TV - Audio - Video - bela tehnika
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ja bas ovih dana razmisljam o nekom skromnijem hi-fi sistemu za kucu, sa gramofonom i stereo zvucnicima, a nadogradivo kasnije na surround. Htedoh pitati za savete, ali nakon zadnjih nekoliko strana kapiram da je to kontraproduktivno...
Veruj mi, uvek kada pitas, pogotovo za hi-fi, od 56 ucesnika diskusija cuces 56 razlicitih saveta.
Postoje neke sinergije i pravila sta ide sa cim.
Ja vec 2 nedelje ne spavam jer se meskoljim samo oko jednog objektiva, a ovo je vec mnogo krupnije pitanje cim ubacujes i gramofon.
Tako da mozes da ides na vec neka ustanovljena pravila i oprobane kombinacije ili ces poludeti od svakojakih saveta.
Svako dobro!
Postoje neke sinergije i pravila sta ide sa cim.
Ja vec 2 nedelje ne spavam jer se meskoljim samo oko jednog objektiva, a ovo je vec mnogo krupnije pitanje cim ubacujes i gramofon.
Tako da mozes da ides na vec neka ustanovljena pravila i oprobane kombinacije ili ces poludeti od svakojakih saveta.
Svako dobro!
I ja sam hteo da uletim u hi-fi ali posto su mi zvucnici bili neophodni a budzet za njih je bio oko 600-800 eura, pritom VOLIM snagu pogotovo u filmovima etc, uzeo sam JBL CINEMA 500 i na neko vreme resio stvar. Sledeca stvar je neki bolji receiver, ranije sam kupio neki Onkyo sa 7.1 +HDMI podrskom i 130W po kanalu. Za sada, zadovoljan.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
@zuzazu
Navlaka sa kablovima nema nikakve veze sa istim. Nisu testitani kablovi, vec dva razlicita CD plejera sa istim diskovima, povezana sa pojacalom istom vrstom kablova.
Sto se muda za bubrege tice, odnosi se na zvucnike od 20, 30 ili 100k evra. Rado cu saslusati svaku argumentaciju za takve cene. Sta tu toliko kosta - razvoj, materijal, dizajn, ekskluzivnost ili nesto peto? Da se dobija sve naj-naj od nabrojanog stoji, ali i dalje ostaje da se opravda cena po kojoj se kupuje jedan Mercedes S klase. Kako opravdati cenu tih zvucnika, a da ozbiljno zvuci?
Ni ulje za kola ne koristim ono koje proizvodjac preporucuje. Ono sto proizvodjac preporucuje selektivno usvajam jer motiv industrijalaca nije da pomaze, vec da nametne i stvori potrebu, potom da profitira. Perilica zivi duze uz Calgon...
Pomake u zvuku rastom cene ne sporim, ali odnekle prica zaista jeste porez na budale, pri cemu zaista ne mislim da je iko budala, vec zaludjenik. To je samo kontra onima koji vole da piske sa balkona. Govorim uopsteno, ne o tebi posto ni ne znam tacno kakve stavove zastupas, kakve uredjaje imas i kakvu muziku slusas. Navodio si sta kazu i preporucuju proizvodjaci i njihovi sateliti - magazini, no toga ima na Netu. I dalje ne znam sta je za tebe dobar zvuk. Da se vratimo na praksu - cuo bi razliku izmedju tri stalka sa istim kutijama i u istim uslovima?
Sent from my HTC One V
Navlaka sa kablovima nema nikakve veze sa istim. Nisu testitani kablovi, vec dva razlicita CD plejera sa istim diskovima, povezana sa pojacalom istom vrstom kablova.
Sto se muda za bubrege tice, odnosi se na zvucnike od 20, 30 ili 100k evra. Rado cu saslusati svaku argumentaciju za takve cene. Sta tu toliko kosta - razvoj, materijal, dizajn, ekskluzivnost ili nesto peto? Da se dobija sve naj-naj od nabrojanog stoji, ali i dalje ostaje da se opravda cena po kojoj se kupuje jedan Mercedes S klase. Kako opravdati cenu tih zvucnika, a da ozbiljno zvuci?
Ni ulje za kola ne koristim ono koje proizvodjac preporucuje. Ono sto proizvodjac preporucuje selektivno usvajam jer motiv industrijalaca nije da pomaze, vec da nametne i stvori potrebu, potom da profitira. Perilica zivi duze uz Calgon...
Pomake u zvuku rastom cene ne sporim, ali odnekle prica zaista jeste porez na budale, pri cemu zaista ne mislim da je iko budala, vec zaludjenik. To je samo kontra onima koji vole da piske sa balkona. Govorim uopsteno, ne o tebi posto ni ne znam tacno kakve stavove zastupas, kakve uredjaje imas i kakvu muziku slusas. Navodio si sta kazu i preporucuju proizvodjaci i njihovi sateliti - magazini, no toga ima na Netu. I dalje ne znam sta je za tebe dobar zvuk. Da se vratimo na praksu - cuo bi razliku izmedju tri stalka sa istim kutijama i u istim uslovima?
Sent from my HTC One V
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Rakhil
Za gramofon ćemo lako. Kupi bilo koji, možeš i najjeftiniji, Pro-Ject gramofon i nema greške.
Za gramofon ćemo lako. Kupi bilo koji, možeš i najjeftiniji, Pro-Ject gramofon i nema greške.
@sloba
Zastupam teoriju da do neke cene valja ici sa ulaganjem jer se razlike zaista cuju. Ne kaze bez veze poslovica "koliko para toliko muzike". Medjutim Hi-fi nije poenta zivota, vec sretna porodica, zena i deca, a u pozadini moze da svira lepa muzika.
Nisam od onih koji manijace i zakljucavaju sobu sa uredjajima kad izlaze napolje i peru ruke alkoholom pre nego dotaknu plocu.
Nisam nikada slusao stalke jer sam uvek stavljao preporucene za taj model zvucnika. Da li tu ima razlike? Mozda i ima, ali ulaganje od 1000e u stalak, radije bih nadodao na zvucnike pa kupio one od 4000 e u mesto mojih od 3000 e i verovatno bi bio zadovoljniji razlikom koju dobijem. Isto se odnosi na strujne kondicionere, uticnice, mambo dzambo rezonatore i ostala sr..a
Svaki covek treba da zna sta hoce i da postavi limit. Da imam vise, mozda bi mi limit bio veci, ali ne verujem da bi odstupio od kombinacije lampa- horne.
Slusam Soft Jazz i etno muziku uglavnom jugo istocnih zemalja. Balkan je bogat melosom, pogotovo Makedonija. Trenutno sam na Libanskoj muzici. Pod etno, svakako ne mislim Bilja Krstic i takvi uzasi.
Zastupam teoriju da do neke cene valja ici sa ulaganjem jer se razlike zaista cuju. Ne kaze bez veze poslovica "koliko para toliko muzike". Medjutim Hi-fi nije poenta zivota, vec sretna porodica, zena i deca, a u pozadini moze da svira lepa muzika.
Nisam od onih koji manijace i zakljucavaju sobu sa uredjajima kad izlaze napolje i peru ruke alkoholom pre nego dotaknu plocu.
Nisam nikada slusao stalke jer sam uvek stavljao preporucene za taj model zvucnika. Da li tu ima razlike? Mozda i ima, ali ulaganje od 1000e u stalak, radije bih nadodao na zvucnike pa kupio one od 4000 e u mesto mojih od 3000 e i verovatno bi bio zadovoljniji razlikom koju dobijem. Isto se odnosi na strujne kondicionere, uticnice, mambo dzambo rezonatore i ostala sr..a
Svaki covek treba da zna sta hoce i da postavi limit. Da imam vise, mozda bi mi limit bio veci, ali ne verujem da bi odstupio od kombinacije lampa- horne.
Slusam Soft Jazz i etno muziku uglavnom jugo istocnih zemalja. Balkan je bogat melosom, pogotovo Makedonija. Trenutno sam na Libanskoj muzici. Pod etno, svakako ne mislim Bilja Krstic i takvi uzasi.
Žare i Goci?zuzazu napisao:Pod etno, svakako ne mislim Bilja Krstic i takvi uzasi.

Ne. Nego sviraci na udu.
Pitaj, moze i na PM. Moze se dobiti veoma dobar hi fi sistem od polovnih komponenti za smesne pare ako se ima strpljenja i nesto znanja da se odabere.Rakhil napisao:Ja bas ovih dana razmisljam o nekom skromnijem hi-fi sistemu za kucu, sa gramofonom i stereo zvucnicima, a nadogradivo kasnije na surround. Htedoh pitati za savete, ali nakon zadnjih nekoliko strana kapiram da je to kontraproduktivno...
Gramofona ima jeftinih kojima cesto treba dobro ciscenje i servisiranje a inace su perfektni u svakom pogledu.
Ovo ti navodim jer sam uradio generalni remont vise komada razlicitih marki uz iznenadjenje kako je to nekada kvalitetno u startu pravljeno.
Izvinjavam se sto se mesam u diskusiju o boji alata
Evo kako sviraju horne sa hibridnim pojacalom (lampe - mos fet).
Normalno, you tube nije mesto za odredjivanje kvaliteta komponente.
Kombinacija ne kosta ruku i nogu, a izvodjaci su braća na udu. Libanci. Le Trio Joubran.
http://m.youtube.com/watch?v=MW2uVnw4bEg
edit: Diskusija o alatu prebačena u posebnu temu: viewtopic.php?f=25&t=2572

Evo kako sviraju horne sa hibridnim pojacalom (lampe - mos fet).
Normalno, you tube nije mesto za odredjivanje kvaliteta komponente.
Kombinacija ne kosta ruku i nogu, a izvodjaci su braća na udu. Libanci. Le Trio Joubran.
http://m.youtube.com/watch?v=MW2uVnw4bEg
edit: Diskusija o alatu prebačena u posebnu temu: viewtopic.php?f=25&t=2572
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
viewtopic.php?f=29&t=2581
Kako ne bi komentarisali oglas, nastavićemo ovde.
Kako ne bi komentarisali oglas, nastavićemo ovde.
Davno sam ih probao sa pojačalom iz iste serije kao moje, ali polaznim i najslabijim, snage 2x27W na 8Ω, i radili su korektno. Predviđeni su za pojačala sa rasponom snage 10-80W po kanalu, ali svakako je zbog dinamike i rezerve snage bolje nešto jače od polaznih varijanti. Kakvo pojačalo imaš?dragan napisao:ove zvucnike sam ciljao dugo vremena, odlican model u svoje vreme, samo mi je problem bio osetljivost, jurio sam neke sa bar 90dB/m, jer mi je pojacalo 2x30w rms...
cena je bas korektna ako sviraju ok...
Najbolji dokumentarni film o audiofilima i njihovoj bolesti ikada snimljen. We think that we are normal, and all the rest of the world is abnormalSloba napisao: 1) ali i dalje ostaje da se opravda cena po kojoj se kupuje jedan Mercedes S klase. Kako opravdati cenu tih zvucnika, a da ozbiljno zvuci?
2) Da se vratimo na praksu - cuo bi razliku izmedju tri stalka sa istim kutijama i u istim uslovima?
Sent from my HTC One V

Objasnjava mnogo i daje odgovore na Slobina pitanja
1) 06.18 oko Mercedesa

2) 04.58 da li se cuje stalak

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
Neplanirano nabacih Pioneer-ov SC LX86 receiver
Da mi je neko rekao da cu uzeti Pioneer ne bih mu verovao
Posto nisam bas nesto bio odusevljen Onkyo-om koji mi je em pravio probleme em na kraju crko, razmisljao sam da ga zamenim (i unapredim naravno) pre nego sto i raspakujem novi koji sam dobio u zamenu (dakle pre nego sto postane polovan). I juce slucajno natrcim na neku mega giga dzambo akciju za ovaj Pioneer, pogledam review-e, cista perverzija od receivera i prelomim. Samo je srebrni bio na tolikom popustu pa sam i boju lako odabrao 
Gledam posle kad on i u Srbiji na velikoj akciji, 110% najbolja cena, akcija sa naslovnice, a cena... ufff pa skoro pa duplo kolko sam ovaj platio...
http://player.rs/high-class-/pioneer-sc-lx86/pro/5403
Za tu njihovu fantasticnu cenu mogu da vam obezbedim i licnu dostavu direkt iz Ch
Iz nekog razloga receiveri su ubitacno skupi u Srbiji, svojevremeno sam pre nekih 6-7god kupio Yamaha receiver u Hrvatskoj jer je bio za 30-40% jeftiniji nego u Srbiji. Kakav li je to Receiverski lobi nije mi jasno
Sa druge Strane u Srbiji mogu vrlo povoljno da se nadju zvucnici odredjenih proizvodjaca.

Gledam posle kad on i u Srbiji na velikoj akciji, 110% najbolja cena, akcija sa naslovnice, a cena... ufff pa skoro pa duplo kolko sam ovaj platio...

http://player.rs/high-class-/pioneer-sc-lx86/pro/5403
Za tu njihovu fantasticnu cenu mogu da vam obezbedim i licnu dostavu direkt iz Ch

Iz nekog razloga receiveri su ubitacno skupi u Srbiji, svojevremeno sam pre nekih 6-7god kupio Yamaha receiver u Hrvatskoj jer je bio za 30-40% jeftiniji nego u Srbiji. Kakav li je to Receiverski lobi nije mi jasno

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Slabo se prodaju kod nas. To je problem. Pogotovo ta klasa.
Dobru spravu si pazario i po ok ceni - originalnu cenu ne bih dao, ali ovo na rasprodaji starog modela (a "star" je 2 godine, samo je izasao novi) je vec sasvim ok - pratim i ja neko vreme Onkyo 3010, ali njemu nikako da spuste cenu. Svojevremeno je 3008-ica mogla da se pazari za jedva nesto jace od 1000 evra.
Ovde ispada da ima i crni (doduse u Nemackoj):
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... oneer.html
Dobru spravu si pazario i po ok ceni - originalnu cenu ne bih dao, ali ovo na rasprodaji starog modela (a "star" je 2 godine, samo je izasao novi) je vec sasvim ok - pratim i ja neko vreme Onkyo 3010, ali njemu nikako da spuste cenu. Svojevremeno je 3008-ica mogla da se pazari za jedva nesto jace od 1000 evra.
Ovde ispada da ima i crni (doduse u Nemackoj):
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... oneer.html
Poslednja izmena od Delija u 18 Jan 2014, 13:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Vrhunska sprava 
Koje zvucnike planiras uz to?

Koje zvucnike planiras uz to?