Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Kamera za kola

Post od HKS »

Pa lakse bi bilo pokriti je krpicom nekom nego lijepiti ponovo nakon granice.

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Zar nije najlakše izvaditi karticu?
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

U Austriji je npr . zabranjena upotreba i FM transmitera, onog malog govanca preko kojeg se sluša muzika. Zato sto u nekim situacijama može da ometa i druga vozila. A realno, taj FM transmiter jedva dobaci valjan signal i u tvom autu.
E sad u čemu je fora sa Austrijancima.
Oni jednostavno ne dozvoljavaju da nemaju stav prema nekoj spravi ili uredjaju. Nema situacija da ne piše da li dozvoljeno ili zabranjeno. Ako piše-piše. I to se poštuje. Ozbiljna država. Ove snimke iznad su verovatno kačili neki stranci na proputovanju ili austrijski Turci ili Yugosi.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ima li neko iskustva sa Dome G30B ili A118C - B40C?
Obe su na akciji, da li vrede tu lovu?
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_722 ... d=11125772
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_375 ... d=11125772
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Posto smo imali razlicitih tumacenja vezano za koriscenje auto kamere u Austriji I Nemackoj, resio sam da to proverim "na licu mesta" . Poslao sam mail Ministarstvu unutrasnjih poslova u obe drzave. Nemci nisu odgovorili jos uvek a Austrijanci su me uputili na Austrian Data Protection Authority . Odgovor koji sam dobio je:

Referring to your request about using your dashcam for private purposes, I would like to inform you as follows:

First of all, the Austrian Data Protection Authority (DBA; in German: Datenschutzbehoerde- DSB) basically does not answer any questions out of the scope of a formal legal process or gives detailed information via e-mail.

For further information please visit our website: www.dsb.gv.at
Unfortunately, the information about dashcams given on the website of the Austrian Data Protection Authority is only available in German:

https://www.dsb.gv.at/fragen-und-antwor ... Fahrzeugen_

In short, the use of dashcams to record events on the road as evidence is not permitted in Austria
.

If the video is solely for private purposes (e.g. for a documentation of your holiday trip in the mountainside; like tourist photos) without publication, such processing would be possible because this would not be a video surveillance in principle.

Nisam isprva najbolje razumeo pa sam trazio dodatno pojasnjenje:

Since you mostly drive on highways, I may only refer to my previous answer saying that the use of dashcams to record events on the road as evidence is not permitted in Austria.

Mislim da vise necemo imati nedoumice.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali kaže da može privatno
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

To sam I ja mislio I zato sam ga ponovo I pitao. Onda sam shvatio da je napisao da moze "na primer kada ides u planine, pravis turisticke slike" :

If the video is solely for private purposes (e.g. for a documentation of your holiday trip in the mountainside; like tourist photos) without publication, such processing would be possible because this would not be a video surveillance in principle

Na putu ne moze definitivno. Pise I na linku.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kada imas takvu nedorecenu situaciju, jednostavno je skines, opustis se i ne razmisljas. Ionako nije AU Grand Canyon pa da je nesto ekstra za snimanje.

Bar ja tako razmisljam.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Meni je Grand Canyon kada god izadjem iz ove prokletinje.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja iz ovog odgovora zakljucujem da moze.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ogi napisao: 26 Feb 2018, 18:54 To sam I ja mislio I zato sam ga ponovo I pitao. Onda sam shvatio da je napisao da moze "na primer kada ides u planine, pravis turisticke slike" :

If the video is solely for private purposes (e.g. for a documentation of your holiday trip in the mountainside; like tourist photos) without publication, such processing would be possible because this would not be a video surveillance in principle

Na putu ne moze definitivno. Pise I na linku.
Ne, nego ti lepo kaze da ne mozes snimati u svrhu dokaza ili ti, mozes da se slikas sa snimkom na sudu, isto kao i kod nas.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tako i ja shvatih.

TT

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Nisam tako shvatio, iako on kaze evidence, mislim da ne misli samo na to, evo I pitanja kako biste bolje shvatili:

JA:

So, if I understood correctly, I can use a dashcam to record my trip, (in front of my car, from a windshield only) ? I should drive a highway mostly.

If the police stops me, could I be in trouble ?

ON:

Since you mostly drive on highways, I may only refer to my previous answer saying that the use of dashcams to record events on the road as evidence is not permitted in Austria.

Na sajtu pise:

A "Dashcam" (an abbreviation for "Dashboard Camera") is a video camera that is installed in the car and takes pictures of the road in front of the car and records.
In Austria, the operation of Dashcams by Private is currently not allowed.

E sad I mene je zbunilo to sto dva puta kaze AS EVIDENCE ali ja sam objasnio da zelim samo da snimam put dok prolazim kroz drzavu, turisticki, I da bih snimak koristio u licne svrhe, bez objavljivanja.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ja ipak mislim da je najbolje avionom da odes i nema da te boli glava, ni za dash , a bogami ni za ariel, persil i merix :D
Za malo da zaboravim, u tom slucaju nece ti trebati ni one plakete, a ni rakete.
Sunce ti poljubim koliko stresa za jedno putovanje.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sto stres ? Ovo je sve prirpema, uzivanje. Kako drugacije da docekam jos mesec dana.
Odgovori