Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
A reci sad i svoju analizu 
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ma jok, dosadna materija
Naravno da je bio potcenjen. Već 3 godine narodna banka veštački održava fiksan kurs u odnosu na evro kako bi zaštitili domaću privredu. Postavlja se pitanje zašto su ga sad odjednom pustili da skoči. Toliko neodgovorni i blesavi da puste domaću privredu niz vodu nisu. Verujem da se ipak nešto krupnije valja iza brda.Rakhil napisao:To bi bio neposredni povod, ne i uzrok. Ocito je bio potcenjen ako je trziste odreagovalo ovako na skidanje limita.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mene plasi najava ECBa o plasiranju nekoliko Bacevica evra - nece biti prijatno vezanima za evro. Ne pustaju oni time privredu niz vodu, pre bih rekao da je dugorocno stite.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Skontali su da mogu da kupe pola Francuske, i četvrtinu Nemačke.Floyd napisao:Naravno da je bio potcenjen. Već 3 godine narodna banka veštački održava fiksan kurs u odnosu na evro kako bi zaštitili domaću privredu. Postavlja se pitanje zašto su ga sad odjednom pustili da skoči. Toliko neodgovorni i blesavi da puste domaću privredu niz vodu nisu. Verujem da se ipak nešto krupnije valja iza brda.Rakhil napisao:To bi bio neposredni povod, ne i uzrok. Ocito je bio potcenjen ako je trziste odreagovalo ovako na skidanje limita.
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel čita neko protestadvokata? Ozbiljna banančina za sada.
Pajo razjasni, danas se glasalo, a još nisu poznati rezultati glasanja ili kako? Sutra se glasa? Nije mi jasno...
Pajo razjasni, danas se glasalo, a još nisu poznati rezultati glasanja ili kako? Sutra se glasa? Nije mi jasno...
Potencijalno, u kojoj je onda valuti najbolje štedeti i zaduživati se? Ne mislim na špekulacije i obogaćivanje, već na običnu štednju i neke manje kredite...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja citao i nista mi nije jasno, sporazum prihvacen a tamo skoro svi protivUroš S. napisao:Jel čita neko protestadvokata? Ozbiljna banančina za sada.
fq400 napisao:Potencijalno, u kojoj je onda valuti najbolje štedeti i zaduživati se? Ne mislim na špekulacije i obogaćivanje, već na običnu štednju i neke manje kredite...
U dinarima naravno, cenimo svoju valutu...
Verujem da je podmazano!Grujic napisao:Ja citao i nista mi nije jasno, sporazum prihvacen a tamo skoro svi protivUroš S. napisao:Jel čita neko protestadvokata? Ozbiljna banančina za sada.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Izgleda da je bilo neko glasanje u stilu boljševika...
Bilo je nazovi glasanje.
Ko je za? Aha, većina.
I onda se izda saopštenje da je očiglednom većinom AKB odlučila da prihvati sporazum sa ministarstvom.
Sve u svemu bruka kao i nekoliko prethodnih puta na AKB.
Ko je za? Aha, većina.
I onda se izda saopštenje da je očiglednom većinom AKB odlučila da prihvati sporazum sa ministarstvom.
Sve u svemu bruka kao i nekoliko prethodnih puta na AKB.
To niko pouzdano ne može da ti kaže ali mislim da je ipak bolje držati se evra.fq400 napisao:Potencijalno, u kojoj je onda valuti najbolje štedeti i zaduživati se? Ne mislim na špekulacije i obogaćivanje, već na običnu štednju i neke manje kredite...
Pa, onako... "između redova" su ih podržavali. Odmah posle posete Merkelove, Zapad je shvatio da je od dotadašnjih vlasti iscedio koliko je mogao i počeo sa promovisanjem "reformisanih radikala" kao nove pozitivne snage, proevropski orijentisane, itd.fq400 napisao:Ne sećam se da su stranci glasali za njih, a nisu ih nešto ni podržavali na izborima, čini mi se.
Naravno da nisu "dovedeni", već su se samo lepo uklopili u interese Zapada. Bukvalno dovođenje nekoga na vlast je moguće samo posle revolucija i ratova. Npr. kada je Crvena armija oslobodila celu Mandžuriju i skoro celu Koreju od japanskih okupatora 1945. godine, ušli su u Pjongjang i po Staljinovoj direktivi postavili svog operativca Kim Il Sunga na vlast. Ostatak priče znamo.snork napisao: Apsolutno se slažem da izvršavaju sve što im se nametne spolja, ali se ne slažem da su dovedeni, već da su se tu 'zatekli'. Da društvu u Srbiji smeta takvo stanje, nešto bi uradili. To sve ide svojim tokom, s tim da je određenom delu stanovnika u Srbiji mnogo gore, dok je nekima manje gore nego pre, ali i dalje gore. Naravno, nekima je čak i bolje.
Možda je narod prvih par ili 10-20 godina imao neku želju da se bori za "demokratske slobode" (posebno gledajući kako napreduje Južna Koreja), ali posle se "sistem" toliko infiltrira u sve pore života, rode se generacije koje za bolje i ne znaju, i svaka promena postaje nemoguća.
Pa da, kao što sam napisao u prethodnoj poruci, izneverena očekivanja koja je narod imao od "demokratskih" vlasti su doprinela da se ona promeni. S jedne strane je dobro što je pokazano da su promene moguće, s druge je loše što više nemamo lopove, već glupe i proste lopove, koji ne vode računa ni o osnovnim državnim interesima.samo polako napisao:Setim se samo Mlađana Dinkića i Mirka Cvetkovića i sve mi jasno zašto su ovi danas na vlasti!
A što se tiče uticaja stranih faktora, to se lepo vidi i na primeru Hrvatske: kada je trebalo ući iu EU, došao je "umereni" Josipović (kako bi se umirile zemlje kao što su Francuska, Britanija, itd. koje su postavljale ozbiljno pitanje oko ulaska u EU zemlje nastale na nacističkoj ideologiji). Sada je posao oko EU završen, pa je Nemačka vratila svog igrača (tj. igračicu).
Ђенерал Јанковић