Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ftj, gde je 600e mesecna rata za rentu 300e, leba ti?
Da, isplativije je, a ti gledas ograniceno samo ma mesecno davanje, sto ne moze da se gleda odvojeno.
Sent from my Sony
Da, isplativije je, a ti gledas ograniceno samo ma mesecno davanje, sto ne moze da se gleda odvojeno.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Jan 2015, 14:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kao prvo, poredimo babe i zabe.. Koji se to stan rentira za 300e a da mu je kr rata 600e?!
Koja lokacija i kvadratura?
Ja sam gledao stan na Vozdovcu (nov), 55kv 2 male spavace, velika dnevna, kupatilo, terasa, zasebna kuhinja i trpezarija. Stan kosta oko 70k e i odlicno je odradjen.
Takav stan se rentira za 250e+ a nek neko izracuna kolika je mesecna rata za takav stan..
Edit: evo xepoj kapira
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja lokacija i kvadratura?
Ja sam gledao stan na Vozdovcu (nov), 55kv 2 male spavace, velika dnevna, kupatilo, terasa, zasebna kuhinja i trpezarija. Stan kosta oko 70k e i odlicno je odradjen.
Takav stan se rentira za 250e+ a nek neko izracuna kolika je mesecna rata za takav stan..
Edit: evo xepoj kapira
Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ma Ivane naravno da nije identicno, ali lupamo cifre i pisemo plasticno, ne moze u evro isto. Imas toliko varijabilnih faktora da je nemoguce izracunati dugorocno sta je isplativije u cistim parama, a kamoli da ubacimo tu i licne preference. Nije iznajmljivanje isplativije fala bogu, ali nije ni kredit ubedljivo isplativiji.
Za isti stan od 100k evra imas sad kredite sa ratom od 347 do 620 evra, trenutna ponuda. Pa koje ces sredstvo obezbedjenja, pa da li dobijes nizu cenu rente dugorocno, pa da li mozes da ulozis ucesce u banku na kamatu, pa da li ce evro da ode u pm u tou otplate ili ce da padne pa ces zaraditi.... Nemoguce reci.
Moja situacija (materijalna, zivotna, zdravstvena, proesionalna) i realni ishodi blize i dalje buducnosti kazu da mi je daleko isplativije u svakom pogledu da rentam nego da udjem u kredit. Nekom drugom nije. Nemojmo biti iskljucivi
Za isti stan od 100k evra imas sad kredite sa ratom od 347 do 620 evra, trenutna ponuda. Pa koje ces sredstvo obezbedjenja, pa da li dobijes nizu cenu rente dugorocno, pa da li mozes da ulozis ucesce u banku na kamatu, pa da li ce evro da ode u pm u tou otplate ili ce da padne pa ces zaraditi.... Nemoguce reci.
Moja situacija (materijalna, zivotna, zdravstvena, proesionalna) i realni ishodi blize i dalje buducnosti kazu da mi je daleko isplativije u svakom pogledu da rentam nego da udjem u kredit. Nekom drugom nije. Nemojmo biti iskljucivi
Dobro, ne kazem ja tebi sta da radis, ali ti trazim da mi das jasnu racunicu.kako je jeftinije rentati nego kupiti.
Stan koji kosta gore navwdenih recimo 190.000e, koje das na kredit i ucesce,ne izdaje se za 300e, pre svega.
Ja sam ubedjen da je i po najnepovoljnijem kreditu, visestruko jeftinije kupiti.
Sent from my Sony
Stan koji kosta gore navwdenih recimo 190.000e, koje das na kredit i ucesce,ne izdaje se za 300e, pre svega.
Ja sam ubedjen da je i po najnepovoljnijem kreditu, visestruko jeftinije kupiti.
Sent from my Sony
- Rakhil
Izdaje se, sto? Na Bezaniji, moj slucaj, stanovi od oko 90 kvadrata se krecu u rasponu od 80k do 100k uglavnom, novogradnja 120k do 140k, pa biras. Rentanje u zavisnosti od mikrolokacije, namestenosti, zgrade, koliko placas unapred itd je od 250 do 400 evra. Konkretno stan u kome zivim je oko 100k, 300 evra je renta, mislim da je 88 kvadrata. Na kredit izadje tu negde, oko 185000 mislim da sam sracunao
tako je, bas se o kes kreditu i radi, nepovoljnijem u tom momentu od stambenog, samo nisam hteo da sirim pricu...Rakhil napisao:Ja uzeo kes kredit u Intesi 1000 evra, vratio nakon 3 godine 960 evra sve sa kamatom. Kljucne reci Dinkic i subvencija domace potrosnje, pa se pitajte sto propadamo
ako racunas samo evre, u ovom slucaju je celu kamatu kredita pokrila renta za manje od dve godine...
tad, a pogotovo oko 2010. je renta bila mnogo nepovoljnija jer si regularno mogao da izvucen kamatu na stednju od preko 7 posto ( jedne godine u ekstremnom slucaju na duzi period i celih 10 posto ). dakle, tad je stan okvirno vredeo oko 40k evra ( placen 23k ) i kamata za taj iznos bi bila 12k evra za 3g. u slucaju rente ona bi za 3g iznosilamanje od polovine te cifre kamate.
sad, renta tog stana godisnje donosi nepunih 1,5k a kad bi ga drugar prodao i orocio pare ne bi imao ni trecinu...
eto, jos malo konkretnih podataka, i toliko o tome koliko ima pravila. a vremenski period je samo 10g, a ne 30 ili 40 na koliko si najduze mogao da uzmes kredit za stan...
pa sad neka neko kaze da moze da se sracuna sta je bolje
trenutno je dosta jeftinije ziveti u iznajmljenom stanu, ali...
Rakhil, naterao si me da se malo ozbiljnije potkujem, pa da nastavimo pricu, jer mi te cifre deluju porazavajuce
A do tada, tudulu madafaka 
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Konkretno za stan u kojem živim a koji rentiram za 300e računica je u grubim crtama ovakva:

Kvadrat računat najjeftinije moguće (1500e), nisu uračunati nikakvi troškovi, porezi, osiguranja itd... I naravno pretpostavka da bi im bacio 26k eura na gomili.

Kvadrat računat najjeftinije moguće (1500e), nisu uračunati nikakvi troškovi, porezi, osiguranja itd... I naravno pretpostavka da bi im bacio 26k eura na gomili.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
heroj, trenutno je stvarno on u pravu, ali stvari se jako brzo menjaju...
Jel moguce da za 120.000 stan, ti das 230.000e?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- Sinisa92
- Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
- Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996
Pa o tome se i radi sve vreme da je to robija i neisplativo skroz 
- Rakhil
Predlazem da to raspravimo nad tanjirom prvom prilikom beyotchXepoj87 napisao:Rakhil, naterao si me da se malo ozbiljnije potkujem, pa da nastavimo pricu, jer mi te cifre deluju porazavajuceA do tada, tudulu madafaka
Sent from my Sony
Koliko veceras, uz burito? 
Sinisa, opet je i tolika cifea isplativija od rente, samo sam sokiran tolikim iznosom
Sent from my Sony
Sinisa, opet je i tolika cifea isplativija od rente, samo sam sokiran tolikim iznosom
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Jan 2015, 15:21, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Uzme ti otprilike pola stana gledano u novcuXepoj87 napisao:Jel moguce da za 120.000 stan, ti das 230.000e?
Brzine idu u H-a !!!