Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od AcaKayak »

Hvala!

Ja sam imao potencijal za 800 u matematici (nju sam oduvek rasturao i bez ikakve pripreme pobedjivao na takmicenjima), ali engleski je uzasan, rodjeni Amerikanci i Englezi imaju problema... Da sam znao engleski na njihovom nivou verujem da bih bio na 780.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Bravo Aco, svaka cast. :bravo:

Sent from my Huawei P8 lite using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mene su puskom (ili bar ukorima) terali na takmicenja, ali sam ostao Darko Milicic skolske matematike i slicnih predmeta :kezo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Bravo Aco sad u programere a ne menadžere :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
VVWOB
Reactions:
Pridružio se: 24 Avg 2013, 12:56
Garaža: A35 AMG

Post od VVWOB »

AcaKayak napisao:Evo da se pohvalim :D

Radio sam gmat test, ostvario rezultat 710 bodova :)

Rezultat je takav da nisam cuo niko iz Srbije da je iz prve presao 700 i s ovim rezultatom moze da se upise bilo koji master ili MBA na svetu, ukljucujuci Harvard, Stanford, MIT i slicne :D

Sada predstoje slatke muke - gde ici, sta upisati? :D
Cestitke, odlican rezultat! Samo MIT :)

Par drugara iz gimnazije je radilo, ne secam se rezultata, da li je bilo vise od 700 :mrgreen:, ali koliko se secam matematike je elemtarna u odnosu na nas nivo gimnazijskog/srednjoskolskog obrazovanja, vise je rutina u pitanju, da se ne pogresi neka glupost u moru primera itd.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Hvala! :D

Zadaci iz matematike jesu dosta lagani i u principu ja mogu svaki da rešim bez problema ali je problem vreme... Kada recimo naiđe neki lagan, onda to ovako izgleda, evo nekih primera, ali obratite pažnju i koliko sekundi mi je trebalo da ga rešim... Ovo su najlakši zadaci a vreme prikazano u sekundama je otkako se on pojavi na ekranu.

Ja mislim da sam super brz, a evo procenite i sami:

Ovaj sam za 10 sekundi pročitao i uradio, dakle sam rad je trajao verovatno 5 sekundi:

Slika

Evo i ostalih primera laganih zadataka koje sam izuzetno brzo radio:

Slika

Slika

Slika

Slika

Ovi zadaci su bitni jer ako si brz uštediš vremena za teže.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel se ovo online radi?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kao kod Mensa testa, vrlo je bitno vreme.
Naravno, postoje tu i neki drugi sitni preduslovi. Recimo da nisi bas Forest Gump :kezo:

Aco, koliko imas vremena/zadataka?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jako slican test sam imao za posao (kao ovi na slikama), niko ne zavrsi sve zadatke na vreme (to mi je rekla ova iz HR), ali bitno je sto vise uraditi tacno za dato vreme...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pedja, ja sam radio nešto iz mense na svoju ruku i imao sam oko 140, sad čekam testiranje pa da se istestiram zvanično, ali to mi je nekako seljački da se priča, to je još Ajnštajn rekao, ne sećam se tačnog citata ali bukvalno nešto tipa samo seljaci se hvale iq skorom :D

U kvantitativnom delu 37 zadataka za 75 minuta. Evo i primera nekih težih, u principu su lagani ali nisu lagani ako treba da ih uradiš za ispod dva minuta.

Prvi je lagan a ostali su teži.

Slika

Slika

Slika

Slika

Dragvorl, ne, radi se u posebnim test centrima. Ja sam išao u Budimpeštu. Užasno su strogi, sve je pokriveno kamerama, skeniraju te na ulasku, skidaš se maltene, uzimaju ti otisak šake i krvne sudove kako formiraju linije u istoj (ovo sam prvi put radio), slikaju te itd... Baš je veoma ozbiljno jer je u pitanju test za najbolje škole na svetu i nema šanse da ih prevariš. Test radi po principu ako odgovoriš tačno na pitanje sledeće je teže, ako odgovoriš opet tačno još teže itd, na kraju se zaređaju samo teška koja ti ubiju vreme. Dakle, test je adaptivan. U opticaju su hiljade pitanja i velika je verovatnoća da kad bi svi članovi garaža foruma krenuli da rade da niko ne bi imao poslednje pitanje isto.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa u sustini, seljacki je hvaliti se bilo cime. Sve sto radis, radis zbog sebe, a sve sto podelis, radis to da bi dobio priznanje drugih ili da bi yvelicao svoju vrednost u odnosu na nekog drugog.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bravo Aco, svaka cast. :bravo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Hvala M.M! :)

Heroj, moguće, mada meni su uvek bili čudni ljudi koji ništa ne pričaju o sebi. Na kraju krajeva, s obzirom koliko sam uložio truda i stresa u ovo, naravno da mi prija kad neko kaže svaka čast.

Ja do sada kad sam pričao ljudima e ja sam u osnovnoj školi pobeđivao na takmičenjima, u srednjoj bio skoro vukovac iako nisam išao u školu zbog kajaka, upisao sam megatred jer sam hteo da odem na Olimpijadu, otišao sam na Olimpijadu kao najmlađi na svetu, pobedio na svetskom kupu, uzeo nacionalno priznanje, bio Red Bull sportista, završio cambridge biznis academiju s uspehom 97%, od svega toga ljudima u glavi ostane aha, upisao je megatrend, i odmah je neko ko je studirao državnu ekonomiju 8 godina bolji od mene a ja sam tamo neki glupi sportista koji zna da vesla i to je to.

A evo, najbolji đak ekonomskog fakulteta, prosek 10.0 i mali milion priznanja je radio ovaj test par dana pre mene i imao je 640 bodova, što je osetno manje od 710 (nije proporcionalan test, kao što je 710 dosta daleko od 750 npr). Zbog toga mi je drago što je ovako prošlo, i iskren da budem, osećam se "ispunjenije" jer sada pored sporta imam i nešto da se hvalim iz ovog sveta :D

Ne znam šta da radim za školu sada, gledao sam najbolje mastere na svetu u koje bih sada mogao upasti (recimo London Business School ima prosek oko 680 za upis), a ovaj rezultat mi je otvorio i vrata za MBA studije za koje nemam dovoljno godina i radnog iskustva... Možda apliciram na nekoliko mba programa jer nije nešto skupo pa šta bude bude, sviđa mi se prilično mogućnost da recimo završim INSEAD MBA sa 25 godina (insead je po poslednjim objavama najbolja škola na svetu, pobedio je Harvard, Stanford, Mit, Booth i slične ) :D
Poslednja izmena od AcaKayak u 17 Feb 2016, 09:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel moze digitron da se koristi?
I ostala pomagala, lenjir, olovka, gumica, ...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Olovka može, ništa drugo ne.

Dobijaš njihovu olovku i papir i na kraju im daješ na uvid to što si pisao. Ne utiče na ocenu svakako, tako da ne znam zašto to traže, ali verovatno da ne bi "šerovao" zadatke s testa :D

Evo uradio sam i jedan primer iz engleskog sada, čisto malo da pogledam :D

Slika

Ovde mora da se koristi when na početku rečenice jer if označava kondicional, tako da ostajemo na 3 moguća odgovora, a samo jedan se završava isto na when, tako da em je paralelan em opet nema potrebe za kondicionalom.

Engleski je takav da može lako da prevari i ljude koji su rođeni englezi. Ja sam mislio da mene niko ne bi mogao da prevari za srpski koji u principu dobro znam, dok mi drugarica nije navela jedno 10 primera loših upotreba reči za koje nisam imao pojma :D

Npr znao sam da ne može da se kaže "danas nije hladno, čak šta više, toplo je" jer su čak i šta više iste reči i bespotrebno se ponavljaju, ako se gleda precizno okreću situaciju za 2x180 stepeni što mu dođe da bi bilo pravilnije reći "danas nije hladno, čak šta više nije hladno" nego ovo prvo.

Ipak, nisam znao recimo da ne može da se kaže u ovoj kutiji ima preko 100 šibica jer preko nije reč koja može da označi broj. Mora da se kaže u ovoj kutiji ima više od 100 šibica a prelazim preko mosta.

Ne možeš da voliš nekoga puno jer ne možeš da ga voliš prazno, možeš da ga voliš mnogo ili malo.

Uglavnom, ima mnogo situacija gde mogu da te zaj*bu :D
Odgovori