Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Hot hatch

Post od Markoni »

3^ Dragi deda Mraze :D

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Treba mi "savet" ili bolje reci misljenje oko izbora HH za rodjaka. Decko zivi u Nemackoj i kupuje svoj prvi auto samostalno, zeli da da cca 15000 evra i da kupi neki hot hatch.

Ima trip da hoce iskljucivo petovratni auto tako da mu na zalost otpada dobar deo hh automobila (Civic type R, Megane RS itd.). Potrebno je da auto bude maksimalno pet godina star i da dobije garanciju na njega (to obicno znaci da ima ispod 100000 km na satu).

Neke njegove ideje su:
Mazda 3 MPS,
Giulietta QV,
Leon Cupra R,
Golf GTI i
Focus ST.

Sta bi ste mu preporucili sa aspekta performansi, voznih osobina, cene eksploatacije?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

GTI
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Giulietta ili Golf, s tim što će teško naći Golf 6 GTI za 15000, manje od 100000km od handlera. Giulietta i Golf su najbolji allrounderi. Uz to Giulietta je još uvek aktuelan model.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Sad sam i ja gledao, 15 hiljada je donja cifra za Golfa... Ja bi ovde preskocio Golfa, vidim da se i on ne lozi na Golfa jer mu izgleda "mlako" i nekako ih previse ima a on bi hteo i da bude malo upadljiv.

Ja sam mu sugerisao da uzme Leona ili Alfu. Meni je Leon lepsi auto, najjaci i verovatno najbrzi u ovoj grupi, cena mu je mozda i najniza. Alfa moze bas dobra da se uzme za ove pare ali Alfa, kao i Golf, je sporija po meni od ostalih automobila koji se ovde pominju... Ostaje i pitanje postprodaje Alfe i gubitka vrednost na istoj. Ja bi srcem uzeo Alfu ali nisam siguran da bi se razum slozio.

Po njegovoj prici, on zeli da ima sto brzi auto u buducnosti, plan je da kupljeni auto prodje tretman sredjivanja vesanja kao i povecanja kocnica. Verovatno bi radio i nesto oko povecanja snage auta itd.

Najmanje informacija ima oko Mazde, zna li neko nesto vise, kakav je to auto? Mane/prednosti?
Meni se Mazda bas svidja, vidim da je Japanci dizu lagano na 330 ks sto je ozbiljna cifra za HH.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Najpogodnija za tuning je Cupra, mozda i najatraktivnija. Vec ima 345mm diskove, K04 turbo. Ako mu ne smeta nedostatak kvaliteta u enterijeru sa Cuprom nece pogresiti.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Markoni,

posto si ti mozda i najpozvaniji covek na forumu za ovu tematiku, na sta da obrati paznju kod Cupre?

Znas li nesto vise o Mazdi i Focusu? Kakav im je "handling", generalno, da li je stock Cupra znacajno brza od svih navedenih kandidata ili gresim?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ok, to su neke nove informacije...ako momak hoće da se igra s pojačavanjem kola i da ima što jači i brži auto onda mu je najbolje da uzme Leona koji je zahvalan za te stvari, a jefitniji je od Golfa.

Alfa nije dobra za te stvari, mislim da praktično i ne postoji neki uobličeni tuning paket za nju. Ona je dobar allrouder koji može i pitomo i normalno da se vozi, ali i vrlo brzo ako treba i sve stvari radi dosta dobro. Što se tiče pada cene, Giulietta nije tako loša po tom pitanju i kao što rekoh - to je aktuelni model i to je njena velika prednost u odnosu na druge u prodaji.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

@starac vujadin

Ja se slazem sa tobom oko Alfe, da recimo ja kupujem sebi auto po ovim parametrima onda bi sigurno ozbiljno pogledao Alfu. Alfa je ubedljivo najlepsi auto, mislim da je Alfa za iste pare i znatno bolje opremljena, ostavlja premium utisak :)

Sto se tice "igranja" sa autom, jedino mi Novitec pada na pamet, ali nisam video nista posebno u ponudi. Evo i njihove internet prezentacije:
http://www.novitec-sportiva.com/en/Alfa ... Giulietta/
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Ja sam se u STu osecao kao da vozim S Maxa. Meni je to auto, koji mi osim zvuka, nije apsolutno nista probudio. Od navedenih samo Mazdu nisam nikada vozio i o njoj nista maltene i ne znam osim da srce gorivo kao nenormalna.
Sto se tice TFSIa, motor kao motor je ozbiljna mrcina koja trpi dosta toga. Problem je kao i kod vecine kola sa direktnim ubrizgavanjem prljanje usisa, usisnih ventila. Sve se to resava bez problema, kod nas verovatno mnogo jeftinije nego u DE. Takodje, postoji problem sa "diverter valve"-om, mada mislim da je u Cupru R vec ubacena revizija, tj poboljsana verzija. Treba na oko 30-40.000 km menjati jedan mali klipcic na benzinskoj pumpi, on je oko 30 EUR. PCV ventil zna da zeza, ali ono sto je bitno jeste da nema specificnih kvarova koji te ostavljaju na putu. Sve je resivo, i nije skupo. To ti je ukratko. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Novitec je ok da se odvede nov auto jer se tu plaća i ime (mada ja Novitec nešto i ne cenim, ali nije bitno...), a za polovni auto od 15000 je to bacanje para koje se posle ne mogu nadoknaditi. Cupra je to mnogo bolje razrađena stvar i može da se prođe jeftinije.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Ok,
ako sam razumeo poruku onda treba da juri Cupru. Reci cu mu da ode i da proba Seata kako bi znao da li je za njega ili ne. Kontam da Cupra R sa 265ks bas kida kako ide...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Da imam Alfu,Savali bi je biberio :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Neće biti baš puno ni tih najjačih Leona po zadatim parametrima...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Ukoliko planira tuning apsolutno mu je svejedno da li uzima Cupru R (265 KS) ili obicnu Cupru (240 KS).

Tapatalk Post
Odgovori