ne opadne promet.
Inače , negdje zadnju vikend u 10 .mj su ulasci u sve nacionalne parkove u HR cca 3 € (bilo 20 kn)
Svaka čast , iskoristio si izlet vrhunskidragvorl napisao:Da, ziva je slonica, bas smo je videli. Za papagaja smo samo culi od vodica, i on je ziv i prica, psuje. Divlje zivotine su raselili davno po zooloskim vrtovima, ali su ostali betonski kavezi, to je sad napusteno. Ostavili su zebre i slicne zivotinje koje mogu da se razmnozavaju i dovezli su neke domace sorte stoke. Postoje i golf tereni koji se ne zalivaju.

Ne postoje 3 entiteta. Postoji Rrpublika Srpska i Federacija BiH ( 2 entiteta kako to u FBiH vole reći omalovažavajući srpsku zastavu u RS)DukeNS napisao:LAV-LAV napisao: 03 Avg 2024, 23:25Koji su to Bosanci? Oni koji su 93' bombardovani od NA.TO -a ili oni koji su im pljeskali?DukeNS napisao:Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
Ne znam koji su, nisam išao redom i ispitivao. Govorim po tablicama. Ali bih po imenima dece na plaži rekao da ih ima iz sva tri entiteta.
[mention]dragvorl[/mention] , moguće da je u Istri drugačija situacija. Ovo što sam naveo važi za dalmatinska ostrva.
Republiku Srpsku u FBiH zovu Šumska , a Srbiju Smrdija kao i u HR.
To je činjenica.
Žao mi je što sam ovo morao napisati jer vjerujem da i ti znas za to . Ne treba se baš za sve praviti da je sve u boji kad nije. Ja s tim živim puno duže nego od par dana ljetovanja.
Ali zato treba znati da bosanci ne postoje. Postoje Srbi iz RS koji su masovno išli na Kosmet 99' i ne zaslužuju da ih se zove
bosancima. Znam neke koji su i danas u CAJ -u.
Drina nije granica.
Ali nema veze.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bez uvrede niti je opomena, ali mi je sam ton malo previše nacionalistički. A to nam ovde ne treba.
Razmena informacija da, ali ko kako koga zove i ko je šta radio u prošlosti, mislim da većinom svi znaju i nije neophodno o tome razglabati na ovom forumu.
Hvala.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Razmena informacija da, ali ko kako koga zove i ko je šta radio u prošlosti, mislim da većinom svi znaju i nije neophodno o tome razglabati na ovom forumu.
Hvala.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Druze svaka cast na informacija oko raznih tema u hr i sto zivis u hr.
Ali malo si poleteo sa objasnjavanjem nekih opstih pojmova i "moralnim" vaspitavanjem nas u srbiji, kao da zivimo u singapuru a ne 100km dalje.
Ne, nismo znali da postoje 2 entiteta u Bih, hvala ti na info..
Ali malo si poleteo sa objasnjavanjem nekih opstih pojmova i "moralnim" vaspitavanjem nas u srbiji, kao da zivimo u singapuru a ne 100km dalje.
Ne, nismo znali da postoje 2 entiteta u Bih, hvala ti na info..
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Moja supruga je iz Obrovca, bila je u koloni 1995.,izašla je u majici i trenerci dolinom Zrmanje. Pucali su posle po njima iz aviona, prošla je pored onog kamiona u plamenu koji je svakog 05.08. na RTS1.
I ne mrzi nikog. Nije ni u Srbiji bila nešto posebno "voljena". Bilo je uvek "one izbeglice".
Ja lično, da ne idem u tazbinu, verovatno ne bih išao u HR, mada mi je Istra baš
.
Ne zato što ih mrzim/ne volim/ne podnosim, nego jednostavno zato što ima xx boljih i neopterećenijih destinacija gde se može lepo provesti.
Za ovih evo već skoro četvrt veka, nikada me niko, nigde i ni u kojoj situaciji nije ama ni pogledao popreko. Šta misle, ne znam, još nisam naučio da čitam misli.
A mogu po "centralno šumadijskom" naglasku za 0,5 sekundi da provale odakle sam.
I ne mrzi nikog. Nije ni u Srbiji bila nešto posebno "voljena". Bilo je uvek "one izbeglice".
Ja lično, da ne idem u tazbinu, verovatno ne bih išao u HR, mada mi je Istra baš
Ne zato što ih mrzim/ne volim/ne podnosim, nego jednostavno zato što ima xx boljih i neopterećenijih destinacija gde se može lepo provesti.
Za ovih evo već skoro četvrt veka, nikada me niko, nigde i ni u kojoj situaciji nije ama ni pogledao popreko. Šta misle, ne znam, još nisam naučio da čitam misli.
A mogu po "centralno šumadijskom" naglasku za 0,5 sekundi da provale odakle sam.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Nema loše namjere niti je nacionalistički. Izvinjavam se ako je tako zvučalo,
Htio sam samo skrenuti pažnju da ne treba sve strpati u isti lonac jer kad dođeš u BL nije isto kao kad dođeš u Mostar niti je isto da li imas srpske tablice u Istočnom Sarajevu ili u Sarajevu. Nazalost je tako.
U BL i Istočnom Sarajevu si doslovno kao u Srbiji, a ovo drugo kao da si na drugom kontinentu.
Nek me ispravi onaj tko misli da nije tako.
Zato za mene tamo ne zive Bosanci (nisu problem Bosanci nego isti koš) kao što vise nema Jugoslovena.
To je poanta.
Evo ja neću više o tome, idemo dalje
Htio sam samo skrenuti pažnju da ne treba sve strpati u isti lonac jer kad dođeš u BL nije isto kao kad dođeš u Mostar niti je isto da li imas srpske tablice u Istočnom Sarajevu ili u Sarajevu. Nazalost je tako.
U BL i Istočnom Sarajevu si doslovno kao u Srbiji, a ovo drugo kao da si na drugom kontinentu.
Nek me ispravi onaj tko misli da nije tako.
Zato za mene tamo ne zive Bosanci (nisu problem Bosanci nego isti koš) kao što vise nema Jugoslovena.
To je poanta.
Evo ja neću više o tome, idemo dalje