Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Ne brže od života!

Post od member »

ddanijell napisao:Ne radi ti ovaj poslednji video.
member napisao: 24 Avg 2018, 11:57

Pušten u javnosti snimak nesreće u Bečićima kad je poginuo momak,a djevojka teško povredjena.
Ladno pesaci krenuli , dosli do pola, ova u audiju procenila da moze da prodje (sto bih verovatno i ja isto ili slicno procenio) i ovo dvoje sa vrate unazad ?! Daklem svasta sa ljudima jbt. Mozda nije za svakoga volan, ali izgleda nije za svakoga ni da prelazi put.
Pa i nije baš tako.
Odlično poznajem taj put,i tu je došlo do spleta loših stvari koji su se svi poklopili u jednom momentu, i desilo se šta se desilo.

Ovo dvoje su prelazili put gde nisu trebali, i to je činjenica. Tu jest nekad bio pješački prelaz, medjutim, posle je "izbrisan".
Domaći uglavnom u BD voze kao na trkama,ne da voze, nego lete. Ja u BD ne poznajem nikoga ko vozi normalno.

E sad, 90% vozača kad idu iz pravca BD prema Rafailovićima, kad vide da na pješačkom prijelazu kod hotela Mediteran nema pješaka, oni dodaju po gasu (jer prvi sljedeći pješački je tek za nekoliko stotina metara), a nema ni semafora.
Nesretni par su krenuli da prelaze ulicu, došli do polovine, s namjerom da sačekaju nasred pune linije da prodju auti s njihove desne strane. Medjutim, ova ženska je velikom brzinom stigla iz pravca BD, išla svojom lijevom trakom tj. tačno po liniji gde su ovi stajali.
Momak kad je vidio šta se dešava,i da žena ide pravo na njih, pokušao je da se vrate nazad na trotoar, ali je i vozačica u isto vrijeme takodje bježala udesno kako bi ih izbjegla. A ustvari ih je pokupila.
Da su ovo dvoje ostali na sredini,da se nisu micali, vjerovatno bi ih uspjela zaobići.

Zapravo, da je ženska vozila normalno, do 50km/h, sve bi bilo ok. Zato vjerovatno neće biti objavljeni snimci s drugih kamera gdje se vidi kako je vozila do mjesta gdje se desila nesreća, jer bi mnogo toga bilo jasnije.
Isto kao alkotest nalazi itd.pošto će vjerovatno sve ići u pravcu minimiziranja njene krivice.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ono što ja vidim na snimku je greška oba pešaka koja su prelazila ulicu sa 4 trake na nepropisnom mestu i na nepropisan načina a pogotovu to bacanje pod auto trkom unazad što je potpuno suludo ponašanje koje niko ne očekuje da nekom pešaku padne na pamet.
Ovako se redovno gine po Beogradu kada slično pretrčavaju bulevare ili autoput uz ovako gust saobraćaj. I po pravilu pešaci ginu u takvim podletanjima pod auto.

Brzina je uticala na faktor iznenadjenja pešaka, verovatno i na intenzitet posledica udara ali ne vidim da je na bilo koji način vozač mogao uticati da pešaci ne budu na zabranjenom mestu na sred kolovoza ili uticati na uzrok nesreće koji je neposredno izazvana kretanjem od strane pešaka.

Po meni, nema krivice vozača auta prema onome što vidim na snimku, naprotiv vidi se da je vozač pokušao da izbegne pešake koji su se direktno bacili pod auto i presekli putanju kretanja auta. I još sve to u krivini.

100% primer kako pešak ne sme da se ponaša niti zatekne na kolovozu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Nije ni meni jaso zasto su potrcali natrag. Auto bi ih promasio, ovako su oni bukvalno natrcali na auto. Ali u takvoj situaciji ko zna.... A sto se tice pesackih koji su izbrisani, da li su pesaci toliko retardirani? Evo ovde u PO su prosle nedelje izbrisali jedan, i jasno se vidi da je izbrisan a ljudi i dalje prelaze tu i to ne da stanu i cekaju nego samo izadju! Pa da li su coravi i ne vide da je izbrisano sivom bojom....
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Gura kamion Tojotu, ne vidi je :)
Prikačeni fajlovi
IMG_20180829_172609.jpg
IMG_20180829_172609.jpg (84.33 KiB) Pogledano 2405 puta
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Jer mrtav ugao.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Koliko je to jaka mašina, pokazuje da bi on gurao to još 2 km da nisu ozbiljno glasno škripale gume. Gledam lika gura auto, ne oseća.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

2 km? :o
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

ma koliko je kamion jak, mogao bi da gura auto na taj način koliko hoćeš. ne bi osetio pod gasom. Na to sam mislio.

