Merenje prosečne brzine na auto-putu
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Ja sam probao ovu:
https://play.google.com/store/apps/deta ... latnerampe
Najlakše je ako je uključiš posle prolaska rampe, ne mora ni odmah, može i posle par minuta. Tad imaš da izabereš samo izlaznu rampu i onda ti daje i koliko treba da pauziraš ako si brži od limita. Računa od tačke kad si uključio, neće biti dobro ako su u tih par minuta vozio 200
https://play.google.com/store/apps/deta ... latnerampe
Najlakše je ako je uključiš posle prolaska rampe, ne mora ni odmah, može i posle par minuta. Tad imaš da izabereš samo izlaznu rampu i onda ti daje i koliko treba da pauziraš ako si brži od limita. Računa od tačke kad si uključio, neće biti dobro ako su u tih par minuta vozio 200

Pratićemo razvoj situacije, ako nije fake newz
Jel su stigle nekima kazne na adresu?
Ja sam vozio u nedelju Niš - Novi Sad i sa 122 na tempomatu ( i sa prikolicom
) bio najbrži sa domaćim tablicama. Jedino su me stranci preticali, uglavnom austrijanci. Policije nigde nije bilo tako da su se provukli. Prosek mi je na kraju ispao 114km/h tako da na listiću nije bilo brzine.
Juče u povratku već nije bilo šanse da se prekorači jer od Beograda pa negde do Starog hrasta je bilo takvo nevreme da je 90km/h bila opasna brzina. Na putu voda 3-4cm sigurno, negde i velike bare, pao mrak u sred dana, bukvalno se ne vide vozila ispred. Naravno, samo dva vozača sam video sa upaljenim zadnjim maglenkama. Ostali su bili gotovo nevidljivi.

Juče u povratku već nije bilo šanse da se prekorači jer od Beograda pa negde do Starog hrasta je bilo takvo nevreme da je 90km/h bila opasna brzina. Na putu voda 3-4cm sigurno, negde i velike bare, pao mrak u sred dana, bukvalno se ne vide vozila ispred. Naravno, samo dva vozača sam video sa upaljenim zadnjim maglenkama. Ostali su bili gotovo nevidljivi.

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ne mora da znaci da nije bilo preko 120 ako ne pise prosecna na racunu. Pricao je pre jedno dve emisije u SATu neki iz MUPa, to se ukljucuje softverski u kucici kako im dune, sve kombinacije sa (ne)prekoracenjem i (ne)pisanjem na racunu su moguce.
Ako izađe prosek onda si za kažnjavanje. A izlazio je na 130+.
- Kornjaca Rade
To da li ce stvarno da te kazne je treca promenljiva
. Za to ne pricaju nista ali deluje da isto moze a i ne mora.

Ovih dana sam se baš baš navozao autoputem, sve je bilo tempomat 150km/h , ali na svakih par kilometara sustignem nekog ko ide 110-120 i pretiče šleper. Tako da to utiče na obaranje prosjeka, i na naplatnoj rampi na tiketu ne piše ništa o brzini. A i vidim da se narod uspaničio, svi odmah "daj tiketu, šta piše,jesi išao prebrzo".
Inače, narod vozi katastrofalno autoputem... Imao sam nekoliko baš kritičnih momenata.
Inače, narod vozi katastrofalno autoputem... Imao sam nekoliko baš kritičnih momenata.
Ja sam razumeo da treba da budu ispunjena dva uslova da bi ti pisala prosecna brzina na listicu. Jedan je da si prekoracio prosecnu brzinu, drugi je da je u tom trenutku policajac u kucici.
Niko ne zna kako to funkcioniše 
A možda i ne radi

A možda i ne radi
- Kornjaca Rade
Izigravaju neko ludilo, ko sa onim kamerama sto nisu hteli da priznaju da su njihove.
Dečko koji radi na rampi kaže da to radi samo kad su panduri tu sa njima. Pa im odmah daju listiće. Ne znam koliko je istina ali ne vidim zašto bi me lagao.
- Kornjaca Rade
Verovatno jeste, taj u SATu je i pricao da stampanje prosecne na racunu ukljucuju u kucici kada im udje pandur i kaze im da ukljuce.