Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Uroš S. »

Moji su slavili slavu uvek, deda mi nije bio član partije, ali mi je pričao da su uvek bila dva lika u crnim mantilima u dvorištu crkve i utefterisavali ko dolazi da osveti kolač, sveću, šta se već radi. Ne zna da je neko imao probleme zbog toga ali opet, veliki brat je gledao. Naravno nije se slavilo u ovom obimu, ali pradeda je bio za Kralja i tradicija i običaji su se poštovali.
Ja smatram da se kod slave radi u prvom redu o tradiciji, moj otac koji je zakleti ateista, prirodanjak, naučnik, i najveći fan Ričarda Dokinsa u Srbiji, a slavi slavu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Paja napisao:Ni ja niti slavim, niti obeležavam.
Za mene je slava za vernike.
Uvek ima drugih povoda da se okupe prijatelji i izabrana rodbina.

Najbliži sam ovom stavu.
nikaragva napisao:Jbg, sad je moderna teza da se nije ni trebalo zamerati nemcima. Tako da ovo razminiravanje je teroristički akt protiv suverene države Njemačke.
Apsolutno nema veze sa tim. Fakat tabla je postavljena bez dozvole, ali kada je već postavljena, po meni je nije trebalo dirati.
Napravljen je ceo cirkus oko tog čoveka koji nikad za života nije hteo publicitet, za razliku od ljudi koji ove inicijative prave. :thumbdown:
Poslednja izmena od methane.master u 22 Dec 2014, 18:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Editovah u međuvremenu. Sorry Grujo. Glupi TT za WP nema multiquote.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma nema veze :D
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

https://www.youtube.com/watch?v=-VkfhQxl-AI

https://www.youtube.com/watch?v=gPX8GAYUDG8
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ne znam da li sam postao zaboravan, ali ovo zastrasivanje strajkaca mi nekako ostalo davno u devedesetim. Da li je moguce da smo dozvolili da posle svega ponovo isto prozivljavamo?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa, ne znam kako da ti kažem, ali nikad nije ni bio problem u vlasti ... :D
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Definitivno
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pa... problem uglavnom jeste u vlasti. Uporedi Istočnu i Zapadnu Nemačku, ili još bolje Severnu i Južnu Koreju. Isti narod, samo je razlika u vlasti. Što je najgore od svega, tu vlast nije izabrao narod, već je nametnuta spolja.

Isto je tako je bilo i u Jugoslaviji/Srbiji. Spoljni faktor je 1945. na vlast doveo komuniste, spoljni faktor je 1991. hteo da na vlasti ostanu upravo oni koji su bili pogodni da unište Jugoslaviju. Što se tiče trenutne vlasti u Srbiji, narod je na izborima pokazao da je nezadovoljan prethodnom, koja je ispunila mali deo onoga što se od nje očekivalo posle 5. oktobra. Rezultati glasanja su bili otprilike pola/pola. Ali strani faktor je bio presudan da dođe još gluplja, nesposobnija i korumpiranija vlast, koja je pristala da izvrši neke "zadatke" koje prethodna nije htela. Izražene autokratske tendencije, gušenje medijskih sloboda i takve stvari njih ne zanimaju... sve dok rade ono zbog čega su dovedeni.

Pa eto tako od prvog januara imamo međunarodni pozivni broj za Kosovo +383... i mnogo, mnogo manje vidljivih, a još gorih stvari.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

svima nam je siva...
http://www.youtube.com/watch?v=fOg7mj1_ ... 4&index=25
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

snork napisao:Ali strani faktor je bio presudan da dođe još gluplja, nesposobnija i korumpiranija vlast, koja je pristala da izvrši neke "zadatke" koje prethodna nije htela.
Ne sećam se da su stranci glasali za njih, a nisu ih nešto ni podržavali na izborima, čini mi se.
snork napisao:Izražene autokratske tendencije, gušenje medijskih sloboda i takve stvari njih ne zanimaju... sve dok rade ono zbog čega su dovedeni.
Zašto bi stranci branili medijske slobode u Srbiji? Zar to nije obaveza društva koje u Srbiji živi, naravno, pod uslovom da im je stalo do slobode medija (i ostalih sloboda)?

Apsolutno se slažem da izvršavaju sve što im se nametne spolja, ali se ne slažem da su dovedeni, već da su se tu 'zatekli'. Da društvu u Srbiji smeta takvo stanje, nešto bi uradili. To sve ide svojim tokom, s tim da je određenom delu stanovnika u Srbiji mnogo gore, dok je nekima manje gore nego pre, ali i dalje gore. Naravno, nekima je čak i bolje.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Setim se samo Mlađana Dinkića i Mirka Cvetkovića i sve mi jasno zašto su ovi danas na vlasti!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odgovori