Sijalice više nisu obavezna oprema.grujicd napisao: 05 Okt 2018, 16:43 Ako ćemo po pravilima rezervna sijalica bi morala da stoji u priboru, da je sam vozač zameni kad crkne. To je ono što policija zahteva od svakog drugog vozača, vozio privatna ili firmina kola, pa ne vidim zašto za njih ne bi važilo.
Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
U pravu si, mislio sam da je to usvojeno samo ako auto ima Xenon/LED, ali izgleda da važi za sve.
Ako mogu van procedure da primaju mito mogu i sijalicu da zamene.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
He he
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja imam rezervne sijalice u oba auta. U slučaju da me zaustave zbog toga, sam bih ponudio zamenu na licu mesta.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je vrlo interesantno kako se tretira kad ti pregori sijalica u voznji.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Na dosta kola mora se, na bar jednoj strani, skidati unutrasnji blatobran, branik, sta vec... Neka se dogovore da li ce proizvodjaci automobila pratiti zakone ili ce zakoni pratiti proizvodjace. Da budes kriv sto nemas znanje, vestinu i prirucni auto servis uz sebe, to nije u redu.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Na Kii piše da se (samo kod dizela) otkači branik, pa far. Ali to u slučaju:
bumper .
- Front bumper upper board : 4 EA
- Front bumper cover : 1 EA
5. Pull out the front bumper cover.
6. Loosen the retaining bolt .
7. Pull out the headlight assembly from
the body of the vehicle.
4. Loosen the retaining bolts on the frontIf you can reach the bulb without removing
the headlight assembly, you do not
need to do step 4 to 7.
bumper .
- Front bumper upper board : 4 EA
- Front bumper cover : 1 EA
5. Pull out the front bumper cover.
6. Loosen the retaining bolt .
7. Pull out the headlight assembly from
the body of the vehicle.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zanima me, kakva bi bila reakcija da me presretač zaustavlja sa detetom u avtu na zaustavnoj traci, stao ne bi ni u snu na zaustavnu traku pa nek rade šta hoče...ali baš me zanima njihova reakcija?kragujevac napisao: 05 Okt 2018, 16:51 Problem je to što njih apsolutno zabole djokica što na autu koji voze nešto ne radi. Isto kao što iz zabole što će nekoga na auto putu da kontrolišu u zaustavnoj traci i time ga dovedu u životnu opasnost, ili što će na njihovom autu da budu izlepljene 4 registracione nalepnice a nekoga će da kazne ako nije skinuo onu od prošle godine...itditd.
Selektivna/proizvoljna pravda. Zato nam je kako nam je (sad će neko da se javi i da kaže kako ja samo pljujem po svemu postojećem).
Inače da li stanu barem iza zaustavljenog ili ne?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Po onome što se da pročitati na forumu i videti na YT, panduri u presretaču se uvek naguraju ispred onoga koga hoće da zaustave, i tako ga dovode u neposrednu opasnost
.
Pošto onaj trčeći tekst "pratite nas" imaju samo na zadnjem staklu, moraju da preteknu onoga koga hoće da zaustave, i naravno da se onda naguraju ispred njega. Ako bi imali natpis "Stop/policija" na displeju koji se montira na štitnike za sunce na prednjem vetrobranu, ili alternativno izmedju rotacija na krovu mogli bi da voze i iza onoga koga zaustavljaju i da stanu iza njega kada stane.
Onda bi se verovatno malo češće zapitali da li je to što rade baš bezbedna varijanta kontrole. Na stranu to što je zaustavljanje u zaustavnoj traci van pameti i potpuno idiotski/nenormalan postupak. Umesto da doprate onoga koga hoće da kontrolišu do prvog izlaza sa AP ili do prvog parkinga, zaustave ga u zaustavnoj traci, što je apsolutno bolesno
.
Na 1:26 ovog snimka gore se vidi kako kombi prolazi na jedva nešto više od metar od pandura. Mogu samo da zamislim kako bi izgledalo da mu na toj udaljenosti prodje šleper brzinom od 80-90km/h. Kako bi ga udar vetra pri prolasku bacio na stranu, baš me zanima da li bi mu posle toga palo ikada više na pamet da to tako radi.
.
Pošto onaj trčeći tekst "pratite nas" imaju samo na zadnjem staklu, moraju da preteknu onoga koga hoće da zaustave, i naravno da se onda naguraju ispred njega. Ako bi imali natpis "Stop/policija" na displeju koji se montira na štitnike za sunce na prednjem vetrobranu, ili alternativno izmedju rotacija na krovu mogli bi da voze i iza onoga koga zaustavljaju i da stanu iza njega kada stane.
Onda bi se verovatno malo češće zapitali da li je to što rade baš bezbedna varijanta kontrole. Na stranu to što je zaustavljanje u zaustavnoj traci van pameti i potpuno idiotski/nenormalan postupak. Umesto da doprate onoga koga hoće da kontrolišu do prvog izlaza sa AP ili do prvog parkinga, zaustave ga u zaustavnoj traci, što je apsolutno bolesno

Na 1:26 ovog snimka gore se vidi kako kombi prolazi na jedva nešto više od metar od pandura. Mogu samo da zamislim kako bi izgledalo da mu na toj udaljenosti prodje šleper brzinom od 80-90km/h. Kako bi ga udar vetra pri prolasku bacio na stranu, baš me zanima da li bi mu posle toga palo ikada više na pamet da to tako radi.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ovo je idiotizam, ma nema šanse da mu stanem tako, posebno ne sa detetom u avtu, tako ili do prvog izlaza/parkinga ili da stane iza mene, treče nema.
U SLO ako se slucajno nekome pokvari avto ili nešto takvo u zaustavnoj traci postave se putari iza njega sa kamionom koji ima onu elektronsku tablu za upozorenje, a ne da me još policija izlaže nepotrebnoj opasnosti.
U SLO ako se slucajno nekome pokvari avto ili nešto takvo u zaustavnoj traci postave se putari iza njega sa kamionom koji ima onu elektronsku tablu za upozorenje, a ne da me još policija izlaže nepotrebnoj opasnosti.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ima ko je zaduzen za to u Srbiji, vidi se da radi tip top. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Prvo ti daje svetlosno-zvučna obaveštenja pa te tek onda pretkene kada već shvatiš da te namagarčio.. I onda ti pokaže natpis...
Brzine idu u H-a !!!

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Koliko sam ja uspeo da vidim na drumovima ovde i u emisijama na TVu koje se bave tim temama, policija, bilo uniformisana ili u civilu, uvek prilazi i daje signale otpozadi. Dovoljan razlog im je i njihova sopstvena sigurnost, kad bi bili ispred nekoga, taj može da ih rokne i ručnim bacačem dok oni izadju iz svog auta koji je napred i dodju do onog iza.
Nisam ni na klipovima iz USA video da Highway patrol staje ispred auta koji namerava da kontroliše. To važi izgleda samo kod nas. Ono što Highway Patrol u USA radi a što je u D nezamislivo je da zaustavljaju ljude u zaustavnoj traci, čudi me da ih zbog toga niko nije do sada zajahao u USA.

Nisam ni na klipovima iz USA video da Highway patrol staje ispred auta koji namerava da kontroliše. To važi izgleda samo kod nas. Ono što Highway Patrol u USA radi a što je u D nezamislivo je da zaustavljaju ljude u zaustavnoj traci, čudi me da ih zbog toga niko nije do sada zajahao u USA.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
I u Poljskoj zaustavljaju iza, i kada stanete uvek su iz vas.