Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od dragvorl »

To moze u posebnoj temi. :mrgreen: :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Da li sa B kateg.moze da se upravlja traktorom od 5t,170 ks. Nije vangabaritan,trajno je registrovan.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

NexT napisao:
Day Walker napisao::rofl:
Odmah se duris kad te neko cacne :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ma ne durim se uopste, nego mi se pegla od tih fora "ja nikad ne nudim mito, ja sam svetac, ja uvek vozim po ogranicenju, a i cika cajci su fini ljudi, pa nikad ne hvataju na kvarno i potpuno bez razloga..."

Ja sam sa svojih 200k za 5 godina dobio jednu ozbiljniju kaznu, potpuno bez razloga i nekoliko sitnijih, tipa nepropisno parkiranje, i telefon...
Tako da ne smatram sebe za problematicnog vozaca, samo cu i za kaznu od 5k pre da ponudim mito.
Koliko dugo imaš dozvolu, koliko dugo voziš uopšte? :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Procitas moj post, pa vidis da pise, 5 godina (malo jace) i 200.000+ km.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

A da li sam dobro razumeo i da ti je vožnja profesija?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

NexT napisao:Ma ne durim se uopste, nego mi se pegla od tih fora "ja nikad ne nudim mito, ja sam svetac, ja uvek vozim po ogranicenju, a i cika cajci su fini ljudi, pa nikad ne hvataju na kvarno i potpuno bez razloga..."

Ja sam sa svojih 200k za 5 godina dobio jednu ozbiljniju kaznu, potpuno bez razloga i nekoliko sitnijih, tipa nepropisno parkiranje, i telefon...
Tako da ne smatram sebe za problematicnog vozaca, samo cu i za kaznu od 5k pre da ponudim mito.

Izvinjavam se moderatorima, nešto sam pogrešio u odgovorima, sad šaljem pravu verziju.

@Next

Iza sebe imam 20 godina vožnje i x kilometara bez kazne, što ne znači da možda negde nisam i napravio neki prekršaj.
Za razliku od nekih ja se zaista trudim da ih ni ne napravim.
Možda su me zbog toga zaustavili samo 3 puta.

Znam isto tako mnogo vozača što profesionalnih što običnih koji voze 20, 30 +/- godina i koji isto nikada nisu kažnjavani.

Nigde nisam napisao da podržavam policiju, naprotiv jednom (od ta tri puta) sam i sam mogao da postanem žrtva policijske samovolje.
Ali i u komunikaciji sa njima gledam da budem korektan, vodim se onim ako sam korektan i oni će biti.

Podržavam kazne protiv onih koji prave prektšaje i to bez izuzetka. Ako policija radi svoj posao ispravno i kako treba podržaću i njih, mada sam svestan da su i oni debelo korumpirani.

Pokušavam da ukažen na to da je korupcije kod nas postala prihvatljiv model ponašanja, što nikako nije dobro.

Podržavam snimanje svake vrste i bez obaveštenja, da bi se pojedini kojih ima u velikom broju kod nas doveli u red.

A ti sa 5 godina i 200k imaš već ozbiljnu kaznu, telefon i pogrešno parkiranje. Šta da očekujemo za još 5 godina?

A da li sam dobro razumeo i da ti je vožnja profesija?

Nadam se da si pravilno shvatio moje pisanje! :sesir:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Isti stil vožnje, ne vidim šta je ovde problem?

Nije poenta koliko imaš dozvolu nego koliko voziš.

Isam kažeš da si i sam mogućenapravio neki prekršaj ali je to prošlo bez sankcija, tako da sam broj kazni/prijava ne govori puno ako je neko baksuz ili ima sreće.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Gagi je primer bahatog vozaca sa 100 kazni :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma kakvi, onaj njegov ortak što mu je slikao dozvolu je pobedio :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Grujic napisao:Isti stil vožnje, ne vidim šta je ovde problem?

Nije poenta koliko imaš dozvolu nego koliko voziš.

Isam kažeš da si i sam mogućenapravio neki prekršaj ali je to prošlo bez sankcija, tako da sam broj kazni/prijava ne govori puno ako je neko baksuz ili ima sreće.
Moguće nije isto što i napraviti prekršaj! ;)

Ne tvrdim za sebe da sam svetac u vožnji ali stoji i to da za sve ove godine nisam imao priliku da me kazne, što ne treba tumačiti kao nekakvu sreću ili nerad policije.

Tačno je da nije poenta koliko voziš i koliko imaš pređenih kilometara već svest o saobraćaju i vožnji.
Jednom kada izgradiš pravilan stav imaćeš ga za ceo život.

Eto recimo telefoniranje u vožnji, treba li o tome uopšte da diskutujemo?

Sva moja pisanja do sada su bila usmerena ka tome da poboljšamo ponašanje u vožnji i da će nam time svima biti bolje jer ćemo biti bezbedniji.

Toliko od mene! :sesir:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ihh, sada ces jos da mi kazes da stajes na svaki stop znak, umesto na neki samo da usporis, da za 20 godina ni jednom nisi nigde zurio, da uvek vozis 50, da u zoni smanjene brzine, i kada nema zive duse uvece, ti vozis 30....
Nikada nisam video da neko vozi 30 u 30 zoni.

Vrsta kola takodje cesto utice i na kazne.
Sa vecim i luksuznijim kolima,brzina se ne oseca.
Ocas posla zavrsis.na 60,70 na duzem pravcu, pogotovo ako je automatik.

Ja sam nesto kasno uvece, isao iz Metroa kuci, jedini na celom putu, penjao sam se na Pancevacki most brzinom od 48 km/h, i oni su mi napisali kaznu.

To sto ti nisi dobio kaznu za 20 godina, verujem da ima veze sa tim u koliko sati najcesce vozis, koliko km imas za to vreme, imam druga koji pravi 5.000km godisnje,vozi 10 godina, ja to obrnem za 2. I takodje, kuda vozis,da li imaju patrole i slicno. A moguce i da imas srece, pa nije bila policija tu kada si pravio neki prekrsaj.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

dunx81 napisao:Da li sa B kateg.moze da se upravlja traktorom od 5t,170 ks. Nije vangabaritan,trajno je registrovan.
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Hvala Gezo.

T
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

samo polako napisao: A ti sa 5 godina i 200k imaš već ozbiljnu kaznu, telefon i pogrešno parkiranje. Šta da očekujemo za još 5 godina?
Izvini, ali ja na ovo mogu samo da se smejem.

1. Zamisli pogresno sam se parkirao :o :uplakan: Pa prosto ne znam sta da radim sad i kako sam tako nesto smeo sebi da dozvolim.

2. Koristio sam mobilni za vreme voznje? Da. Imam slusalicu, koristim je maksimalno, ali se ispraznila i naravno da sam se javio na fon kad je zvonio.

3. Imam "ozbiljnu" kaznu jer sam, da te citiram "zrtva policijske samovolje".

Apsolutno nemam nameru da se pravdam bilo sta vezano za voznju, pogotovo ne na forumu.
Vozim savesno, pazim na budale u drugim kolima i ne pravim sranja.

Naravno da ima i boljih vozaca i ljudi koji imaju vise srece od mene, i onih koji vise postuju pravila, ali ono... Ne zanima me.

Pazim da budem uvek u domenu mandatne kazne, nikako prekrsaji koji idu preko toga i kraj price. Moj izbor.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

:plusone:
Bravo! Tako i treba!

...sem onog nuđenja mita...

:)
Odgovori