Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Zato što je ovlašćeni servis i dužan je svima da izađe u susret kada su garantni radovi u pitanju a naravno to naplati od fijata.
Ja sam imao sličan problem kada mi je iz čista mira pukao nosač fara i sjebao mi xenon sijalicu i transformator. VW nije hteo da mi prizna garanciju jer je fizičko oštećenje a kasko je pričao da je fabrička greška i ja na kraju nemam kome da se žalim. Na kraju mi je kasko platio novi xenon far a ja sam morao da platim sijalicu i transformator.
Ja sam imao sličan problem kada mi je iz čista mira pukao nosač fara i sjebao mi xenon sijalicu i transformator. VW nije hteo da mi prizna garanciju jer je fizičko oštećenje a kasko je pričao da je fabrička greška i ja na kraju nemam kome da se žalim. Na kraju mi je kasko platio novi xenon far a ja sam morao da platim sijalicu i transformator.

Malo su bezobrazni dileri i serviseri u Srbiji jer pouzdano znam da proizvodjac za takve stvari ne pravi problem.
Kada se meni se na Alfi pojavila korozija (osnovna garancija je vec uveliko istekla), javio sam se u prvi ovl. servis, oni su slikali taj deo i poslali Alfi...u roku od par dana sam dobio poziv da odvezem auto na popravku koju naravno nisam platio.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@ftj
Da, ali Fiat to nije hteo da prizna/plati i to je kljucna stvar - oni su auto prihvatili na reklamaciju, ali bi bili ludi da intervenciju rade o svom trosku za nekoga ko auto uopste i nije kupio kod njih.
@Floyd
Ovde je dokazano problem napravio proizvodjac. Da su hteli da plate bilo koji servis bi ofarbao glupi auto i gotovo.
Da, ali Fiat to nije hteo da prizna/plati i to je kljucna stvar - oni su auto prihvatili na reklamaciju, ali bi bili ludi da intervenciju rade o svom trosku za nekoga ko auto uopste i nije kupio kod njih.
@Floyd
Ovde je dokazano problem napravio proizvodjac. Da su hteli da plate bilo koji servis bi ofarbao glupi auto i gotovo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sasvim je svejedno u kom salonu, u kom gradu i kod kog dilera je kupljen auto. Bilo koji ovlašćeni servis je dužan da odradi auto pod garancijom ukoliko imaju kapacitet za tu vrstu radova, što su oni i krenuli prijemom auta nakon pregleda i konstatacije da je fabrički loše ofarban. Pogledaj ponovo snimak od 0:45, pa uporedi šta priča ovaj DuranDuran na kraju.
Očigledno je problem nastao kad bahati FAS nije hteo platiti Stojanovu troškove intervencije pod garancijom, a oni krenuli da jedu ono što su sami kenj...
Očigledno je problem nastao kad bahati FAS nije hteo platiti Stojanovu troškove intervencije pod garancijom, a oni krenuli da jedu ono što su sami kenj...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Uh bas citam ovih dana na netu sve sto mogu da nadjem vezano za 159-ku, prosto ne verujem kako se dileri ponasaju u nekim uredjenim zemljama tipa Engleska, Nemacka...bas ima dosta zalbi...
Kao sto rece mr.Big, mozda je problem do toga sto je auto proizveo FAS i to za potrebe lokalnog trzista pa ih boli paja za reklamacije.Delija napisao:@Floyd
Da se tako nesto desi na npr. Fiat-u 500L, mislim da bi im se vise isplatilo da problem saniraju u tisini nego da ide u medije

