NexT napisao:Ma ne durim se uopste, nego mi se pegla od tih fora "ja nikad ne nudim mito, ja sam svetac, ja uvek vozim po ogranicenju, a i cika cajci su fini ljudi, pa nikad ne hvataju na kvarno i potpuno bez razloga..."
Ja sam sa svojih 200k za 5 godina dobio jednu ozbiljniju kaznu, potpuno bez razloga i nekoliko sitnijih, tipa nepropisno parkiranje, i telefon...
Tako da ne smatram sebe za problematicnog vozaca, samo cu i za kaznu od 5k pre da ponudim mito.
Izvinjavam se moderatorima, nešto sam pogrešio u odgovorima, sad šaljem pravu verziju.
@Next
Iza sebe imam 20 godina vožnje i x kilometara bez kazne, što ne znači da možda negde nisam i napravio neki prekršaj.
Za razliku od nekih ja se zaista trudim da ih ni ne napravim.
Možda su me zbog toga zaustavili samo 3 puta.
Znam isto tako mnogo vozača što profesionalnih što običnih koji voze 20, 30 +/- godina i koji isto nikada nisu kažnjavani.
Nigde nisam napisao da podržavam policiju, naprotiv jednom (od ta tri puta) sam i sam mogao da postanem žrtva policijske samovolje.
Ali i u komunikaciji sa njima gledam da budem korektan, vodim se onim ako sam korektan i oni će biti.
Podržavam kazne protiv onih koji prave prektšaje i to bez izuzetka. Ako policija radi svoj posao ispravno i kako treba podržaću i njih, mada sam svestan da su i oni debelo korumpirani.
Pokušavam da ukažen na to da je korupcije kod nas postala prihvatljiv model ponašanja, što nikako nije dobro.
Podržavam snimanje svake vrste i bez obaveštenja, da bi se pojedini kojih ima u velikom broju kod nas doveli u red.
A ti sa 5 godina i 200k imaš već ozbiljnu kaznu, telefon i pogrešno parkiranje. Šta da očekujemo za još 5 godina?
A da li sam dobro razumeo i da ti je vožnja profesija?
Nadam se da si pravilno shvatio moje pisanje!