Auto-klima
Re: Citroen C5 2.0 HDI 109KS 2004. godište
Jel ima razlike kad na ECO stavis 21, pa 30, pa MAX?
Jel uvek duva najtoplije sto moze?
Jel uvek duva najtoplije sto moze?
Na max duva najtoplije. Kao kad bi na Yugu gurnuo onu rucicu do kraja u crveno.
t
t
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Auto-klima
Opel to zamislja na neki svoj nacin da automatika regulise tempi
, i veoma cudno.
, i veoma cudno.
Temperatura se na automatskoj klimi uvek automatski podesava. Mozes da biras da li ce hladno ili toplo da duva samo ako imas mod gde ne pise vise temperatura, kao kod mene, sto.imam 28 stepeni, oa crvenu tacku.
Kada stavim ana crvenu tacku, duva najtoplije dok ne umre, nevezano za temperaturu.
Ali ako ima ukucana temperatura, pokusace uvek da je odrzi, to jest, duvace i hladno i vruce po potrebi, ne mozes birati kako ce da duva.
Jedino sto ce to dosta teze raditi, ako se rucno bira jacina duvanja, jer auto najvise i regulise temperaturu jacinom duvanja, pa tek onda vazduhom.
Vecina automatskih cepri grejanju hladniji vazduh ispustati na srednjim izduvima, jer uvek nastoji da greje sa strane, gde je covek blize hladnoci.
Sent from my Sony
Kada stavim ana crvenu tacku, duva najtoplije dok ne umre, nevezano za temperaturu.
Ali ako ima ukucana temperatura, pokusace uvek da je odrzi, to jest, duvace i hladno i vruce po potrebi, ne mozes birati kako ce da duva.
Jedino sto ce to dosta teze raditi, ako se rucno bira jacina duvanja, jer auto najvise i regulise temperaturu jacinom duvanja, pa tek onda vazduhom.
Vecina automatskih cepri grejanju hladniji vazduh ispustati na srednjim izduvima, jer uvek nastoji da greje sa strane, gde je covek blize hladnoci.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Inace nacin postizanja / odrzavanja zadate temperature se drasticno razlukuje kod proizvodjaca, i dosta je napredovala godinama. Nije dzabe predmet sistemi automatskog upravljanja jedan od tezih
. Mene je npr kod mog bmw strasno iznenadilo sto temperaturu duvanja sredisnjih otvora mogu dodatno da podesim, i mislio sam da je to sminka, ali bas jako utice na osecaj u autu...

Stavi sve ovako isto, samo temperaturu podesi na 30 stepeni, ili na poslednju temperaturu pre MAX.
I videces da nema sanse da ti bude isto kao na 21, tj. da i kod tebe automatika radi kao i kod svih.
I videces da nema sanse da ti bude isto kao na 21, tj. da i kod tebe automatika radi kao i kod svih.
dunx81 napisao:
Pa nece biti isto,duvace toplije. Ne znam gde sam rekao da ce biti isto?
t
t
Ja vise ne kontam sta tebe buni!? 

Tako i kod mene radi automatika. Na minimalnoj temperaturi hladi dok moze pa se cak i soferka zamrzne. Na max stvara saunu.Xepoj87 napisao:Temperatura se na automatskoj klimi uvek automatski podesava. Mozes da biras da li ce hladno ili toplo da duva samo ako imas mod gde ne pise vise temperatura, kao kod mene, sto.imam 28 stepeni, oa crvenu tacku.
Sent from my Sony
Automatika regulise i razlicitu temperaturu po visini, pa tako sada zimi duva toplije na noge i bocno ka staklima a hladniji vazduh usmerava gore i ka glavi putnika da tu bude ugodno i ne prevruce.
Uglavnom automatika regulise protokom vazduha zeljeni ugodjaj a stalno mesa hladni i topli vazduh po potrebi shodno promenama temp spoljnog vazduha. Tako se odrzava temperatura u zeljenom postavljenom intervalu.
Sta radite sa recirkulacijom po ovoj hladnoci?
Jel drzite da ubacuje hladan vazduh spolja,da vrti ovaj vec zagrejan... ili od svega po malo?
Jel drzite da ubacuje hladan vazduh spolja,da vrti ovaj vec zagrejan... ili od svega po malo?

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Brze zagreje/oladi na recirkulaciji, a posle kad zagreje vodu moze i na spoljasnji usis da se prebaci.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja drzim uvek na spoljnom vazduhu, nekako mi "zdravije" za mene, za auto me nije briga...
Lybra ima i opciju AUTO recirkulacije, al nemam pojma na kom principu radi... kad otvara, kad zatvara!?

Lybra ima i opciju AUTO recirkulacije, al nemam pojma na kom principu radi... kad otvara, kad zatvara!?

Drugar ima Vectru B sa automatskom klimom, cim ga uvatim, testiracu.
100% je sve isto kao i kod drugih auta, tih godina, sa automatskom klimom.

100% je sve isto kao i kod drugih auta, tih godina, sa automatskom klimom.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zatvara recimo kad vozis u rikverc da ne ulaze izduvni gasovi, izmedju ostalog.aleksa napisao:Ja drzim uvek na spoljnom vazduhu, nekako mi "zdravije" za mene, za auto me nije briga...![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money