Ovakve promene moraju da počnu da se primenjuju od generacije koja upisuje prvi razred da bi me neko ubedio da je imao dobre namere uvodeći je.dragvorl napisao:Đaci koji nemaju 50 bodova, moraće na zanat
Sledeće godine bodovanje za upis u srednje škole biće promenjeno, najavio je resorni ministar Srđan Verbić.
verbic
Prvi put će biti uveden upisni prag, pa će učenicima biti potrebno najmanje 50 bodova ukoliko žele da upišu četvorogodišnju srednju školu. Time će se učenici više motivisati da postignu što bolji uspeh u osnovnoj školi, a istovremeno će se popuniti klupe u trogodišnjim školama koje su iz godine u godinu sve praznije, ističu u Ministarstvu prosvete.
Ova novina važiće već za sadašnju generaciju osmaka.
http://www.021.rs/Info/Srbija/aci-koji- ... zanat.html
Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Dobijaju neke pare iz EU za uvođenje dualnog obrazovanja.
Još kad bi ti sa trećim stepenom imali gde da rade u SRB.
S3
Još kad bi ti sa trećim stepenom imali gde da rade u SRB.
S3
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Verovatno je koristio neko arhaično kodiranje, neku glagoljicudragvorl napisao:Neko se zapio izgleda dok je kucao excel tabelu.

Svojevremeno sam išao sa majkom u pokrajinsko ministarstvo, tada je bila direktor škole i imali su sledeći problem: za neke obrazovne profile je prag bio valjda 8 i 8 (srpski i matematika), a za neke 8 i 10. Softver koji im je ministarstvo poslalo za obradu rezultata i rangiranje je liste pravilo kako treba i povlačilo crtu na pravom mestu, ali je na smeru gde je bilo potrebno 8 i 10 bodova svim učenicima koji su imali iznad 8 bodova iz oba testa u krajnjoj rubrici stajalo da je zadovoljio uslov tj da može da se upiše. Roditelji digli frku, odmah ide zavera frka nameštanje, kako na listi piše da može da se upiše a u sekretarijatu kažu da ne može, ko se to ubacio na njihovo mesto, haos

Mama ode za NS a ja sa njom da obiđemo neku familiju po NS-u. U kancelariju došao ćale koji je radio taj softver, i ja mu kao naloženi student prve godine računarstva pričam kako je verovatno problem u petlji gde se proverava uslov, da je neko iskopirao onu prvu petlju bez da je promenio vrednost drugog uslova. A ćale me gleda belo, odgovara nešto tipa "e kad bi to bilo tako lako kako vi mladi zamišljate"

A za ovo dualno obrazovanje na eks: mogu da zamislim presing u osnovnim školama koji će da krene već od prvog dana, da se nabijaju proseci i friziraju ocene

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Matematika je prosta. Svako slobodno radno mesto je popunjeno nekim ko tu već radi na određeno vreme. Mesto se vodi kao slobodno ali je u stvari popunjeno i čeka se saglasnost ministarstva za prijem na neodređeno.Vladapetr napisao:http://zelenaucionica.com/sok-u-prosvet ... nih-mesta/
Sad se čeka matematika kojom će se objasniti ovolika disproporcija između viška i manjka
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Otprilike tačno, ali daleko od toga da se radi o svim radnim mestima koja su se pojavila na listi.
Takodje, zabrana zapošljavanja novih radnika za stalno je stupila na snagu pre neke 3 godine a ko je imao štelu priman je za stalno i tokom tog perioda. 12k ljudi da je otišlo u penziju ili napustilo prosvetu za 3 godine? Malo verovatno
Takodje, zabrana zapošljavanja novih radnika za stalno je stupila na snagu pre neke 3 godine a ko je imao štelu priman je za stalno i tokom tog perioda. 12k ljudi da je otišlo u penziju ili napustilo prosvetu za 3 godine? Malo verovatno

There are 10 kinds of people in the world:
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD

https://www.youtube.com/watch?v=nR9eYnn-S9Q
Evo da se pohvalim 
Radio sam gmat test, ostvario rezultat 710 bodova
Rezultat je takav da nisam cuo niko iz Srbije da je iz prve presao 700 i s ovim rezultatom moze da se upise bilo koji master ili MBA na svetu, ukljucujuci Harvard, Stanford, MIT i slicne
Sada predstoje slatke muke - gde ici, sta upisati?

Radio sam gmat test, ostvario rezultat 710 bodova

Rezultat je takav da nisam cuo niko iz Srbije da je iz prve presao 700 i s ovim rezultatom moze da se upise bilo koji master ili MBA na svetu, ukljucujuci Harvard, Stanford, MIT i slicne

Sada predstoje slatke muke - gde ici, sta upisati?

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Dzon Nezbit
I svaka cast
Ukoliko se dobro secam, max je 800? Stoga, ovo je odlican rezultat.

I svaka cast

Ukoliko se dobro secam, max je 800? Stoga, ovo je odlican rezultat.
Cestitke Aco 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Cestitke Aco streberu 
Koliko si se spremao za test?

Koliko si se spremao za test?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Bravo Coa. Svaka čast. Nije baš lagan GMAT.
Hvala!
Heroj, 7 meseci po u proseku 3 sata dnevno, s izuzetkom 2 meseca rada u KPMG.
Mogao sam i 720 ostvariti da sam bio malo brzi jer sam taj rezultat ostvario na dva probna testa, ali dobro, malo je trema u kombinaciji s neispavanoscu ucinila svoje...
Heroj, 7 meseci po u proseku 3 sata dnevno, s izuzetkom 2 meseca rada u KPMG.
Mogao sam i 720 ostvariti da sam bio malo brzi jer sam taj rezultat ostvario na dva probna testa, ali dobro, malo je trema u kombinaciji s neispavanoscu ucinila svoje...
P.s. da max je 800. To se desi jednom u 5 godina i to kada se doktor s dva fakulteta, matematickog i engleskog sprema za test dve godine.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Cestitke!
Nemoj pisati uzastopne postove, mozes ih editovati u roku od pola sata.
Nemoj pisati uzastopne postove, mozes ih editovati u roku od pola sata.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money