Registracija vozila
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Registracija vozila
Ja bi platio, tako su mi rekli, samo je pitanje da li bi i nova radila kako treba...
Da li zna neko, da li vlasnici automobila cije su tablice sa Kosovskog podrucja, pri kupoprodaji, imaju naplatu poreza, mislim na onu procenu vrednosti automobila iz tabele u visini od 2,5 posto?
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Skoro se nesto drugar raspitivao, ako je na autu prilikom carine vracen pdv, onda se isti vraca, a ako nije vracen pdv onda ide normalna procedura bez naplate poreza ( pdv-a ).
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Zapravo je auto nov kupljen u Srbiji, bio je na nase table, a nakon toga preregistrovan na PR
Dva pitanja.
1. Da li se kupoprodajni ugovor mora overiti u opštini prodavca ?
2. Da li se auto uvek vodi na osobu koja je potpisala kupoprodajni ugovor ili se to posle u mupu reguliše ? Pri kupovini Stila ništa nisam potpisivao a auto se vodio na moje ime
1. Da li se kupoprodajni ugovor mora overiti u opštini prodavca ?
2. Da li se auto uvek vodi na osobu koja je potpisala kupoprodajni ugovor ili se to posle u mupu reguliše ? Pri kupovini Stila ništa nisam potpisivao a auto se vodio na moje ime
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
1. Moze u bilo kojoj opstini. Jedino se porez placa u opstini prodavca.
2. Sta pise u kupoprodajnom tako ide u saobracajnu
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
2. Sta pise u kupoprodajnom tako ide u saobracajnu
Hvala
I još nešto, koju cenu stavljate u ugovor ?

I još nešto, koju cenu stavljate u ugovor ?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sta god stavis gledaju katalosku, osim.ako nije visa od kataloske u ugovoru.
Znam to, nego me kad sam prodavao kola čudno gledala jer sam ja stavio 2000e u dinarskoj protivvrednosti u ugovor.
Zato sto obicno stavljaju od 10 000 do 30 000 din, verovatno nije navikla vece cifre da gleda
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ako si kupac, stavi realnu cenu. Ako si prodavac, možeš i 20din da staviš.stefanan napisao:Znam to, nego me kad sam prodavao kola čudno gledala jer sam ja stavio 2000e u dinarskoj protivvrednosti u ugovor.
Moj prijatelj kupio sinu motor za 3000eu a u ugovor stajalo 100!. Naravno, porez je platio po katalogu, a ispostavilo se da je motor ukraden ali nije ga ukrao lik od koga je moj prijatelj kupio, već lik od koga je preprodavac kupio. Onda ga moj prijatelj tužio da mu vrati pare i ovaj mu vratio 100eu, pošto ima kao dokaz samo ugovor koji je lično potpisao i overio u opštini

Ako je carinjen i prosao kontrolu amss, zar to nije garancija da je auto regularan?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@ivica122
Bas to. Neozbiljno je pri kupovini auta razmisljati o tako sitnoj ustedi, pogotovo sto sada i kataloske vrednosti nisu toliko niske.
Ja sam i pri prodaji i pri kupovini stavio punu cenu. Kupca je kostao auto nekih 50-100 evra vise, a mene oko 150-200 evra vise, ali uopste nisam ni hteo da razmisljam o drugoj varijanti.
Bas to. Neozbiljno je pri kupovini auta razmisljati o tako sitnoj ustedi, pogotovo sto sada i kataloske vrednosti nisu toliko niske.
Ja sam i pri prodaji i pri kupovini stavio punu cenu. Kupca je kostao auto nekih 50-100 evra vise, a mene oko 150-200 evra vise, ali uopste nisam ni hteo da razmisljam o drugoj varijanti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Pa da, i ja sam za moj Accord upisao cenu koju sam i platio, a kako je kataloška u tom trenutku bila 5% manja, da sam upisao 1000eu cenu samo bih rizikovao ostatak para, a na porez bih uštedeo samo 2000din. Zbog siće da rizikujem gubitak od oko 5500eu, mislim da se ne isplati 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Za cifre preko 15k evra je jos malo komplikovanije. Po zakonu transakcija mora da ide preko racuna, a za to banka trazi ugovor na uvid.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...