Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od nidza »

RX100 je zver.

Tapatalk 4
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Prilicno sam zadovoljan, kao sto rekoh, da je malo siri i ostriji u uglovima... ja sretan.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Fotografija

Post od MAD MAX »

zaboravljena i skrivena srpska lepta
Prikačeni fajlovi
DSCN3907.JPG
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

MAD MAX napisao:Šta mislite o Canon PowerShot S110 ? U prvom redu kvalitet fotografije u odnosu na cenu 30 000 rsd ?
I, je li ovo bolje ili gore od Canon PowerShot S90 ili 95, koje je neko tamo predlagao kao polovne ?
Šta da ti odgovorim ... Ti ćeš morati da se odlučiš - bez obzira šta ti mi ostali kažemo i samo Ti ćeš biti odgovoran ako ti se izbor ne svidi (posle nekog vremena).

Moje mišljenje o ovom aparatiću je da je odličan ako želiš dobru sliku, video zapis i sve to za u džep i ne po visokoj ceni. Kompromisi postoje ali je zato cena niža.
Rekao bih da ovo zadovoljava tvoje prohteve ... jedini problem će biti ako su ti šake velike jer je aparat stvarno mali
Slika

Evo ti opsežan test, na narednim stranicama imaš i test fotke ... pa odluči.
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... 10_review/
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Šta je ovo tj. gde je?
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Gornja slika je napravljena ispod Golije, prema Ivanjici, a zove se "Rimski most"

Evo još par sa Zlatibora i Mokre Gore
Prikačeni fajlovi
IM000181 Paraglajding, Cigota, pogled na Murtenicu, 3.05.2004.god..JPG
DSCN1632.JPG
DSCN0254.JPG
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Drina i Tara, dve ljubavi.
Prikačeni fajlovi
DSC_5943.jpg
DSC_5946.jpg
DSC_6005.jpg
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Po mom misljenju S110 jedan od najboljih kopakta kod Canona, odlican je i krajnje vredi za te pare. Aparat je krajnje za preporuku.Slika

P.S. Novi S120 je sa jos boljom optikom i otvorom blende od 1.8f bio bi jos bolji ali i sa vecom cenom vec moze da se pazari i neki entry level DSLR :)
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Za svaki aktuelan S je mogao da se kupi osnovni DSLR. Nisam ni ja ništa manje platio S90 svojevremeno. Aparat je veličine pakle cigareta, a u odgovarajućim uslovima daje rezultat koji itekako može da se meri sa DSLR konkurencijom. Recimo, ja bih uvek pre uzeo neki S nego DSLR sa kit objektivom. Opasno oružje u rukama nekog ko zna.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:plusone: Takodje i G serija je DSLR u malom, meni jako interesantan foto aparat.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Preveliki je, tj nedovoljno je manji od DSLR za ono što pruža. Ja bih G seriju zaobišao. S serija je deranžman u rangu mobilnog telefona ili pakle cigareta.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

I naravno skuplji od S serije, G nisam ni mislio za preporuku da uzme nego samo sam ga spomenuo da je meni interesantan kao dopuna DSLR-u. :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Treba mi mala pomoc. :) Hteo bih da kupim jedan kompaktni fotoaparat kao poklon za jedan rodjendan ? Za njega bih izdvojio do 100-120 evra ? Koji aparat preporucujete u tom cenovnom rangu u smislu da pruza dobar kvalitet fotografija i da je prilicno jednostavan za upotrebu ?
Ja koristim poluprofesionalni Fujifilm S6500fd koji sam kupio pre 4,5 godina (platio sam ga oko 400 evra ako se ne varam) i jasno mi je da aparat od 100 evra ne bi mogao da snimi vrhunsku fotografiju kao ovaj, ali verujem da se za te pare moze kupiti solidan aparat jer je rec o poklonu. :)

Hvala unapred i unazad. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Samo da razjasnimo terminologiju, da ljudi ne prave ubuduće ovakve greške:

Fuji S6500 je dobar aparat, ali nema govora da je poluprofesionalni. U pitaju je kompakt sa malo većim objektivom, tj za svoju klasu je bio sasvim dobar. Čak ni većina DSLR aparata nije poluprofesionalna, tj u tu klasu spada samo šaka modela, a da bi to bili moraju da ispune određene ergonomske, funkcionalne i performansne kriterijume.

Na primer, Nikon D700 nije profesionalni foto aparat, nego moćan amaterski aparat (ajde da kažemo da je poluprofesionalan, ali ja bih izbacio taj termin iz priče skroz), a u svoje vreme je koštao ogromnih 3200eur. Profesionalan aparat je Nikon D3, koji je tad koštao oko 6000eur. Iako dele isti senzor, gađaju različitu ciljnu grupu.

Druga je stvar što svi oni mogu da se koriste i profesionalno, bili to ili ne, ali prosto to - nisu. :) Ljudi prave ozbiljan novac na stocku sa 5D Mk2, a aparat je daleko od profesionalnog, još dalje od D700. To je takođe jedna ozbiljna amaterska sprava od 2000+ EUR. :)

Inače, kupovinom tela se priča ne završava, potrebno je još novca uložiti u objektive i ostalu prateću opremu. Kada se torba poveća na 14kg, onda poludite i kupite S90, što se meni desilo pre 3-4 godine. :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

nidza napisao:Ljudi prave ozbiljan novac na stocku sa 5D Mk2, a aparat je daleko od profesionalnog, još dalje od D700. To je takođe jedna ozbiljna amaterska sprava od 2000+ EUR. :)

Hvala ti @nidzo, sad ce manje da me grize savest :-|
Odgovori