Chip-tuning
- veljabandit
- Banned
- Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
- Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC
Re: Chip-tuning
Kod mene isto ne moze preko OBD da se mapira...
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
remap je super tacka
ako je auto ok nakon pregleda kod provjerenog tunera moze se bezbijedno dignuti 20-30ks ako auto u startu nije ok ocekuj probleme i na ovom povecanu. neka veca povecanja bez hadwera nisu bas ok djaba dignuti ks ako lamela pusta ili propusti nova jako brzo jel nije namijenjena na jace nm i ks
ljudi se varaju da su motori isti a nisu
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ako je auto ok nakon pregleda kod provjerenog tunera moze se bezbijedno dignuti 20-30ks ako auto u startu nije ok ocekuj probleme i na ovom povecanu. neka veca povecanja bez hadwera nisu bas ok djaba dignuti ks ako lamela pusta ili propusti nova jako brzo jel nije namijenjena na jace nm i ks
ljudi se varaju da su motori isti a nisu

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Od slučaja do slučaja, ne možeš da generalizuješ.
Prave se automobili gde je samo mapa različita, hardver je potpuno isti - dao sam ti jedan primer. Kod VW ne znam da li je slučaj, ali tako pišu, za JTDm sigurno znam da jeste slučaj.
Prave se automobili gde je samo mapa različita, hardver je potpuno isti - dao sam ti jedan primer. Kod VW ne znam da li je slučaj, ali tako pišu, za JTDm sigurno znam da jeste slučaj.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
U svakom slucaju ne bih nista radio na nerazradjenom motoru, dok predjes nekoliko hiljada km vec ce se iskristalisati situacija koliko ti snage fali pa da razmatras dalje opcije.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Sta dobijam vise sa cipom kod 320D ili 320i f30? I koliko se realno dobija ks i nm?
Dobijas performanse 
A za cifre pogledaj tuning kuce, uvek se razlikuju.
Sent from my Sony

A za cifre pogledaj tuning kuce, uvek se razlikuju.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
320i ima u osnovi isti motor kao 328i a on se diže na oko 300 ks. 320d je već fabrički maksimalno iskorišćen i nema nekog velikog prostora za čip... mislim da je max oko 230 ks.
Ja koliko sam gledao nesto nude slicno. Oko 220hp oba motora i oko 440-450nm. Jedan ortak hoce dizela a ja ga przim na benzinca:). Mozda se nadje benzinac oko 1000€ jeftinije ali i on drzi dobru cenu.
Laki zar 328i nema vece turbine? Znam da sa cipom ide na oko 300hp
Ovaj 320i bi extra iso i sa 250hp.
Realna potrosnja se razlikuje oko 2l na 100km? Dizel oko 5 a benzinac oko 7? Nije neka velika razlika. Naravno kad se przi je skoro duplo vise kod benzinjare:)
Laki zar 328i nema vece turbine? Znam da sa cipom ide na oko 300hp

Realna potrosnja se razlikuje oko 2l na 100km? Dizel oko 5 a benzinac oko 7? Nije neka velika razlika. Naravno kad se przi je skoro duplo vise kod benzinjare:)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Postavljao sam ja razlike u hardveru izmedju BMW motora iste zapremine.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Moze link ako nije problem? Ili kazi gde da potrazim?
- Ivan
Da ne trazis sustina je da se 320i znatno razlikuje od 328i, u dovoljnoj meri da jedva sa cipom dohvati nekih 240ks, pre svega i najbitnije drasticna je razlika u samoj turbini pa onda sve ostalo 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
viewtopic.php?f=15&t=1769&hilit=motori+ ... 15#p529829ROCK napisao:Moze link ako nije problem? Ili kazi gde da potrazim?
Ovaj tvrdi da ga diže na 290Ivan napisao:Da ne trazis sustina je da se 320i znatno razlikuje od 328i, u dovoljnoj meri da jedva sa cipom dohvati nekih 240ks, pre svega i najbitnije drasticna je razlika u samoj turbini pa onda sve ostalo

http://techtuning.ch/auto/bmw-3-f30-320i-184
Ja sam iskreno protiv čipovanja. Najbolje je da odmah uzmeš auto kakav ti najviše odgovara...
- Ivan
Verovatno sa razlogom bolji tjuneri dizu samo do 240ks, kao sto i 316d dizu do 150-160ks iako znamo da moze i on na 190ks, ali takodje i znamo da su osim turbine, ubrizgavanja itd. cak i sami klipovi slabiji 

A stage 2 310 hp
Samo ne znam koliko daje garanciju na motor i turbinu:)
250hp je i vise nego dovoljno za taj auto. Sa nekim vecim poveceanjem mora i izduvni sistem da se menja, kocnice...

Samo ne znam koliko daje garanciju na motor i turbinu:)
250hp je i vise nego dovoljno za taj auto. Sa nekim vecim poveceanjem mora i izduvni sistem da se menja, kocnice...