Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Jeste, ali i ona je mnogima navukla osmeh na lice. 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja bih to rekao. Bez obzira da li me voze ili sam vozim.NexT napisao:"Nee, pa necu ja 3.6 V6, meni kupite 2.0 TDI"
E sad, da li bi bio 4x4 i imao 140 ili 170KS umesto nekih 105, to bi se vec videlo

I ozbiljno, ne vidim potrebu za takvim automobilom. Pogotovo bi me kao poverenika bio blam, cak i da hocu da uzmem takav auto. Jedino opravdanje za kupovinu takvog automobila je potreba za postizanjem suludih brzina, sto nije po zakonu. Razlika u medjuubrzanjima je takodje nebitna, odnosno da li ce ubrzati za pola sekunde plus ili minus, sto samo vodi u nasilnicku voznju i slicno. Dakle, nema opravdanja za 3.6 sluzbeni automobil, ukoliko nije presretac, tj auto koji mora biti takav. I vozila pod pratnjom to koriste bez neke potrebe, u velikom broju slucajeva, i opet ugrozavaju saobracaj... Bas me briga u kakvoj zemlji zivimo, to nije normalno. Lepo je to sto oni hoce da stignu negde brze nego normalan svet, ali ako nije hitna sluzba ili dogadjaj - ponavljam NIJE NORMALNO. Vec u nekoj temi napisase ljudi: Koliko god to delovalo beznacajno ili nebitno, tj koliko god navikli na neke stvari i prihvatili ih, jednostavno ne znaci da tako i treba biti.
I licno, da mi pare nisu nikakav problem u zivotu, nemam potrebu za 300 ili 500KS niti brzinama blizu brzini zvuka...
Ali cela nabavka ne ide tako.
Kupuju se kontigenti kada se raspise tender.
Pa da li mislis da je ova zena trazila takvog SUperba
Nju to toliko ne dotice, privatno voze FOcusa 1.6 tdci. Jednom prilikom je trazila slabiji auto jer je vozac vozio kao manijak, a oni joj rekli da je jedina opcija za zamenu 5 godina star A6 3.2 
I zasto me citiras u temi u kojoj se ne pojavljujem?
Kupuju se kontigenti kada se raspise tender.
Pa da li mislis da je ova zena trazila takvog SUperba

I zasto me citiras u temi u kojoj se ne pojavljujem?

Koji kontigenti za poverenika? Kolko vidim imaju jedno parking mesto i verovatno jedan službeni automobil, dakle nabavku je odobrio verovatno poverenik lično.
Opet i kad se nabavljaju kontigenti ne vidim šta je problem umesto 3.2 uzeti 2.0 tdi ili u najgorem slučaju 3.0 tdi. To bi u roku od 5 godina i 150,000 km uštedelo bar 20 iljada evra.
Opet i kad se nabavljaju kontigenti ne vidim šta je problem umesto 3.2 uzeti 2.0 tdi ili u najgorem slučaju 3.0 tdi. To bi u roku od 5 godina i 150,000 km uštedelo bar 20 iljada evra.
Jednom sam citao uslove tendera, za motorizaciju se pominjao 3000+ kubika, benzinac itd... Znaci, no-no dizel 
Sve ja znam to sto vi pricate, ali jednostavno, nasa drzava ne funkcionise tako. Svi voze V6 benzinjare, trose kao tenkovi, a oni se izivljavaju.

Sve ja znam to sto vi pricate, ali jednostavno, nasa drzava ne funkcionise tako. Svi voze V6 benzinjare, trose kao tenkovi, a oni se izivljavaju.
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Citali su jednu temu kod nas na forumu pa su skontali da mocan benzinac zapravo i ne trosi toliko vise a zvuk je ipak neprocenljiv 
Inace, vidim da Next ima puno razumevanje za vladin izbor automobila a to sam zakljucio po odusevljenju sa kojim pise o njima
U Svajcarskoj se ministri (kojih ima 4x manje nego kod nas) voze izmedju ostalog i javnim prevozom ili bicilklom a u Srbiji, svaki kancelarijski mis ima sluzbeni auto...zato je Srbija tu gde jeste.
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2

Inace, vidim da Next ima puno razumevanje za vladin izbor automobila a to sam zakljucio po odusevljenju sa kojim pise o njima

U Svajcarskoj se ministri (kojih ima 4x manje nego kod nas) voze izmedju ostalog i javnim prevozom ili bicilklom a u Srbiji, svaki kancelarijski mis ima sluzbeni auto...zato je Srbija tu gde jeste.
Uslove tendera propisuje investitor. Sigurno nam nisu iz evrope rekli da moramo propisivati takve uslove pa mi jadni moramo da vozimo bar v6 ili ništa. Eto na primer ministarstvo odbrane je uzelo superbove dizelaše što je za pohvalu umesto da su uzeli a6 3.2.NexT napisao:Jednom sam citao uslove tendera, za motorizaciju se pominjao 3000+ kubika, benzinac itd... Znaci, no-no dizel
haha. Ne.Floyd napisao:Citali su jednu temu kod nas na forumu pa su skontali da mocan benzinac zapravo i ne trosi toliko vise a zvuk je ipak neprocenljiv
Ja bih prvi pokupovao Punto classic dizel za ministre, a 500L bi im bio za duze puteve. Naravno, bili bi crni

