Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od maxer »

Incognito napisao:Treba mi mala pomoc. :) Hteo bih da kupim jedan kompaktni fotoaparat kao poklon za jedan rodjendan ? Za njega bih izdvojio do 100-120 evra ? Koji aparat preporucujete
Koliko ja znam, za te pare ne postoji dobar aparat tj. bolji od ostalih - svi su isti i ima ih milion.

Ukratko: šta god da kupiš - kupio si (nit je dobro, nit je loše, radi svoj posao i to je to). Hoćeš bolje - daj više para (~200€).
:pardon:
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Je li ko čuo za prodaju foto opreme Global i Foto store ??

Što se tiče Low cost kompakta, tenutno je najpametnije uzeti nešto od Canona. Svi imaju sličnu optiku i senzor, samo je šminka u pitanju. Evo malo elegantniji za te pare:
http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/c ... ilver.html
Ovaj je najjeftiniji, a osnovna razlika je nema Li Jo bateriju;
http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/c ... black.html
Sa Nikonom u toj klasi imam očajno iskustvo.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

nidza napisao:Fuji S6500 je dobar aparat, ali nema govora da je poluprofesionalni. U pitaju je kompakt sa malo većim objektivom, tj za svoju klasu je bio sasvim dobar. Čak ni većina DSLR aparata nije poluprofesionalna, tj u tu klasu spada samo šaka modela, a da bi to bili moraju da ispune određene ergonomske, funkcionalne i performansne kriterijume.
Posto, pored ostalih DSLR-ova koje koristim, posedujem i ovaj aparat, moram da te demantujem. To nikako nije kompakt aparat, vec superzum - prosumer. Kompakt aparat je nesto drugo.

Takodje, prvi je dobio manuelni zoom ring. I dalje ima odlican kvalitet fotografija u RAW fajlu, toliko dobar da ga koristim za slikanje product placementa vecih rezolucija bez problema (najvise za to ga i koristim sad). U svoje vreme je imao i najbolji visoki ISO, a u RAW-u je upotrebljiv na ISO 1600 bez problema.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

cozmo napisao:product placementa vecih rezolucija

?
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paja napisao:
cozmo napisao:product placementa vecih rezolucija

?
Dragec, iskreno se nadam da znas Hrvatski:

Prikriveno oglašavanje (eng. Product placement) je oblik promocije i promidžbe komercijalnih proizvoda ili usluga stavljenih u kontekst medijskih promidžbi (najčešće na filmu, tv seriji, propagandnom spotu, knjizi ili računalnoj igri). Prikriveno oglašavanje je marketinški pristup kojim se nastoji u uvjetima prezasićenosti tržišta na optimalan način doći do kupca.

Odabrana osoba ili glumac koristi autentični komercijalni proizvod ili marku. U širem smislu prikriveno oglašavnja označuje pozicioniranje proizvoda ili usluge u okolnostima iznimne vidljivosti.

Takav način promocije uobičajen je u SAD-u, ali je u Europi (i u Hrvatskoj) zabranjen. Europska komisija nedavno je ukinula zabranu prikrivenog oglašavanja. Prikriveno oglašavanje ne će biti dopušteno u dječjim i informativnim emisijama, a duhanski proizvodi i lijekovi koji se kupuju na recept ne smiju biti predmet reklamiranja, tj. predmeti kojima se obraća prema potencijalnim kupcima (televizijskim gledateljima).

Prikriveno oglašavanje kroz razne televizijske proizvode odavno je znano i poznato. U posljednje vrijeme primjećuje se korištenje prikrivenog oglašavanja u glazbi. Primjerice, u reklamnoj kampanjih McDonald'sovih proizvoda korištenjem hip-hopa.

I sad sve to u vecoj rezoluciji. :trljamoci: Sto ti tu nije jasno? :think:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma muči me ta rezolucija, :kezo: a reagovao sam jer me nervira guranje engleskog svuda i po svaku cenu.

Koja je razlika između product placementa vecih i manjih rezolucija? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

U rezoluciji. :mrgreen:

Nikada nisam kapirao šta znači "polu-profesionalno", šta više smatram da ta kategorija formalno i ne postoji već da se kači uz sve što je iz "customer" kategorije, kako Nikon npr. naziva amaterske SLR aparate, a malo je ozbiljnije, toliko da ga po potrebi može upotrebiti i profesionalac.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:

Poluprofesionalno je sve ono što amateri koriste glumeći (naročito u sopstvenim očima) profesionalce. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moj dslr je amaterski, ali to ne sprečava većinu ljudi da me pita kakav je to profi aparat.
Još ako stavim eksterni blic iha... Jedino mali 50mm prajm ima lošu prodju, zoom objektiv deluje daleko ozbiljnije :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To jeste. Ja imam još slabiji DSLR - D3000 i opet me po dečijim rođendanima roditelji pitaju kakva je to makina, da li košta kao kola i.t.d. :D
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@pajo, sto si kupovao DSLR kad pojma nemas o osnovama?

A sad imas problem i sa engleskim...

Opet ti masi Focus (mislim...... fokus)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

zuzazu napisao:@pajo, sto si kupovao DSLR kad pojma nemas o osnovama?
Da izgledam profi kad se zezam s detetom u parku. :kezo:
zuzazu napisao:A sad imas problem i sa engleskim...
Ja sam dete iz srećnih vremena kad se učio ruski, a ne neki imperijalistički jezici :mrgreen:
zuzazu napisao:Opet ti masi Focus (mislim...... fokus)
Dok je s falusom sve ok ne se sekiram. :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

Sloba napisao:U rezoluciji. :mrgreen:

Nikada nisam kapirao šta znači "polu-profesionalno"
.

Ja bih to definisao kao nešto što je u osnovi namenjeno naprednim amaterima ali se u nedostatku ozbiljnijih para uspešno koristi i u profesionalne svrhe (čitaj: zarađuju se fino pare, čak i sa tim). Mnogi su "trocifrenom" ili "dvocifrenom klasom" u stvari i zaradili profi-opremu... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ma jasno, samo kažem da to kao klasa ne postoji već da svako tumači na neki svoj način. I nije razlika samo u krajnjem proizvodu - fotografiji, funkcijama i izgledu. Ugrađeni materijali na customer i profi aparatima se ne mogu porediti po dugotrajnosti. Ovaj moj bi rikavela da je odradio par desetina tezgi, a profi se tek tada zagreje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Najjeftiniji Ixus. Ne ići ispod tog. Obično bude u ponudi neki stariji model za ispod 150e.

Tapatalk 4
Odgovori