Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Re: Kupovina novog automobila

Post od Ikac »

Čestitke @Darko! Kako ti deluje u odnosu na Megane?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Svaka čast na "prinovama", nek vas posluže kako dolikuje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ivan napisao: 03 Feb 2018, 21:20 Nije isti 2.5 u audiju je petak, u caymanu 4cil boxer, a ni 2.0 boxer nije isti kao u s3/golfu r i to se bas drasticno razlikuju, na porscheu je precnik klipa mnogo veci, a hod klipa mnogo kraci, znaci komplet drugi blok, sve drugo.
Istina, ne znam da li je isti, pretpostavio sam da jeste, ali nisam znao da je boxer. :pardon:
Rekao bih ja da je u RS3 5cil, znam da je prosli bio, a za novog se nisam nesto interesovao :)

Cestitam Darko, kontam da si i menjao zato sto ti je trebalo nesto "radno" :)
Fin izbor motora, a cena je smesna.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 03 Feb 2018, 21:45, izmenjeno 2 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Super izgleda Fokus, najbolja boja :pivo:
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Čestitke Darko, odlična kupovina
Poslednja izmena od jovanns u 03 Feb 2018, 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Istraumirao sam Darka presretanjem na ulici, sad će mi trebati malo vremena da ga uhvatim u Focusu. :mrgreen:
:pivo: svima na prinovama.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ojha, brdo lepih vesti. Fino ste izabrali sva trojica. :thumbup:
Poslednja izmena od milosg u 03 Feb 2018, 21:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ikac napisao: 03 Feb 2018, 21:38 Čestitke @Darko! Kako ti deluje u odnosu na Megane?
Nisam detaljno uporedjivao ali mislim da je kvalitet tu negde. Nek stvari deluju bolje na meganu, neke na focusu.
Focus ima vise mesta na zadnjoj klupi ali manji gepek.
Megane je jednostavno dosta atraktivniji i noviji model a focus na zalasku karijere ali zbog te N1 varijante izadje mnogo jeftinije.
Ono sto sam u voznji primerio megane je vise francuz, dok focus deluje masivnije, cvrsce, kao iz jednog komada
Vidi se da bolje lezi. Focus je poznat kao auto sa najboljim lezanjem u c segmentu, plus ovaj 1.0 ima zbog
male tezine motora savrsen balans, kazu svi da je uzivanje voziti po krivinama ali provericemo.
Inace i ovaj 1.0 ima zadnje multilink oslanjanje.
Svakako megane je lepsi, focus bolji vozacki auto.

Jedinu stvar koju cu modifikovati su farovi, ne mogu izgledati socijalnije, a vidim da na netu ima mnogo raznih
aftermarket resenja za pristojnu cifru.

Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Cestitke i od mene.

Odlican odnos cene/kvaliteta i opreme. Kod mene u firmi je takav Focus jedan od najpopularnijih, ima ga koliko i VW-a i Audija medju kolegama. Sa istim motorom.

Ja kada sam kupio prvog Forda, pre nesto manje od 3 godine, nisam imao ama bas nikakva ocekivanja osim prostora i visoke pozicije sedenja, medjutim toliko sam se prijatno iznenadio kako C-Max dobro lezi u krivini, i koliko je upravljiv, posebno u odnosu na prethodnog Aurisa i Ceeda, koji su daleko iza.

Ja nista ne bih dirao oko farova. Kod mene su na oko 80% sa dnevnim svetlom, kada se upale oborena idu na 100% jacine.

A sto se kolicine novih auta na forumu tice, prosto me sramota koliko nam dobro ide :srbin:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Da ti ponovno čestitam Darko. Kupio si avto koji če te oduševiti ako ti imalo znači ponašanje na putu. I da što ga brže voziš bolje mu je, tek tad zadiše, a i trap je perfektan za slabe puteve jer je izdržljiv.

Dobro, bolje da prestanem da ne izpadnem neki fanboy forda ( da li to uopšte postoji? :mrgreen: ), iako realno mnogo volim fordove, ali samo zbog vožnje, inače znaju da nerviraju.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Čestitam Darko,

tri čestitanja na forumu u 1 danu, mnogo je bre... :)
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Xepoj87 napisao:Kabal, cestitam :)
Ja bih isao na elektricna sedista i ventilaciju sedista za smesnih 1000e u jacem paketu, ali ima nas raznih, ja bolujem od opreme :D

:
E ovo sam i ja pomislio, volim opremu jbg, ali neka cudna boja ostala u tom Plus paketu samo dva auta, videcu jos u ponedeljak pa mozda i dodam.
Mac i Darko cestitamSlika

Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Koja je to čudna boja, znam ih sve...

Inače, i ja volim opremu.Što više to bolje.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Neka siva, imaju test vozilo u toj boji pa mi je losa skroz, videcu jos u ponedeljak da uporedim pa da vidim da li da idem u totalni full

Tapatalk

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mac napisao: 03 Feb 2018, 19:01 Posto sam od ranije planirao da kupim “jaci” auto, bilo je tu raznih premislhanja i kombinacija u smislu obostranih interesa itd.....nadam se da sam sad prelomio :)

Danas sam prakticno dogovorio Caymana u Porseu, novog iz salona.....dali su korektan popust ali nesto oko osnovne cene ne stima.(to sam tek posle provalio).

Prakticno i nemaju cenovik, nego ides na DE konfugurator i na to dodas 3% a onda na to ide rabat :)

Prvo smo Prosle nedelje sklopili primerak po mojoj meri ali se ceka min 4 meseca.

Danas smo konstatovali da imaju jedan na lageru koji ima sve ono sto sam pakovao sem sportskog auspuha i cajgera u zutoj boji......i da za njega zele da daju veci popust.

Procenat je dobar ali u ponedeljak moram da proverim sa njima ponovo redovnu cenu jer je daleko vise nego u DE.....ili su zeznuli venu ili nisu naveli sve od opreme.

Evo par slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Sve super i Cayman je odličan auto, pre svega u vozačkom smislu, ali mislim da bi trebalo da razmotriš par stvari. Sve što radi Cayman radi i Boxster + dobiješ kabriolet...plus lakše ćeš jednog dana da ga prodaš. Vozio sam se u Boxsteru 718 i ide to jako lepo...fino je Porsche "zamaskirao" da je to dvolitraš "četvrtak". No, ostaje da sem Caymana GT4 praktično kupac Caymana ne dobija auto koji će punim srcem da ga ispuni.. s jedne strane ima Boxster, s druge strane 911 i sve to tako visi na "pola gasa" s Caymanom.
Sad, ako hoćeš da budeš u sferi kupea i Boxster te ne zanima tu imaš jedan jako dobar auto kao konkurenta, a to je TTS. Nije tako vozački perfektan kao Cayman, ali daleko od toga da je loš. Uz to, ima odličan dizajn (po meni je atraktivniji od Caymana, ali dobro...), fenomenalan enterije, te nižu cenu...tj. za razliku u ceni možeš da nakrcaš još dosta opreme. Razlike u perfomansama su relativno male, u realnom životu su neosetne.
Odgovori