Inače obožavam da vozim po snegu i nemam nikakav strah, samo mrzim zimske gume kad nema snega

Da ne pricamo o onima koji ne menjaju gume uopste, bilo letnje, bilo zimske.Saša napisao:Gužve su jer se svi verovatno drže ko pijani plota odredbe da od 1. novembra treba imati zimske gume, a ne gledaju na vreme napolje ili dodatnu odredbu da se mogu voziti i letnje ako nema snega i leda na putu...
To da all season ne postoji može se shvatiti i na onaj drugi način, a to je da za raspon od -20 do +40°C guma ne postoji, što realno i jeste tako, vozio kola 500m ili 5.000 km mesečno. Što se tiče predloga da se zimska guma vozi preko cele godine, i to je polurešenje. Poslednjih par dana vozim na zimskim gumama i slušajući ih kroz poluotvoren prozor kako žvaćkaju u krivinama, mogu samo da pretpostavim šta rade leti na vrelom asfaltu. Ne znam koliko su stručni prodavci kod kojih si bio, ali bice da su te dobro "pozicionirali" jer, ako si tražio dve all-season gume, logično je što su ti ponudili neko jeftino (polu)rešenje.dragvorl napisao:Stavljene Sava Adapto pozadi na Clia, jedva sam ih nasao (hvala Dag), all seasonke generalno jako slabo ima da se nadju. Mudri saveti u radnjama su: vozi zimske cele godine, nije to lose, ili all season-sta je to/to ne postoji
, itd...Napred ce ici neke zimske pa ce se smenjivati sa letnjim. Inace auto presao od avgusta do sad ~1500km, tako da mi ni ne pada na pamet 2 seta.
Ja sam zamenio gume 30.10 pre dva dana. Zasto? Pa zato sto je bilo lepo vreme, a ne zato sto sam lose obavesten. Posto imam dva seta i guma i felni sam menjam setove na kolima i nisam lud da cekam hladno vreme, kisu ili sneg da bih zamenio i da se usvinjim, pogotovo sto ja svaki set koji skinem sa auta detaljno operem gume premazujem silikonskim mlekom i odlazem ih u garazu. Zimske gume sam kupio da bi ih vozio, a to sto je napolju toplo i bice toplo jos koji dan to gumama nista ne znaci i nebih bas da im robujem kupljene su namenski za taj period, te price da ce se nesto desiti gumama su smesne. Skoro ceo februar je bio topao skoro kao sad pa sve do 15. marta kad je pao mali snegic smo akali zimske gume pa im nista nije falilo.somi-car napisao:Istina je ovo sto je Sasa napisao..ljudi su bas lose obavesteni..