Električni automobili
Re: Električni automobili
Nekima je BEV super za uživanje u prirodi i razgledanje krajolika, mir, tišina, spokoj.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mercedes E klase dizel mi je bio malte ne isto tih kao elektricni auto pri skoro svim brzinama
A i manevrisao je pri malim brzinama izuzetno tiho i glatko ... Toliko o dizelu... Naravno da se primeti razlika 

Električni automobili su budućnost (i sadašnjost)... Što pre to prihvatimo to bolje
Deo mržnje prema elektro vozilima potiče odavde.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Na raznim automobillima je bila placena opcija da se ukine ogranicenje 250 kmh, doduse ovo je prvi put da nije jednokratno placanje.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pa, nije baš ista situacija, čak po meni nije ni slična.
Ne znam gde si se toga setio, ovo je isto kao kod BMWa što se spominjala pretplata za različite funkcije.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ne znam gde si se toga setio, ovo je isto kao kod BMWa što se spominjala pretplata za različite funkcije.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Kao da pišeš o kafani ili kabareu. I ovo u rukama nekog veštog vozača (što nije 99% vozača), pa auto sa asistencijama u istim tim veštim rukama je još više bezbedniji.nidza napisao: 18 Avg 2025, 09:09 Zabavan automobil je onaj koji je bogat subjektivnim senzacijama i interakcijom, odnosno, sve suprotno od automobila sa asistencijama i automatikama. U rukama veštog uživaoca svakako bezbedniji od asistiranog, jer asistencija reaguje, ne anticipira.
Meni se dešava da zhavljujući aktivnim parking senzorima ne lupim auto u garaži, dođeš jednostavno umoran sa puta ujutru u 03:00, pište parking senzori, vidiš na kameri zid ali džabe, umor te savladao, auto zakoči hvala Bogu. Asistencije znače, to je odlično imati, ne može da nadomesti nikakva veština, svako može da bude umoran, da ima loš dan, iznerviran i da nije u fokusu vožnje, svakom može da se desi.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Kao što rekoše u komentarima, samo jevreji mogu to da smisleGeza napisao:Deo mržnje prema elektro vozilima potiče odavde.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Oni će uvesti te pretplate - tj ide se ka tome, bez obzira da li je auto električni ili ne.
Da električni auto ima dosta veće mogućnosti za bolju kontrolu od strane proizvođača (mogu lagano ograničavati mogućnosti, performanse i ostalo) - ali nisu im više ni fosilci van te priče.
Apsilutno očekujem u budućnosti ovakve stvari, gde ćemo plaćati pretplate ako želimo da koristimo neke funkcionalnosti. To je i glavni cilj i strategija Tesle (od Musk-a) - gde ja auto samo medij (hardware), dok će glavna stvar biti servisi koje ćemo plaćati.
Verovatno ćemo izuzetno jeftino, u budućnosti, dolaziti do automobila - i pretplaćivaćemo se na neke servise koji će nam biti potrebni
Da električni auto ima dosta veće mogućnosti za bolju kontrolu od strane proizvođača (mogu lagano ograničavati mogućnosti, performanse i ostalo) - ali nisu im više ni fosilci van te priče.
Apsilutno očekujem u budućnosti ovakve stvari, gde ćemo plaćati pretplate ako želimo da koristimo neke funkcionalnosti. To je i glavni cilj i strategija Tesle (od Musk-a) - gde ja auto samo medij (hardware), dok će glavna stvar biti servisi koje ćemo plaćati.
Verovatno ćemo izuzetno jeftino, u budućnosti, dolaziti do automobila - i pretplaćivaćemo se na neke servise koji će nam biti potrebni
Kao sto rekoh glavna razlika je sto je sad subscription model a ne jednokratno placanje. Nisam procitao clanak, prvo sam mislio da se odnosi na max brinu a ne na snagu. A to za isti motor razlicite snage je jos zastupljenije kroz istoriju, pocev od 1.8T sa 150 i 180 ks pa na dalje gde imas primere gde je motor identican ili skoro identican sa razlicitom snagom, samo sto si tad jednokratno placao a sad iznajmljujes.
Nekad si kupovao cdove sad placas spotify, jbg ide se ka tome, necete imati nista i bicete srecni
Nekad si kupovao cdove sad placas spotify, jbg ide se ka tome, necete imati nista i bicete srecni

Toga vec ima i kod normalnih automobila. Pogotovo kod koriscenja miltimedije u punom formatu.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Ubacićemo piratsku verziju operativnog sistema u kola. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...