Koliko troši?
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Re: Koliko troši?
Dobro, kao i obično.
Nego Ljubo, kako si zadovoljan kvalitetom enterijera u Mercu. Kažu da su tu bas podbacili. Mnogi navode krckanje i škripu na sve strane. Jel primećuješ i ti slične stvari ili ti to ne smeta? Pored NOx senzora, ovo im navode kao glavnu manu.
Nego Ljubo, kako si zadovoljan kvalitetom enterijera u Mercu. Kažu da su tu bas podbacili. Mnogi navode krckanje i škripu na sve strane. Jel primećuješ i ti slične stvari ili ti to ne smeta? Pored NOx senzora, ovo im navode kao glavnu manu.
Bas se vozim danas (put od 2 dana
) i razmisljam o kvalitetu enterijera. Fantastican je, za skoro 120k km nisam ni jedamput cuo bilo sta iz njega. A auto je inace jako tih do 170km/h - ne cuje se mnogo cak ni sustanje vazduha. Po meni kvalitet enterijera je fantastican. Za tehniku nemam pojma, ja sam imao problema sa pasovanjem haube i prtljaznika (ni jedan nisu lepo upasovali u fabrici) i onim senzorom za ulje sto su se 6 meseci mucili da srede, a sve ostalo besprekorno. Inace enterijer je prijatan na dodir, ergonomski dobro oblikovan i lep. Vozio sam se u AMG line prosloj verziji mercedesa, E klase i ovaj je za 2 klase bolji… E da, sediste se kod naslona od mog ulaska malkice ofucalo na 1 cm duzine po ivice, to je sve sto ima od ostececenja, mada se najcesce sam vozim a i dosta sam pazljiv sa koriscenjem 
Inace sta ti je to produvavanje motora na velikom putu. Za predjenih 4000 i nesto kilometara AdBlue nivo je pao za oko 400km (skala mi je u km)

Inace sta ti je to produvavanje motora na velikom putu. Za predjenih 4000 i nesto kilometara AdBlue nivo je pao za oko 400km (skala mi je u km)
- 123456
Hvala Ljubo, drago mi je da si zadovoljan.
Kod tebe nema dolivanja posebne tečnosti za DPF kao kod Francuza? Kako se ponašao u gradskoj vožnji?
Kod tebe nema dolivanja posebne tečnosti za DPF kao kod Francuza? Kako se ponašao u gradskoj vožnji?
Pa ima, AdBlue mora da se dosipe. Meni dolivaju otprilike svake godine na servisu, ali iskreno receno nemam pojma koliko, samo znam da mi je onda na maksimumu
i znam da se nervira kada padne ispod polovine
Kako mislis kako se ponasa u gradskoj voznji? Znam samo da kako ga ja svakodnevno vozim na niskom broju obrtaja ima problema sa regeneracijom, i da onda trosi dosta tog AdBlue-a… a i auto smrdi na paljevinu posle voznje 