Sigurno si vidjao klipove kako na autoputu kamion gura auto i ne oseća ga.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Aj da ga ne oseti, al da ne cuje i ne vidi je bas za nepoverovati..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

da ga ne vidi razumem, ni ovaj ga nije video, nego te kad su zestoko škripale gume, on je zakocio jer je mislio da nesto sa svojim kamion nije ok. Izadje lik, kad ono gejmobil zakačen na rešetku hladnjaka
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

ddanijell napisao: 26 Avg 2018, 23:42 Ne radi ti ovaj poslednji video.
fubaler
Banned
Reactions:
Pridružio se: 10 Okt 2017, 20:38

Post od fubaler »

member napisao:
ddanijell napisao:Ne radi ti ovaj poslednji video.
member napisao: 24 Avg 2018, 11:57

Pušten u javnosti snimak nesreće u Bečićima kad je poginuo momak,a djevojka teško povredjena.
Ladno pesaci krenuli , dosli do pola, ova u audiju procenila da moze da prodje (sto bih verovatno i ja isto ili slicno procenio) i ovo dvoje sa vrate unazad ?! Daklem svasta sa ljudima jbt. Mozda nije za svakoga volan, ali izgleda nije za svakoga ni da prelazi put.
Pa i nije baš tako.
Odlično poznajem taj put,i tu je došlo do spleta loših stvari koji su se svi poklopili u jednom momentu, i desilo se šta se desilo.

Ovo dvoje su prelazili put gde nisu trebali, i to je činjenica. Tu jest nekad bio pješački prelaz, medjutim, posle je "izbrisan".
Domaći uglavnom u BD voze kao na trkama,ne da voze, nego lete. Ja u BD ne poznajem nikoga ko vozi normalno.

E sad, 90% vozača kad idu iz pravca BD prema Rafailovićima, kad vide da na pješačkom prijelazu kod hotela Mediteran nema pješaka, oni dodaju po gasu (jer prvi sljedeći pješački je tek za nekoliko stotina metara), a nema ni semafora.
Nesretni par su krenuli da prelaze ulicu, došli do polovine, s namjerom da sačekaju nasred pune linije da prodju auti s njihove desne strane. Medjutim, ova ženska je velikom brzinom stigla iz pravca BD, išla svojom lijevom trakom tj. tačno po liniji gde su ovi stajali.
Momak kad je vidio šta se dešava,i da žena ide pravo na njih, pokušao je da se vrate nazad na trotoar, ali je i vozačica u isto vrijeme takodje bježala udesno kako bi ih izbjegla. A ustvari ih je pokupila.
Da su ovo dvoje ostali na sredini,da se nisu micali, vjerovatno bi ih uspjela zaobići.

Zapravo, da je ženska vozila normalno, do 50km/h, sve bi bilo ok. Zato vjerovatno neće biti objavljeni snimci s drugih kamera gdje se vidi kako je vozila do mjesta gdje se desila nesreća, jer bi mnogo toga bilo jasnije.
Isto kao alkotest nalazi itd.pošto će vjerovatno sve ići u pravcu minimiziranja njene krivice.
Ne bih se bas slozio sa tobom, naime evo me vec 10 dana u Becicima u apartmanu i bas tu prolazim svaki dan kolima idem do plaze na parking i svi voze normalno pricam i za lokalce BD kao i sve MNE tablice, toliko sporo voze da me cak i smaraju ne samo u Becicima-Budvi vec i do puta od BD do TV ili KO-a tako da se ne slazem sa tvojom konstatacijom a za ovih 10 dana samo oni koji su divljali i brze vozili i koji ne staju na pesacki kao jutros supruzi i meni sa detetom je nas retar a moj sugradjanin iz BG sa Hondom da sam imao cime gadjao bih ga po soferci jer je mogao na pesackom da napravi haos, a nije jedini jos jedan proleteo na pesacki dok su svi Crnogorci stali pametni Beogradjanin ih zaobiso i umalo ne udari ljude na pesackom.
Treci ljigavac je iz ZR opet nas koji mi je uleteo u kruzni tok pred Kotorom onaj mali i zatvorio totalno isti, pa sam mu se socno nasred Crne gore najebao majke ove nase srpske.
Najgori vozaci i najbahatiji su upravo nasi ljudi.
Za 10 dana nijednog crnogorca ne videh da divlja kolima osim jednog klinca koji iz Becica krenuo gore ka Cetinju pa na onim krivinama divlja ali to je usamljeni slucaj klinca bolida, ostajem u Becicima jos 5 dana pa cemo videti da li ima bahatih Budvana kako ti kazes za sad nijednog ne videh ne Budvana, vec ni crnogorca, ali sto bahato parkiraju pogotovu Barani to je cudo jedno, imam bas fotku kako je jedan od pametnijih Barana umesto jednog parkig mesta zauzeo cak tri, postavicu u temi za parkiranje.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

passenger napisao:ma koliko je kamion jak, mogao bi da gura auto na taj način koliko hoćeš. ne bi osetio pod gasom. Na to sam mislio.

Sigurno si vidjao klipove kako na autoputu kamion gura auto i ne oseća ga.
Koliko tona kamion vuce, kamo li da mu je problem pomjeriti auto ispod 2 tone.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

^^
Drago mi je da si stekao taj utisak da domaći voze po propisima. To si imao sreće. A i bolje za tebe. :)

Ali ipak veruj mi, ipak ja bolje znam kako oni voze (pošto dobar deo godine provedem baš tu), nego ti koji dodješ na 10dana.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

O čemu ti to?
Odgovori