Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Ne brže od života!

Post od kragujevac »

Po propisu, vozač mora da stane na pešačkom prelazu čak i ako pešak samo pokaže nameru da ide preko istog (kreće se prema pešačkom a još je na trotoaru). Pitao sam klinca, polagao skoro. Znači, trebao si da pozoveš pandure i da ga najstrašnije izreziliš pred svima. U principu,ti ne bi ništa imao od toga, ali on bi elegantno najebao.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@botr

Ako postoji biciklisticka staza koja ide zajedno sa pesackim onda bi valjda trebao da im stanes i bez da sidju. E sad koji je to clan i da li postoji pojma nemam al to mi je logicno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

i meni je u glavi taj zakon. Ne da je bila namera, nego sam i došao do njegove leve strane, dakle pola metra pešačkog, pa onda skoro celu širinu njegovog auta. Izgleda da me dekica nije video.

Hteo sam samo da chilly na jezeru. Još lik otvara vrata, ja mislio oće da izadje :kezo: poče da viče na mene da sam ja kriv.

Ok, hvala, samo da znam da nisam pogrešio.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

@ftj

To je druga stvar, takav prelaz je u 99% slucajeva obezbedjen semaforom, pricam o regularnom pesackom.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Na nbgd gomila takvih prelaza, maltene skoro svaki pesacki na bulevarima nbg.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ftj napisao:@botr

Ako postoji biciklisticka staza koja ide zajedno sa pesackim onda bi valjda trebao da im stanes i bez da sidju. E sad koji je to clan i da li postoji pojma nemam al to mi je logicno.
Na pesackom sme da se krece brzinom kretanja pesaka, makar sa crvenog tepiha stigao.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Ne znam zasigurno kakav je zakon kod nas, ali u Nemačkoj sam vozio kola sav istraumiran kod svakog skretanja, baš zato što moram da gledam mnogo ispred i iza prelaza, biciklisti ne usporavaju, voze normalno.
Mislim da i kod nas važi da je površina koja ide uporedo sa pešačkim prelazom deo biciklističke staze, a ne deo pešačkog prelaza pa biciklista ne mora da se kreće kao po prelazu (da gura bicikl i ide polako). Ali ne znam gde to piše, ako negde piše.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

kragujevac napisao: 22 Sep 2018, 18:03 Po propisu, vozač mora da stane na pešačkom prelazu čak i ako pešak samo pokaže nameru da ide preko istog (kreće se prema pešačkom a još je na trotoaru). Pitao sam klinca, polagao skoro. Znači, trebao si da pozoveš pandure i da ga najstrašnije izreziliš pred svima. U principu,ti ne bi ništa imao od toga, ali on bi elegantno najebao.
Bilo je price da ce to da promene u to da smes da prodjes, dokle god ne iseces pesaka, dokle god nije primoran da stane zbog tebe, ali nista od toga izgleda.

Biciklisti nisu normalni, kada proleti 20 km/h preko pesackog, kao da vozaci gledaju 20m levo i desno da li ima nekih brzih Gonzalesa.
U bas mnogo ulica, ne mozes ni videti dalje od 1, 2 metra od pesackog.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ja bio ubedjen da je zakon promenjen i da je to oko pesackog obuhvaceno u poslednjoj izmeni ?!

edit:
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3065 ... saobracaju
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Bilo kakvo menjanje saobraćajnih zakona koji se tiču pešačkog prelaza je igranje životima ljudi. Ovo što je napisano u kurirovom članku je ultimativna superdebilana svojstvena izgleda samo našim zakonodavcima. Mislim, usporavanje bez stajanja je OK, kola u krajnjoj desnoj traci ne staju ako je pešak u levoj.....blablabla :kuku: . Mislim, alo bre......"ako pešak bude primoran da promeni ritam svog kretanja, to je onda prekršaj zbog kojeg vozač može da odgovara pred sudom...:". Već vidim gomile pandura u civilu koji samo vrebaju na trotoaru i iskaču kao veverice na pešački menjajući ritam svog kretanja i potonje pisanje kazni vozačima za taj "prekršaj", čim u državnoj kasi ponestane love. :ccc:
Jednostavno: pešački prelaz je ZID za vozača ako je pešak makar i u blizini istog i gotovo. Ja bih prolazak auta u jednoj traci ukoliko drugi auto stoji i propušta pešaka kažnjavao zatvorom bez uslovne kazne, to je pokušaj ubistva s predumišljajem.
Poslednja izmena od kragujevac u 22 Sep 2018, 22:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Jutros naletim na keju na ovog ...Slika

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam sa gasom do poda uleteo u krivinu i svoju stranu razvalio, ali ni blizu ovom majmunu. Ili je limarija od izmeta pravljena, ili je on preko 150kmh isao. Taj ako je prosao bez posledica, sledeci put nece.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

U šta li je ovaj lupio (ili ko ga je lupio) da ga ovako samelje?
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

U ovog je neki motor opalio

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Šta li je ostalo od motoriste?
Ljuba Moljac
Odgovori