Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Grčka

Post od BigMazzy »

Већина тих "туристичких места" су неки засеоци и сеоца на обали, који су након септембра празни до маја идуће године. Ко ће да се цима и има трошкове око представништава било чега зарад три месеца туризма.
А генерално, Грци ко Грци, дошао си да се купаш, шта има да извољеваш :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako registracija ne zahteva prisustvo operatera onda bi mogle u svakoj radnji da se nadju kartice i korisnik sam aktivira. Tako funkcionise u nekim drzavama.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

U CG imaju neku aplikaciju koju su instalirali ovima na trafikama i dok ti ne skenira pasos sa njom, ne mozes da aktiviras karticu.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ova moja kartica nije bila aktivna odmah, rekli su mi da će proraditi za sat do sat i po a potrajalo je i duže.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

dragvorl napisao: 19 Jul 2022, 08:59 Ako registracija ne zahteva prisustvo operatera onda bi mogle u svakoj radnji da se nadju kartice i korisnik sam aktivira. Tako funkcionise u nekim drzavama.
upravo to i jeste poenta, ne treba im predstavnistvo operatera nego da u prodavnici mozes da kupis karticu i da aktiviras odmah tu to valjda nije neka matematika pa i kod nas na trafici si mogao da kupis pripaid i da korists, ne znam dal je jos ta fora ali moglo je
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Malopre sam tražio apoteku (opet preko Google Mapsa) i kaže da je najbliža u Platamonu. Kažem sebi da je to bukvalno nemoguće koliki je obližnji Nei Pori odnosno koliko je jako turistički mesto i naravno nađem apoteku i tamo. Grke očigledno trese kurcobolja po svim parametrima kada ih mrzi da ubace lokacije tih malih biznisa na Google Maps. Lako je moguće da se i SIM kartica može naći u nekoj od prodavnica. No mrzelo me da se raspitujem uveče u onoj gunguli tamo pa sam ujutro lepo otišao do Litohora i rešio to za 5 min. A i videli smo tako još jedno jako lepo i živo mesto, podno samog Olimpa. :)

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pitanje je da li gugl naplacuje tim radnjama da se pojave na mapi? Jos posebno ako to drze neki matorci, bas ce oni da se cimaju da kace nesto na gugl.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Grčka

Post od Saša »

Ne naplaćuje se ništa, lično sam to radio više puta za svoju firmu i još neke biznise prijatelja i poznanika. Naplaćuje se recimo ako staviš mapu sa lokacijom na svoj sajt a i to opet po kliku posetilaca a i tada se naplaćuje tek ako se pređe free limit koji je 200$ a to recimo mi nikad nismo prešli a vodimo prilično velik i ozbiljan biznis za naše prilike. Dakle, samo se treba malo edukovati i potruditi.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ma da, a tim Grcima što drže apoteku to ni neće pasti na pamet jer i ovako imaju solidan promet. Neće se oni ni zamisliti da li bi trebali ili mogli tako nešto da urade.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kad smo kod grka, meni je definitivno najjaci bio mesar. Kupim kilu pileceg belog, on mi spakuje gratis pola kila kobasica koje su bile vrhunske. I tako svaki put :D

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

grujicd napisao: 18 Jul 2022, 23:43 U CG su te kartice za turiste na raspolaganju u maltene svakoj trafici, ne moraš da ideš kod operatera. U Grčkoj ih nigde nisam video.
Na Zakintosu su mogle da se kupe samo kod operatera.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ako se ne varam, ni kod nas se više kartice sa brojevima ne mogu kupiti po trafikama - otkako su uveli obaveznu registraciju broja na ime.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jesu uveli to?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nisu uveli, prepaid se kupuje na trafikama kao i do sada.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Moguce da ih nema sad ni kod nas na trafikama ali do pre nekoliko god je moglo ja sam bio kupio neki broj ako se ne varam 2018. god. koji sam jako malo koristio i posle se ugasio jer ga nisam dopunjavao.

Litohoro mi deluje zanimljivo, ne znam kakav je put do tamo, to mi je neka opcija da prosetamo ako nas ne bude mrzelo mada generalno nisam ljubitelj nekog vozikanja na moru ali eto ako se namesti prilika nije lose obici.
Odgovori