Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Hrvatska

Post od Darko »

LAV-LAV napisao: 04 Avg 2024, 09:33

Zato za mene tamo ne zive Bosanci
kao što vise nema Jugoslovena.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Ovde oduvek zovemo sve ljude iz bih bosanci ili hercegovci. I to ovde nije pogrdno, vec normalan naziv. Kao sto bi rekao vojvodjanin ili sumadinac. E sad sto su neke vlasti to nacinile drustveno neprihvatljivih imenom, njihov problem.

U srbiji raste broj jugoslovena :D
Meni je to skroz ok odrednica ako je neko dete iz mesovitog braka.

Slika
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

.Slika

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

@LAV-LAV , gde živiš?
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

DukeNS napisao:Već im je opao promet, ali ne spuštaju cene. Kod mene je bilo primetno da ima manje gostiju. Nemci i Skandinavci su skoro pa iščezli. Svodi se skoro sve na Poljake, Čehe, Slovake, Madjare, Slovence, Bosance i nas. Sa kojim god vlasnikom ugostiteljskog objekta da sam pričao, svi su konstatovali da je slaba sezona, svi kažu da je do cena, ali niko da spusti. Kažu i da ima dosta praznih apartmana… Pa kugla sladoleda je do pre neku godinu bila 7 kuna, što je manje od jednog eura, a sad je 2 eura. O čemu dalje da pričamo? Jeste, imate jednu od najlepših obala na svetu, al’ ga preteraste…
U pravu si, to svi vide svakodnevno. Iskreno ,meni to odgovara jer nema gužvi , skakanja po glavi na plažama.

Evo i članka od jučer...

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualn ... o-15488668

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Kaži ti nama, kako te služi Toyota?
Ipak je ovo i auto forum ... :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

LAV-LAV napisao: 03 Avg 2024, 23:52 Republiku Srpsku u FBiH zovu Šumska , a Srbiju Smrdija kao i u HR.
To je činjenica.
Vidi, ja sam nacionalna manjina u Srbiji. Ima i ovde raznih ljudi, vidiš da nekome smeta što je neko Mađar ili nešto drugo, ali to je velika manjina, i to stvarno treba zanemarivati. Uprkos tome što postoji poneki šaban, skoro svi moji prijatelji su Srbi, i ja ni nemam razloga da se osećam kao "manjina" niti kao da sam na ikoji način drugačiji - što i nisam. To je inače suvišno govoriti, ali ti kažem sledećeg razloga. Mislim da si se previše fiksirao u životu na ovu temu, a da to nije dobro. Nemoj se fiksirati samo na loše stvari, gledaj i na sve dobro. Neko se samo na loše fiksira, dobro brzo zaboravlja, i zaboravlja kako mu je većina okruženja zapravo pozitivno naklonjena. I onda još na osnovu te manjine i njihovih dela osuđuje neku veliku grupu ljudi u celini, iako skoro niko od te grupe ne zaslužuje takvu etiketu, a kamo li mržnju. Isto kao i Albanci što na moru služe sladoled.Slika

Koliko je samo i devedesetih bilo ovde pevača koji su pevali antiratne pesme, kao i danas što u Hrvatskoj ima njih koji pevaju protiv tog primitivizma koji pominjemo, protiv HDZ-a i slično. A znam isto tako i Srbe koji žive u Zagrebu, odraslu su tamo, i OK im je.

Zapamti, ljudi se većinom normalni. Jedino što mogu biti previše usredsređeni na rešavanje sopstvenih problema, ali to nije za osudu, i to je normalno. A fiksirati se na loše samo - to stvara neku gorčinu koje je najbolje osloboditi se nekako. Da ne bude zabune, ovo kažem samo Lav-lavu, nikome drugom.

Na ovu temu, evo jedna fotka sa nedavne vožnje po Fruškoj Gori, ovo je kod Rakovačkog kamenoloma.Slika (Uh, što nemam neki emoji barem sa crvenom petokrakom...Slika

Slika
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Gledao sam GOAT-a pa nisam stigao prije odgovoriti.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@Gazu

Mene si direktno spomenuo , ali nemam pojma zasto.
Spominješ "gorcinu" , da sam ja "fiksiran u nešto" itd.

Gledaj sad ovo , netko je u početku pitao gdje parkirati i koliko je sigurno sa srpskim tablicama parkirati u Splitu... i onda dođe do toga da ja pišem gluposti jer sam u nekoliko postova pokusao objasniti kakva je situacija,da se može i ne mora nesto desiti , a i drugi su pisali svoja iskustva.

