Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Delija »

Lepo, nema sta :thumbup:

Ali to je samo priprema - sad jos samo i da zavrsis neki ozbiljan fax, da ne ostane samo mrtvo slovo na papiru ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa mislim da neko mora da bude baš lud da ne završi takav faks kad ga upiše.

Jedini razlog da nešto ne upišem je da mi iskrsne neka super prilika za posao i onda krenem to da radim (banalan primer drugu padne napamet novi fejsbuk koji je genijalan i pita me hoću da uđem u posao), a ovako naravno da hoću da upišem, za to sam i učio.

Rezultat važi 5 godina tako da ću videti nakon aplikacija ko šta kaže, ako budem prihvaćen na mastere a na mba studijama kažu da mi samo iskustvo fali, onda ne bih išao na master već bih radio pa bih dogodine na mba ili tako nešto... Ima mnogo mogućnosti u narednih 5 godina šta sve može da se desi.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kakvi su troškovi za te američke fakultete? Ne bi se iznenadio da rezultati iz veslanja mogu pre da ti srede stipendiju nego dobri rezultati testa.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa ovako napamet da kažem znam za mastere npr, najbolji na svetu su oko 40.000e malo gore dole, samo škola. Na to plaćaš sve troškove, hrana, stan, sve. Mislim da master u Londonu izađe oko 60.000e za godinu dana.

Za MBA ne znam, ne bih smeo da pričam napamet, ali mogu odokativno da kažem. Ako bih upao u Harvad (za šta nema šanse jer nit imam iskustva nit imam dobar fakultet za to, to mogu tek za koju godinu kad imam par godina iskustva i onda te ne ocenjuju po faksu nego po poslovnoj karijeri), mislim da bi me koštalo oko 200.000e tu.

Ako bih završio recimo master u Londonu, onda bih i s ovim rezultatom verovatno mogao za par godina MBA na Harvardu, to bi bio neki ultimate nivo obrazovanja.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

I onda se vratiš ovde i budeš ministar finansija. :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa za sada imam obrazovanje dostojno predsednika :mrgreen:

Lazar Krstić je napravio super posao, sada ima platu preko milion dolara godišnje ako se dobro sećam.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

A šta je sa sportskim stipendijama, naročito za te koledže koji daju dosta na veslačku tradiciju?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja sam se bavio kajakom :D

Ja idem napred a ovi njihovi idu unazad :D

A i svakako to Ameri ne cene toliko, to se Oxford i Kembridž takmiče najviše :D
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

^^ Ne znam koliko ti je zanimljiv Univerzitet u Bostonu, ali oni daju za vrhunske veslace ful stipendije :thumbup: . Licno poznajem decka koji je sad tamo na ful stipendiji .
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Zanimljivo je meni sve :D

Gledam i u kojoj od zemalja bih ostao da živim ako se za to odlučim, i to mi isto igra ulogu. Ameri potcenjuju Evropske mba studije, bez realnog razloga (ocenjuju se po jasnim kriterijumima - povećanje plate, brzina napretka, mreža itd, dakle sve je jasno), a opet Evropljani više forsiraju svoje.

Za master nema dileme, samo Evropa dolazi u obzir, ali za MBA se stvari baš komplikuju.

Sad sam na sajtu INSEADA i gledam šta i kako traže, u principu gmat 700 i toefl 105, plus da znaš još neki jezik. Gleda se i uspeh iz škole što je meni problem ali imam "opravdanje" (zbog toga što nisam dolazio na predavanja zbog priprema nisam dobijao bodove za prisustvo što je nekih 20 bodova, tako da je moj prosek od 7,14 realno 9,14 samo da sam sedeo u klupi), koje će svakako ovi s fakulteta obrazložiti.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Moj kum je jesenas upisao koledz u USA, u Toledu. Preko tenisa je dobio stipendiju a sta studira tacno ne mogu da se setim ali mislim da je nesto vezano za informatiku. Ja se blizim kraju osnovnih studija pa se razmisljam da upisem master u EU jer mi master na drzavnom fakultetu ne bi mnogo doneo. Omeksali su malo (s godinama, a i hronicnim nedostatkom studenata), iako je ovde godinu dana a u Austriji dve mislim da je nekako inostranstvo bolja opcija.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ih, slatke muke, bravo :)
Kao sto ti rekoh, samo sto krace skolovanje i na posao :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Hvala :D

Insead MBA, najjaci mba a traje ako ne gresim 5 meseci Pariz, 5 meseci Singapur i cao zdravo :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Aco, čestitam na ostvarenom rezultatu!

Nego... koje je rešenje ovog zadatka? Ako dobro razumem engleski i ako se sećam kombinatorike, ovde je reč o permutacijama, a njih ima 5! = 120. Od toga treba oduzeti slučajeve kada Ann i Bob sede jedno do drugog, a njih ima 4 kada Ann sedi sa Bobove leve strane i 4 kada sedi sa desne. Dakle, trebalo bi da je rezultat 120 - 8 = 112, a taj broj nije ponuđen?
Slika
Ђенерал Јанковић
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

96

Zaboravio si da Ann i Bob mogu biti ABCDE, CABDE, CDABE i CDEAB pa isto to kada je BA... a onda su AB, tj BA fiksirani sa mestima a C, D i E menjaju. Dakle 24 kombinacije. Ako ja ne grešim. :)

Edit: A grešim. Perem zube i ukapiram da sam lupio.
Dakle 5!-2*4!=72 je rešenje

Da obrazložim i pokušam se ispraviti.
5! je jasno - 5 članova
AB se sad pretvore u X recimo. Dakle imamo X, C, D, E. Njih možemo permutovati na 4! načina
Sad imamo BA da je Y, pa je Y, C, D, E raspoloživo - 4!
Poslednja izmena od Stjepa u 19 Feb 2016, 01:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori