Servis - Razno
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Servis - Razno
Jutros sam baš gledao koliko mu treba do radne temperature - oko 12 minuta lagane vožnje (i to sa isključenim grejanjem). Dakle to je to, samo ne sme da bude tog variranja i vraćanja kazaljke nazad.
TT
TT
Na benzincima je tako
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kod mene nema vraćanja nazad kazaljke, šta god da mu radim. A kada stigne na pola - stoji kao zakucana.
TT
TT
Sto se tice minutaze, vise-manje to je to. Oticu ovih dana do servisa, pa cu videti sta mi je ciniti.
Veceras proverio kako to ide kod mene. Auto napolju ceo dan.
Spoljna +5C, hladan motor krecem sa parkinga.
Za negde oko 3 minuta uz 2 zaustavljanja na leru usput, dostize se radna temperatura motora.
Grejanje radi upravljano automatikom.
Nakon 9 minuta zagrejana je kabina na oko +25C pa je automatika smanjila grejanje i nastavila da odrzava zadatu temperaturu.
Sedista su zagrejana za oko minut i po (elektro grejana) kada je automatika iskljucila dalje grejanje.
Spoljna +5C, hladan motor krecem sa parkinga.
Za negde oko 3 minuta uz 2 zaustavljanja na leru usput, dostize se radna temperatura motora.
Grejanje radi upravljano automatikom.
Nakon 9 minuta zagrejana je kabina na oko +25C pa je automatika smanjila grejanje i nastavila da odrzava zadatu temperaturu.
Sedista su zagrejana za oko minut i po (elektro grejana) kada je automatika iskljucila dalje grejanje.
Momci neki savet za VW Shiroco 1.4 TSI 2008-2009 godine?
Kako su pokazani, Dali su motora i delova isti sa GOLF 5
Kako su pokazani, Dali su motora i delova isti sa GOLF 5
- Saša
Za 3 minuta se kod Punta kazaljka u ovo vreme samo pomeri, a da dođe na sredinu što je radna temperatura treba puno više.
TT
TT
I kod mene. Pa 3-4 min treba tek da prebaci na gas.
t
t
Ja bih se smrzao da toliko dugo cekam da se zagreje, vec bi stigao na cilj a ono jos hladna kabina. 
To sam iskusio u Fordu, uvek zimi u jakni vozio.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem kod Brava 2010. 1.4
Ujutru nece da upali iz prvog nego iz drugog ili trecrg puta, ali uvek upali.
Svecice nove, dizne ociscene, nema gresaka. U voznji najnormalnije. Samo mu je prvi jutarnji start kad je hladno problem.
Pumpa ima dobar pritisak, znaci sve je u dobrom stanju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ujutru nece da upali iz prvog nego iz drugog ili trecrg puta, ali uvek upali.
Svecice nove, dizne ociscene, nema gresaka. U voznji najnormalnije. Samo mu je prvi jutarnji start kad je hladno problem.
Pumpa ima dobar pritisak, znaci sve je u dobrom stanju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Softver možda . Kum imao isti problem na godinu starom Mondeu 2.0.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Senzor položaja radilice?
Doduše trebalo bi da prijavi grešku
Doduše trebalo bi da prijavi grešku
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Meni u C-Maxu dizel radi elektricni grejac vazduha dok ne pocne motor da greje.ljubitelj napisao:Ja bih se smrzao da toliko dugo cekam da se zagreje, vec bi stigao na cilj a ono jos hladna kabina.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
- Saša
Grejanje kod Punta nema mnogo veze sa radnom temperaturom odnosno počne da duva toplo već bukvalno posle minut.. Naravno, što se motor više greje to i grejanje bolje radi, ali u kabini je brz prijatno odnosno hladnoća se "prelomi" već posle par minuta. Kolega sa posla ima Stila 1.9 JTD i baš je jednom prilikom bio frapiran činjenicom koliko brzo počinje da greje.ljubitelj napisao:Ja bih se smrzao da toliko dugo cekam da se zagreje, vec bi stigao na cilj a ono jos hladna kabina.