U redu, trebao sam pisati bajke , a ne napisati činjenično stanje da je sve moguće jer je posebno za dane Oluje situacija takva kakva je (to sam naveo).

Ti ni ne znas sta je Oluja pa mi nije jasno zašto me prozivas (vidim po datumu rođenja da si bio tada mali). Ako znaš sta je, onda se izvinjavam.
Ja ne pamtim loše stvari, ali ih ne zaboravljam

Neki ne vole čuti istinu i onda ja ispadnem zloćko hahaha. Ok. Ne dira me to.

Nije valjda da je netko očekivao da ću napisati da će ljudima sa srpskim tablicama biti plaćen parking u hladu od strane prolaznika?
Doduše...Meni je u HN teta koja naplaćuje htjela platiti parking , a u BG me jedna ljepotica pustila da parkiram u njeno dvorište ispod Kalemegdana blizu riječne policije ... ako ovo čitaju pozdravljam ih

Valjda svi vide da sam dobar čovjek, ali forumi su ponekad skup nesporazuma.

Ali dobro, ja ću od sada pisati u tom smjeru

Netko je spomenuo da su ga gađali kamenjem, vrijeđali i još neke stvari. To zna biti jako neugodno ako imas obitelj sa sobom , malu djecu.
Ali nisi reagirao na to... To je ok? Ja tu imam nultu toleranciju. Meni to jako smeta i kako drugima tako bih pomogao i tebi.

Čestitke Noletu, GOAT je i točka

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Tvoji postovi su iz prve ruke, iako se možda sa nekima ne slažem, samo nastavi da pišeš .
Turista kao ja obično vidi samo lepe stvari, malo je drugačije kada si negde uključen u svakodnevni život.
Kakav je generalno odnos prema strancima koji na moru imaju nekretnine? Negde sam našao podatak da skoro 30% nekretnina u Istri imaju Slovenci...ne znam koliko je tačan. Poznajem više njih i niko nije imao problema, a već su vlasnici dugi niz godina.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zaključak: neće praviti probleme oni koji idu Prijovićki na koncert, već oni koji slušaju Tompsona.
Pa na koga naletite.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@123456

Mislim da bi mogao biti točan taj podatak za nekretnine u Istri.

Nitko ih ne dira, ali oni znaju biti bahati.
Slovenci (ili imaju samo slovensko državljansrvo) budu obično preko ljeta, nekada budu za vikende kad zatopli,ali uglavnom daju svoje AP u podnajam na crno "prijateljima" i to naplaćuju. Svi to znaju i vide,ali ih nitko ne dira za ro.

Ilegalne gradnje ima na pretek, svojatanje plaža , krši se pomorsko dobro itd. Ali to rade svi koji kupuju uz more pa pokusaju, Njemci takoder.

Na Krku su Slovenci isto pokupovali puno apartmana.
Uglavnom su Rusi bili vlasnici ,oni su bili i investitori pa su prilikom prvih sankcija 2008 ako se dobro sjećam počeli to prodavati (uskratili im vize).
Rusi su poštivali zakone.
Kasnije 2014.god. su definitivno sve prodali do kraja. Kvadrat je bio 1000€ za namješten apartman u fulu. Badave.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Inaće, ljudi svjesno znaju kupiti parcelu u nekom zelenom pojasu na kojoj nije dozvoljena gradnja i onda nakon par godina imaju problem. Svjesno utuku 100 000 € za neku kućicu misleći da će je legalizirati. Neki i uspiju.Toga ima dosta u Istri.

Ali od stanovnika ih sigurno nitko ne dira. Inače Slovence znaju zvati Alpski Srbi ili Zlovenci , ali mislim da nema lose namjere.
Ja imam rodbine u SLO pa ih znam cimati

Jer...zove mama dijete u moru "prid sem", a ovaj je ne doživljava i onda ga dozove imenom uz sočnu psovku sve jasno hhahahha

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Heinz napisao:Zaključak: neće praviti probleme oni koji idu Prijovićki na koncert, već oni koji slušaju Tompsona.
Pa na koga naletite.
Kratko i jasno Slika

Ako ti netko prigovori za ovaj post slobodno reci da sam ja kriv Slika

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Sinisa G. napisao:Ja nocas krecem za cres(prvoi put
na ljetovanje u U :mrgreen: od devedesete).
Kakav si uzeo smještaj? Apartman, hotel?
Koliko plaćaš noćenje ?
Pitam jer se i meni ide na Cres.

Inače , u onim Plodinama bi cijene trebale biti iste kao na kopnu, a i besplatan je parking. Prošle godine su derali cijenama.

https://www.vecernji.hr/vijesti/cijene- ... na-1778501

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Apartman, 130e noc
Odgovori