PreCednika bih spakovao u blindirani E ili A6 i dosta mu je.
Panda 4x4 bi bila sasvim dobar auto za zimske uslove (Vucicevom vozacu nije pomogla ni G klasa da se ne slupa, ovako bi makar popravka bila jeftinija)
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
E to sa službenim automobilima u Srbiji je stvarno sramota šta se radi, kakva je raspodela i ko ih sve vozi!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Verovatno ima razloga zašto su to V6 i V8 benzinci.
Pouzdanost, performanse...?
A što se tiče uštede na gorivu i nije tako velika imajući u vidu da država ne plaća sama sebi akcize, poreze i marže pa je benzin i jeftiniji od dizela.
Vojska vozi dizele jer su im i sva ostala vozila dizeli pa neće da mešaju.
Pouzdanost, performanse...?
A što se tiče uštede na gorivu i nije tako velika imajući u vidu da država ne plaća sama sebi akcize, poreze i marže pa je benzin i jeftiniji od dizela.
Vojska vozi dizele jer su im i sva ostala vozila dizeli pa neće da mešaju.
Jednostavno, zato je Srbija tu gde jeste jer se drzavni organi razbacuju novcem poreskih obveznika i kada je ocigledno nepotrebno za funkciju koju obavljaju.NexT napisao:Jednom sam citao uslove tendera, za motorizaciju se pominjao 3000+ kubika, benzinac itd... Znaci, no-no dizel
A onda ide i prateca zalopojka (drzavnih sluzbenika prevashodno) kako nema para i nesto sto je inace neka normalna funkcija drzave se ne moze ocekivati od (razmezenih) gradjana, kako je kriza eto, itd itd.
Upravo je taj princip namestenih tendera gde neko administrativno odluci zelje prema potrebi iz maste umesto odluci o potrebi iz realnog prihoda da se kupuje vozilo do xx.000 evra po ceni umesto po perfomansama.
Dobar obicaj drzavne adminsitracije je kupovina iskljucivo domace robe ako postoji sto danas znaci da Fiat Srbija ima auto u ponudi osim za izuzetne i specificne namene.
To se odnosi ne samo automobil vec sve sto drzava konzumira kao najveci potrosac resursa u zemlji.
Naravno, tako je organizovana zemlja koja zeli da ima korektan odnos prema onima koji je izdrzavaju kroz poreze tako da gradjani imaju prosperitet.
Koliko radnih mesta je unisteno kupovinom tih Superba mozemo da nagadjamo ali toliki rashodi su potpuno neprimereni stanju ekonomije zemlje.
Flotna kupovina uvek znaci nizu cenu nabavke, ali je niza cena i popust i kada se kupuje slabiji ijeftiniji model istog auta.
Za mene sramotno ponasanje razabacivanja tesko zaradjenim novcem ono malo privrede koja je u stanju da nesto konkurentno proizvede i izveze na globalno trziste.
@Next
Ma zezam se

Inace posto sam bio vozac u "JNA" znam da im nije nikakav problem ni bezolovni...ja sam licno najvise vozio benzince.
@ljubitelj

Ma zezam se

Samo sto ne ide isti dizel u TAM-ovima i u modernim CR motorimavlajko napisao:Vojska vozi dizele jer su im i sva ostala vozila dizeli pa neće da mešaju.

Inace posto sam bio vozac u "JNA" znam da im nije nikakav problem ni bezolovni...ja sam licno najvise vozio benzince.
@ljubitelj

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nisu sve Skode Superb u vojsci dizeli, mislim da ih ima i sa 1.4 tsi motorima...
Mene samo interesuje logistika, recimo, voznog parka policije.
Pre par godina su bili PUG-ovi i Fiati. Danas vidjam od SX-4, preko jetija(dustera) do GVI.....
Znam ja da tu verovatno niko ne misli ni o cemu ali brate zrnce pameti, zrnce! i floyd i laki ne bi bili tamo gde su sad
Pre par godina su bili PUG-ovi i Fiati. Danas vidjam od SX-4, preko jetija(dustera) do GVI.....
Znam ja da tu verovatno niko ne misli ni o cemu ali brate zrnce pameti, zrnce! i floyd i laki ne bi bili tamo gde su sad

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Dvoumim se da li je tako ili je skroz suprotno. 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.