Ja u CH nisam imao problema sa ovl. serviserima ali znam pricu za lika u FR koji je muku mucio sa automatikom na 159ki koju je kupio novu...Heineken napisao:Uh bas citam ovih dana na netu sve sto mogu da nadjem vezano za 159-ku, prosto ne verujem kako se dileri ponasaju u nekim uredjenim zemljama tipa Engleska, Nemacka...bas ima dosta zalbi...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Pljuju po celoj Fiat grupaciji sto se tice odnosa prema kupcima.....
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Upravo to.Floyd napisao:Kao sto rece mr.Big, mozda je problem do toga sto je auto proizveo FAS i to za potrebe lokalnog trzista pa ih boli paja za reklamacije.
Citali ste za Baxov problem sa gumama, lakom...
Nije to sigurno jedini primer.
Samo sto ne kazu: Sta vi hocete za te pare? Ili: I to vam je mnogo posle Yuga.
Nazalost, sto se duze proizvodio, to je vise poceo na Yugo da lici.
Pa eto 
Mada, da budem iskren, ta korozija je jedino za sta sam aktivirao fabricku garanciju...ostale sitnice mi je pokrila garancija za polovnjake koju mi je dala druga firma jer je fabricka istekla.

Kao sto rekoh, ja nemam losa iskustva naprotiv, prijatno su me iznenadili.Heineken napisao:Pljuju po celoj Fiat grupaciji sto se tice odnosa prema kupcima.....
Mada, da budem iskren, ta korozija je jedino za sta sam aktivirao fabricku garanciju...ostale sitnice mi je pokrila garancija za polovnjake koju mi je dala druga firma jer je fabricka istekla.
Ma farba je bezazlena. FAS i ovi naši svesno ignorišu problem sa zadnjim kočnicama kod modela bez ABSa. Prodaju potencijalno opasna vozila zbog uštede i pohlepe.
A ovaj momak ne bi nikad dobio to farbanje da Stojanov nema zalihu neprodatih Puntadi...
A ovaj momak ne bi nikad dobio to farbanje da Stojanov nema zalihu neprodatih Puntadi...
Ja sam jos u procesu, cekam odgovor Fasa vec dva meseca, iako imam pecatirano, na masini dokazano, da sam dobio neispravne gume. Sve u svemu , sramota od firme, kolika neefikasnost, i neposlovnost.
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Oni imaju veliki problem, ali nas narod tu samo olaksava.
Naime, gomila ljudi ima misljenje tipa: ma ionako je jeftin i sl.
Prijatelj imao malo cukanje, tj naslanjanje drugog auta. Skinuli branik, da isprave, a ispod sve krivo, zamazavano, sarka (kako se vec zove) haube varena na pola. A komentar: jebi*a, pa to je Punto. I on nije jedini od koga sam to cuo. Komsiji trazili XXXX dianra da ugrade suspleh ili gubi garanciju, a isto je i za muziku, kao da je spejs satl, a ne poluispravan auto.
Ej bre, pa prodaje se kao NOV auto, takav ima da bude, bez ALI.
Naime, gomila ljudi ima misljenje tipa: ma ionako je jeftin i sl.
Prijatelj imao malo cukanje, tj naslanjanje drugog auta. Skinuli branik, da isprave, a ispod sve krivo, zamazavano, sarka (kako se vec zove) haube varena na pola. A komentar: jebi*a, pa to je Punto. I on nije jedini od koga sam to cuo. Komsiji trazili XXXX dianra da ugrade suspleh ili gubi garanciju, a isto je i za muziku, kao da je spejs satl, a ne poluispravan auto.
Ej bre, pa prodaje se kao NOV auto, takav ima da bude, bez ALI.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Te strane firme koje i nekim čudom kao dođu ovde da rade nažalost vrlo brzo prihvate neke domaće "manire" poslovanja. Čisto sumnjam da se tako kući odnose prema kupcima, ili bilo gde u zapadnoj Evropi. A možda je sve to u stvari i zbog domaćih kadrova koji tamo rade...
Tapatalk
Tapatalk
Ti ,,maniri'' su internacionalni, a od ambijenta zavisi da li su izvodljivi...
Za ambijent smo sami krivi, pogledajte atačment.
- Prikačeni fajlovi
-
- scan0001.pdf
- (937.29 KiB) Preuzet 78 puta