Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Grčka

Post od Texonja »

paja napisao: Prve godine u H Novom mi je klinka pokupila stomačni virus, "lečili je" dole, ja vidim nema vajde od toga i u kola dan ranije. Prošle godine kad su i bile te muke sa peskom mi klinka dobije neke alergije (može biti da je na preparat za sunčanje)
Sad ispada da izmisljam kako nam se sve isto dogadja, ali ja sam 2008. kada sam najverovatnije poslednji put u zivotu letovao u CG (ne planiram da umrem ove godine, nego planiram da ne idem vise) :) zakacio tamo neki virus. Ceo se osuo, dobio proliv kao nikad, 3 dana sam sedeo u sobi i gledao TV. Zena isto, ali je dobila 2 dana kasnije identicno to sranje. Drugar koji je kasnije dosao samo na par dana u HN i kojeg sam video slucajno zalio se da je i on isto to dobio. Tad nismo imali dete, ali sad da vodim klinku tamo mi ne pada na pamet.
A moja cerkica je alergicna na neku kremu za suncanje. Ubi me sad koja, mislim da je neka Nivea, iako u sustini maltene sve sto koristi od kozmetike jeste Nivea, ta krema joj smeta. Dobije crvene fleke tamo gde je namazemo sa tim.

@Nidzo (a i ostali) , ima li neka preporuka za smestaj na Atosu? Moze hotel, moze i apartman.
Mi smo na Kasandri do 28. septembra, pa planiram da bukiram jos 3-4 dana ili Sitoniju ili Atos.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

CG a naročito Boka ima problem što se fekalna kanalizacija izliva suviše blizu obali i eto sranja u najavi. Mi kad smo bili dom zdravlja u HN je bio prepun dece koja su ili imala proliv ili povraćala. Strašno na šta je to ličilo.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Pajo ne zaboravi da deca uče i vide od nas kako se ponašamo, mislim na pesak. :)

A što se tiče destinacije u Septembru pre bih išao negde na Halkidiki nego na ostrvo, moja iskustva su da je voda toplija i mirnija.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Jbm li ga, pretprosle godine smo bili pocetkom septembra i bilo je super vreme. Prosle godine smo zakacili samo prvih par dana septembra i duvao je vetar svako popodne, bili veliki talasi, bas lose... Kocka je septembar. Jul i Avgust su sigurica, ali su zato i skuplji skoro duplo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I ja htedoh da predložim najjednostavniju varijantu - Halkidiki, i to negde u vrhu prvog prsta/dubini zaliva, recimo Polihrono ili Hanioti, no krenuste sa tim ekskluzivama na 1000 i kusur kilometara pa odustah... :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Bio do AMSS-a da izvadim međunarodnu dozvolu a imam novu vozačku i nije bilo nikakvih dodatnih zahteva, neko je ovde pisao da su mu tražili neku dodatnu potvrdu.
Čekajući sam uspeo da čujem da postoje zemlje za koje ta međunarodna dozvola treba da se ima a za neke ne, ali je bila gužva pa nisam hteo da opterećujem sa pitanjima za koju zemlju treba a za koju ne.
Za Makedoniju mi je potvrdila iz nekih papira da treba.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Mirko 10 puta ponavlja patrole a nijednom ove godine do Sitonije.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I de ideš na kraju, Pajo?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne znam, a ne znam ni da li idem. Sve opcije su otvorene.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Paja ide u Kompresor po 500L,malo li je na ovu krizu :mrgreen: :pivo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Da li je neko od vas, ko je bio u Sartiju, obišao Dukinu plažu? Kako izgleda i gde se tačno nalazi?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

I na kraju sam morao da izvadim dva zelena kartona!!!

:glavomuzid:

EDIT Izvadio i Međunarodnu vozačku dozvolu, ništa nisu tražili, samo slike i moju dozvolu, i to je sve. Celokupan ceh 3x2000 dinara. :glavomuzid:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Vladapetr napisao:Da li je neko od vas, ko je bio u Sartiju, obišao Dukinu plažu? Kako izgleda i gde se tačno nalazi?
Bio sam tamo. Nalazi se odmah do / levo od Megaportokali plaže, nekih 7-8 km severno od Sartija prema Vurvuruu:

Slika

To je u stvari plaža iz tri dela - levi deo - najveći, zatim minijaturna plaža u sredini (procep između stena, dovoljna tek za dvoje ljudi) i desni deo... "Oprez" ako ideš sa familijom, tu često kampuju mlađi Grci, nudisti... :D

p.s Već duže vreme nameravam da okačim ovde jednu reportažicu iz tog kraja sa puno fotki (zasnovanu na 2 odlaska tamo) i ovakvih skica "kako doći", no nikako da to napravim/završim... :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Prvih par dana smo obilazili plaže južno od Sartija, otišli do Toronija. Onda krenemo ka gore, prema Vurvuruu.

Prvi dan odemo na Orange, lako je naći putokaz ali mesto za parking malo teže :D

Sledeći dan krenemo na Dukinu. Vidim po mapi da je posle Orange plaže, prođem skretanje za Orange i malo zatim vidim gomilu automobila pored puta. Kapiram da tu nije Dukina jer je mnogo blizu Orange plaže, pa produžim.

Pored puta nema NIJEDNE oznake sve dok nismo došli do Armenistis kampa. O onom stampedu i gužvanjciji tamo ne bih ni da pišem, žali bože pola sata što sam izgubio parkirajući se. Pokupimo se i krenemo nazad, rekoh možda sam promašio skretanje pa sam vozio baš lagano da ga vidimo. Jok, nema nijednog ;)

Stajem na taj veliki improvizovani parking i nalazim mesto u hladu, krećemo ka plaži i pitam nekog lika koji je krenuo uzbrdo: kako se zove ova dole plaža. Kaže Kavourotripes!? Kako bre, pa Oranž je od mene desno - ka Sartiju, a po mapi je taj Kavourotripes je između Oranža i Sartija.
Siđemo skoro do plaže, iznad nje je prilično gusto popunjen kamp(divlji) a onda se iz kampa strminom spušta do male i divlje plaže, bez kafića muzike itd... Koja je to plaža, kako se zove? :D

Okrenem se i opet u auto, odem do Zografu plaže gde smo se fino proveli. Za pola sata krećem opet u pohode, ne znam koju plažu da probam danas. Ova Dukina je isto divča, ništa suncobrani i kafić?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori