Pa znas i sam da nijedna guma iz tog ranga nema test il ga bar ja nisam video .
Ma da su mi ove Hankok letnje u boljem stanju pa da mogu da istrce bar jos dve sezone mozda bi i uzeo sad zimske i celicne felne pa kasnije samo letnje a ovako bi sad trebao roku od pola godine dati preko 50k za tu opciju tj dva seta ali mi se te pare ne daju. Zato mi je AS neko resenje ali koje i gde je granica koja se treba povuci za ovakav auto i stil voznje po ravnici. Pretpostavljam da bi vecina vas rekla da je to Fulda , BF , Hankok recimo , a razlika izmedju seta AS Tigar vs neka od ovih je oko 100e , nije malo a opet da li vredi ta razlika.
To sto neka guma nema test ne mora nista da znaci , zasto ovo govorim , pa zato sto sam godinama visio po temema vezano za klimatizaciju i tu postoje Eurovent testovi koji se vrse i mozes videti sta koja klima daje itd , uglavnom su japanski brendovi. Medjutim ima korisnika koji su uzimali odredjene modele Midea , Gree itd , a koje su se u eksplataciji skroz dobro pokazale kod mnogih , znaci ne da nisu prvoklasne klime , moze se cak reci treca klasa , nema testova , a opet greju ko blesave i mnogi su zadovoljni. Znaci niti je prva klasa , niti je japanac , niti ima test , a eto ipak vise nego dobro rade posao.
Ovo sam sad naveo samo kao primer toga da ti testovi ne moraju biti sveto pismo , bar se tamo tako pokazalo a verujem da je to tako u svim oblastima. Nemoj pogresno da me razumes jer i ja vise volim kad nesto ima uradjen test, samo sam naveo primer da to ne mora nista znaciti.
Steta sto cemo mozda tek za godinu dana imati nesto vise inf o Tigru AS a ja sad moram preseci
Moze biti da vulkanizer prica napamet iako mi kroz pricu deluje kao da zna tematiku , ko ce ga znati. Proviziju ne dobija sigurno jer mi ni u jednom momentu nije nabacio uzmes tu i tu , cak sta vise rekao je da zne zna gde je taj tip uzeo Tigar AS i koliko ih je platio .
Moj starac ima neke Savine gume i kaje se sto ih je uzeo , ne znam koji je model ali su letnje koliko ja znam, ima i zimske Tigar i sa njima je prezadovoljan.
A sto se tice polovne a kvalitetne gume sam mislio na ono kad se uzme Michelin , Dunlop itd , kao malo presla , stara recimo 2 god a dobra sara itd , kao kvalitet je i moze jos da se voza. A ustvari ti o toj gumi nista ne znas sem mozda DOT-a koji pise , a da li je i koliko dobra ko ce ga znati , svasta rade s tim polovnim gumama.