PayPal
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: PayPal
Zašto bi? Moja banka je uzela novac od mene, prosledila klijentu one banke koji je svom kupcu verovatno već poslao robu u toj vrednosti. Naravno da bih voleo da se ovo reši, ali ovako napamet ne vidim motivaciju da se mnogo cimaju oko ovoga.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Izbrisite trocifreni broj sa kartice i gledajte da uzimate online kartice samo u bankama u kojima postoje prevencije koriscenja na netu.
Elem, u Halkbanci recimo imaju da moras da pozoves call centar i odgovoris na par pitanja, pa ti omoguce 30 ili 20 minuta da koristis karticu online.
Raiffeisen mi se cini da ima preko aplikacije na telefonu i jos nekog broja, da uzmes neki token, da bi mogao online da platis bilo sta.
Nista od toga nema u Eurobanci recimo, pa sa caletove MC kreditne mogu lagano da svuku hiljadu, 2 evra kredita, samo ako su upamtili ili snimili karticu sa obe strane.
Nije brisanje broja neka prevelika sigurnost, ali je barem odbrana od tih najdirektnijih prevara.
Elem, u Halkbanci recimo imaju da moras da pozoves call centar i odgovoris na par pitanja, pa ti omoguce 30 ili 20 minuta da koristis karticu online.
Raiffeisen mi se cini da ima preko aplikacije na telefonu i jos nekog broja, da uzmes neki token, da bi mogao online da platis bilo sta.
Nista od toga nema u Eurobanci recimo, pa sa caletove MC kreditne mogu lagano da svuku hiljadu, 2 evra kredita, samo ako su upamtili ili snimili karticu sa obe strane.
Nije brisanje broja neka prevelika sigurnost, ali je barem odbrana od tih najdirektnijih prevara.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Jer će njih da stisne Visa/MC/Amex.
Banke tu rade za njih, a ne obrnuto, kako se čini. Ako banka ne pojuri, kontaktiraš AMEX i žališ se.
Problematične su online transakcije, ali verovatno postoji neko rešenje. Za transakcije na terminalu, skoro svaka se lagano obori i novac se vrati.
TT
Banke tu rade za njih, a ne obrnuto, kako se čini. Ako banka ne pojuri, kontaktiraš AMEX i žališ se.
Problematične su online transakcije, ali verovatno postoji neko rešenje. Za transakcije na terminalu, skoro svaka se lagano obori i novac se vrati.
TT
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Za mts-ovu mastercard regularno preko e-bankinga ili aplikacije može da se uključ/isključ plaćanje preko neta, jednim klikom. Čak može i da se blokira podizanje preko bankomata ili plaćanje u radnjama. Radi trenutno. Par puta sam hteo nešto da platim, a zaboravio da sam isključio mogućnost plaćanja preko neta, vratim se u aplikaciju, uključim, platim, isključim. U svakom trenutku mogu da promenim pin.
Odlična je stvar što se preko e-bankinga vidi sa kojih sve (pametnih) uređaja se prilazi aplikaciji, pa dodatno mogu da se blokiraju, u slučaju, ne daj bože, gubitka ili krađe telefona/tableta.
Odlična je stvar što se preko e-bankinga vidi sa kojih sve (pametnih) uređaja se prilazi aplikaciji, pa dodatno mogu da se blokiraju, u slučaju, ne daj bože, gubitka ili krađe telefona/tableta.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
To isto inam na mojoj Master u DE.
S tim sto ima i on off za placanja u inostranstvu isto tako.
S tim sto ima i on off za placanja u inostranstvu isto tako.
- pedja
- član 001
Verovatno je pisano, ali me mrzi da tražim, neispavan sam.
Računam, kada može 100x pitanje šta je N1, može i ovo
Ako treba nekom grku da pustim pare putem PayPal-a:
1. To je izvodljivo bez nekih posebnih procedura, sa kartice vezane za PP račun?
2. Kako idu provizije za to?
3. Kolike su provizije banke za transfer preko računa? Iznosi su 100 ili par stotina €.
Računam, kada može 100x pitanje šta je N1, može i ovo

Ako treba nekom grku da pustim pare putem PayPal-a:
1. To je izvodljivo bez nekih posebnih procedura, sa kartice vezane za PP račun?
2. Kako idu provizije za to?
3. Kolike su provizije banke za transfer preko računa? Iznosi su 100 ili par stotina €.
- pedja
- član 001
Pa, imam neke pare na računu, neki kinez mi poslao, sitnica. A imam i vezanu karticu.
TT
TT
1. da
2. nema provizije za slanje, onaj ko prima placa 2.9%
3. zavisi od banke do banke tako da najbolje da pitas direktno al da kazes konkretno da placas rezervaciju smestaja koja ce ici preko 'donacije' ili kako to oni vec zavode pa provizija ne bude velika
2. nema provizije za slanje, onaj ko prima placa 2.9%
3. zavisi od banke do banke tako da najbolje da pitas direktno al da kazes konkretno da placas rezervaciju smestaja koja ce ici preko 'donacije' ili kako to oni vec zavode pa provizija ne bude velika
Navodno najmanje uzima Kombank, 1000 din.
Ostale 1000 + min 10€
Ostale 1000 + min 10€
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Zavisi od države do države gde se šalje novac, nije za sve isto.
- pedja
- član 001
Hvala @ftj
Bitno da mogu da zveknem sa kartice
TT
Bitno da mogu da zveknem sa kartice

TT
Ljudi, kakva su vam iskustva sa carinom kada kupujete nešto iz inostranstva? Mene u poslednje vreme nikako da promaše. Evo pre neki dan mi je stigao onaj "lopov" za osigurač. Platio sam ga jedan dolar na Ebay-u, a poštaru sam morao da platim dodatnih 170 dinara. Stvarno nema više smisla kupovati od kineza. I za kameru su me isto odrali...
U početku sam na deset porudžbina u proseku plaćao jednom neke dažbine, a sad svaki put.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni su isto naplatili na sve, sem na nesto od 1 dolar. Na ceradu od 15 dolara oko 600 din mislim, na neki punjac isto slicne vrednosti. Sad sam opet narucio ceradu, bas da vidimo. Sto je najgore drze na carini duze nego sto putuje iz Azije. Tipicni Srbija style hit and run fazoni.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- vitezkoja
- Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
- Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR
Narucivao sam svasta sa alija ali nista mi do sad nije carinjeno, mozda zavisi na koju carinu ide