- 123456
AdBlue je nešto drugo. To je za azotove okside.
Mislio sam tečnost koja smanjuje temperaturu u DPF-u i olakšava proces regeneracije u gradskoj vožnji. Mislim da to imaju samo Francuzi, mada sada se valjda i kod njih to promenilo.
Odgovorio si mi u suštini kako je sa regeneracijom...
Mislio sam tečnost koja smanjuje temperaturu u DPF-u i olakšava proces regeneracije u gradskoj vožnji. Mislim da to imaju samo Francuzi, mada sada se valjda i kod njih to promenilo.
Odgovorio si mi u suštini kako je sa regeneracijom...
To je kod PSA grupe.. I mislim da i najnoviji njihovi dizel i dalje imaju to, samo je ta tečnost malo drugačija u odnosu na one pre 10-15god. I to je odlično rešenje - jer itekako pomaže kod regeneracije. Ali zahteva dosipanje na svakih 100k-150k km
Kod Reno-a toga nema
Kod Reno-a toga nema
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Na šta mislite, na "Eolis"?
Ne znam kakav je taj ali za ad blue znam da je žešće zlo jer ima tendenciju da se kristališe a to znači kad-tad začepljivanje ad blue pumpe i(li) njegove dizne, a onda ćete saznati koliko to košta da se sve zameni... Zato drugarski savet, na vreme: KUPUJTE I VOZITE ISKLJUČIVO BENZINCE.
Ne znam kakav je taj ali za ad blue znam da je žešće zlo jer ima tendenciju da se kristališe a to znači kad-tad začepljivanje ad blue pumpe i(li) njegove dizne, a onda ćete saznati koliko to košta da se sve zameni... Zato drugarski savet, na vreme: KUPUJTE I VOZITE ISKLJUČIVO BENZINCE.
Da taj. On je skroz okej - jbg košta, ali i traje.
Onda kad su uveli AdBlue odmah su i imali problema sa rezervoarima za adBlue-a (i pumpe, koja je valjda integrisan u samom kanistru)
Onda kad su uveli AdBlue odmah su i imali problema sa rezervoarima za adBlue-a (i pumpe, koja je valjda integrisan u samom kanistru)
NOx se rešava. Za mene, najveća mana E klasa su prednja sedišta. Ali pošto prelaziš iz C7 koji je još gori, onda to i nije neki minus.123456 napisao: 02 Jul 2023, 20:36 Dobro, kao i obično.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Atmosferske?
Ja bih dodao i manuelne menjače pod obavezno. Ok prvih 200k automatski, ali posle toga ko pukovnik ko pokojnik...
I benzincima isto treba Adblue, isti vazduh koriste kao i dizeli (tj isti azot) gde treba da se redukcijom oslobodi azotovih oksida.
Potpuna je ista hemija, u suštini oba su SUS motora i razlike praktično nema a da je bitna po agendu zelenog sagorevanja fosilnog ugljovodonika.(koji oksimoron
)
E sad, kada će i benzinci upasti u briselske direktive i kod njih postati obavezno pokazačće vreme.
Direktno ubrizgavanje benzina je startovalo 1995. godine, birokratiji je trebalo 20tak godina da propiše GPF.
Potpuna je ista hemija, u suštini oba su SUS motora i razlike praktično nema a da je bitna po agendu zelenog sagorevanja fosilnog ugljovodonika.(koji oksimoron

E sad, kada će i benzinci upasti u briselske direktive i kod njih postati obavezno pokazačće vreme.
Direktno ubrizgavanje benzina je startovalo 1995. godine, birokratiji je trebalo 20tak godina da propiše GPF.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nisam još čuo da neko sipa ad blue u benzinca.
A nadam se da i neću.
Ljudi, vreme je da se polako prelazi na struju a mi i dalje razglabamo o dizelima. Treba i njih i benzince poslati što pre u prošlost.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi, vreme je da se polako prelazi na struju a mi i dalje razglabamo o dizelima. Treba i njih i benzince poslati što pre u prošlost.
Samo hibridi, kakva crna struja...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
+1
Nema od toga nista. Treba razbucati sav kolovoz da bi se razvukle instalacije. Pola Zapada ima zajednicke toalete na spratu, prde tu o nekoj cistoj voznji.
Nema od toga nista. Treba razbucati sav kolovoz da bi se razvukle instalacije. Pola Zapada ima zajednicke toalete na spratu, prde tu o nekoj cistoj voznji.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
U kojoj opremi?member napisao:NOx se rešava. Za mene, najveća mana E klasa su prednja sedišta. Ali pošto prelaziš iz C7 koji je još gori, onda to i nije neki minus.123456 napisao: 02 Jul 2023, 20:36 Dobro, kao i obično.
Avantgarde sedista su tooop. Jedino malo treba vremena, tj.meni je trebalp da ubodem idealnu poziciju.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока