Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Grčka

Post od Gazu »

Vladapetr napisao: 16 Jul 2022, 09:36 moj savet je da ne budeš strog prema sebi ili još gore kriviš nekog drugog. Nije da si bio nemaran ili nepažljiv, takav sled događaja je mogao svakome da se desi.
Da, i ovo je jako bitno. To su profesionalni lopovi.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Vladapetr napisao:
Prošao sam nešto slično pre 20 godina, moj savet je da ne budeš strog prema sebi ili još gore kriviš nekog drugog. Nije da si bio nemaran ili nepažljiv, takav sled događaja je mogao svakome da se desi. Finansijski deo ćeš nadoknaditi, a najgore što može da ostane kao posledica je da narednih X godina provedeš u paranoji i stalnom oprezu.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Ovo poslednje me i plaši najviše.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad sam jednom u grčkoj možda baš ispred tog Mega tržnog centra pomislio da su mi ukrali auto prvo što mi je prošlo kroz glavu je bilo, sranje, laptop, pre nego što sam pomislio na kola i ostale stvari. Srećom, samo sam se izgubio na velikom parkingu, auto je bio gde sam ga i ostavio.

Još taj laptop nije imao nikakvo remote brisanje kao novi telefoni i tableti, svi su podaci na izvolte. Sad, da li nekom znače ti podaci ili ne, ali jako neprijatan osećaj. Ovo kad se izgubi samo materijalna vrednost je neprijatno, ali ne toliko. Nadam se da su bitne bile stvari u klaudu.

Možda izgleda kao paranoja to prebacivanje stvari u gepek obavezno PRE stizanja na odredište, ali kad znaš lično ljude koji su pokradeni zbog takvih grešaka, lakše je da prihvatiš da mora tako. Tj. da ubediš ženu da mora tako :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne, prebacivanje u gepek pre nego stigneš na odredište je oprez. Paranoja je kad se vraćaš do kola da proveriš da li je nešto ostalo na sedištima, i ako jeste da onda prebacuješ u gepek Slika
Imam kolegu koji to stalno radi, poludeh.
carov2 napisao:
Vladapetr napisao:
Prošao sam nešto slično pre 20 godina, moj savet je da ne budeš strog prema sebi ili još gore kriviš nekog drugog. Nije da si bio nemaran ili nepažljiv, takav sled događaja je mogao svakome da se desi. Finansijski deo ćeš nadoknaditi, a najgore što može da ostane kao posledica je da narednih X godina provedeš u paranoji i stalnom oprezu.

Ovo poslednje me i plaši najviše.

Meni su tad u Rumi maznuli torbicu sa novcem, svim dokumentima, papirima za registraciju mog auta (tehnički uradio u BG i platio osiguranje, u papirima upisan sutrašnji datum kad to treba da predam u rumskom supu), ćaletovim ključevima od kola, stana, vikendice... Ukrali su mi dok sam bio kod zubara koji mi je rođak, a torbicu sam spustio na njegov sto. Ušla dvojica, snimili torbicu, ja u stolici ovaj mi buši zub, dok ga je jedan zagovarao drugi prišao sa leđa i pokupio torbicu.

Godinama posle sam imao nelagodu, odem da se šišam i moram torbicu da držim u krilu Slika kad su mi dovoljan broj puta skrenuli pažnju da to odlazi u ekstrem, batalio sam. I dalje sam oprezan po tom pitanju, ali ne dozvoljavam da odem u krajnost.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Gazu napisao: 16 Jul 2022, 09:44
Da, i ovo je jako bitno. To su profesionalni lopovi.
Ma kakvi profi lopovi to su ulicni kradljivci, mahom cigani, sirotinja, klosari, najlakse je razbiti staklo i ukrasti nesto sa vidnog mesta, kakav crni profesionalizam.... u moje vreme klinci iz kraja radili takve stvari da bise hvalili u drustvu ili iz cistog besa, profesionalci rade mnogo ozbiljnije kradje ovo ulicari rade.

kontam da mnogi rade i kad su na odmoru pa moraju da nose lep top i ostale bitne stvari ali jbg to treba izbeci ako je moguce, valjda tih 10 dana nece da stane svet ako se ne radi, bem li ga.... ja nisam nikad nosio nista od tehnike sem mobilnog telefona, nekad davno digitali aparat kad mobilni imali slabe kamere i to je sve ali to je uvek sa mnom, lap topovi, profi fotoaparat, tableti i sl. tehnicke stvari su uvek mamac za lopove, to se uvek lako preproda
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Svi znaju šta treba, a šta ne. Ne treba mu ponavljati i dosipati so.

Svakome se desi, samo je pitanje ishoda. Jbga. Da ispizdi čovek.

TapaT

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

@OMP Slično i ja mislim, samo je pitanje kako koristimo reč "profesionalni". Klošarčine koje ne rade ništa drugo, nego gledaju samo šta od koga da ukradu. Takve osobe verovatno ni nemaju druge neke prihode osim toga što ukradu. Dok mi mislimo o normalnim stvarima, on gleda kako efikasnije nešto da zdipi. Šljam. Nisam ja mislio ništa u pozitivno snimslu za njih, ne moraju biti oni eksremno vešti, ali dovoljno je da pretpostavimo da im tokom leta oni to tako izvedu na velikom broju automobila. "Profesionalni" su u smislu koliko su tome posvećeni, inače klošarčine.

I mislim da ni ne želi niko ovde sad da govori šta je kako trebalo. To je samo priča za ubuduće, a dobrim delom i jer nas sve ovako nešto bar malo iznervira kad čujemo da se nekome desi. Kao što bi pomislili i "kako nisam slučajno nešto primetio malo ranije, da polomim nekom ruke i noge".🤣

@carov2 Probaj na to da gledaš ovako. Prosto možemo imati u životu neki algoritam, da se trudimo da imamo neke navike koje nam kao preventiva mogu pomoći, a koje nas ni ne opterećuju. Tako slično sam se trudio da gledam i na ono oko korone dok je bila. Ajde da imam algoritam, po tome radim, i dalje opušteno. Bez da mi išta utiče na raspoloženje.

Sad se na uređajima i laptopovima srećom sinhronizuje i više stvari nego što nam i pada na pamet.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

A kako dolaze do prihoda? Ok, roba je ukradena, kome se prodaje?

Postoji tu i druga strana priče:
Mnogi se pohvale kako su kupili nešto jeftino na Bubanj Potoku (ili putem oglasa), a potiskuju pitanje o poreklu dela te robe, jer znaju odgovor na isto.

Ovamo bi nekome ruku odsekli da im ukrade, ali bi od istog kupili kradenu robu, bez neke dileme.

Začarani krug, sa različitim aršinima, prema potrebi.

Edit: Odlutasmo od teme

TapaT

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

U globalu da, ima ljudi koji svesno idu na buvljak da kupe nešto jeftino, pa ko ga šiša što je najverovatnije kradeno. Ali bi se začudio da iko s ovog foruma svesno kupuje takvu robu na Bubanj Potoku (ili na Najlonu po novosadsi). Da, otišli smo s teme, ali moram da odbranim čast kolegama forumašima.😁
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Nisam ja ništa rekao za forumaše, nego mi pade na pamet kada si spomenuo narkomane/klošare (ili profesionalce) kojima je to izvor prihoda. E sad, ko je izvor? Pa isti oni kojima smeta kako se dolazi do robe, ali se to zanemaruje po (ličnoj) potrebi.

TapaT

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Sve ste u pravu, pogotovo pojedini postovi koji bodu u centar kako se osećam.

Potpuno isto ovo što Grujić piše, u tabletu nemam ništa suviše bitno i poverljivo, uglavnom privatne stvari, ali ne želim da neko drugi to gleda, čita Viber, mejlove i slično.
Na moju nesreću, pass je bio 111111, pa nisam želeo da rizikujem, pa sam uređaj daljinski vratio na fabrička podešavanja i sada da se ponovo pokrene, treba da ubaci podatke za moj Apple nalog. (Barem bi tako trebalo da bude)
Apple tu opciju zove erase device(po pravilu onda se gubi praćenje uređaja , osim za iOS 15 pa na gore, gde može da se prati, pa me to tešilo, i tako i bi, do juče, sada već ne mogu više da pratim uređaj)
Bolje je bilo, opcija lost device i onda uredjaj traži pass koji ti tada postaviš, ja nisam znao, bio sam rastrojen, radio sve u hodu sa iPhonea i prvo sam to uradio, ali onda zbog straha, da neko ne čačka moj uređaj, uradio sam taj "erase". (Nakon par sati)

Jutros sam imao dilemu, zvao ovog, onog, itd. Ponuda od advokata, 200e, da ode do tržnog centra i da nekako dođu do snimka(ako ga uopšte i ima), znači rizik...ipak sam se zahvalio i odlučio da to ne radim.
U ovoj situaciji mi se ne daje 200e, za verovatno ništa.
Da li sam pogrešio, jbm li ga...
Tu posle verovatno ide, e, treba još 150e za ovo, pa treba za ono...
Stres i gubljenje vremena i para se produžava.

Izvinite na skretanju sa teme, post može slobodno da se prebaci u neku drugu temu.

Sad ispada svi znaju, ali da ponovim, policija kaže, baš mnogo prijava u Solunu, a i za Halkidiki važi, puno se krade, nije zezanje i tačno je to što se može pročitati na netu.
Ali, kasno Janko stiže...

@Vladapetr

Hvala na postu i savetu što se tiče sekiranja, to je taj osećaj.

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Лично не остављам ни 10 динара на видном пољу од кад су ми те уличне лопине објасниле како се "краде" а тек кад сам видео шта су све одрадили за пар сати и колико мизерно новца су узели за врло скупу опрему.
Не занима их ни аларм ни ништа, само чекић и брзе ноге.

ПС ово може у неку тему о крађама.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Mislim da je ovoj diskusiji baš mesto ovde, kao i sve priče u vezi sa graničnim prelazima i slično. I više je nego relevantno, i nije uopšte skretanje sa tebe.

@carov2
Uopšte nije da svi znaju. To što sad ovde kao svi nešto znaju, to ti je donekle ko one bakutanerke u parku kad laprdaju kako mladi ništa ne valjaju,🤣 kao da se one u sve razumeju, i u majstorije, i u vožnju, u arhitekturu, lov i ribolov, zemljoradnju... To je ko i ono "ko radi, taj i greši".
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Сваки дан се дешавају обијања, значи никако на видно место било шта од ствари у ауту.Slika
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

jel problem stvari staviti u gepek da se ne vide ili ih poneti sa sobom ako već smatraš da su važne ili imaju vrednost?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Odgovori