Mislim da je došlo kranje vreme da se yugo i slično izbaci iz prometa. Znam da ljudi nemaju para, ali opet se i za 1000 evra dobije neki stilo ili barem punto, koji je ipak nebroj puta sigurniji od njih. Drugo, treba naučiti upotrebljavati svetla i sva 4 žmigavca, treče, nije država kriva za ovu nesreču, događaju se i toj opevanoj nemačkoj nažalost. Četvrto, pod hitno modernizirati vatrogasne i sanitetne sluzbe, neka vozila su po meni starija od 30 godina. Peto, u svim večim gradovima uz AP, treba opremiti posebne jedinice za spašavanje, jer su obično najteže nesreče na AP iako jih je brojčano manje. Znači motor spasilac, zbog brze reakcije, moderni saniteti, da nema tolike potrebe odmah u bolnicu i moderna vatrogasna kola za što brže spasavanje.
Tu je krivica države/opštine, za svakakve gluparije ima novca, a za to nema. Verovatno nema nikakvih analiza, alis amo ovo što sam napisao da se sprovede, bilo bi dosta manje mrtvih i povređenih, a da se i više radi na preventivi, i kontroli učesnika, da se poprave putevi i tako dalje, onda tek može da se razgovara o relativno sigurnom putovanju kroz Srbiju...
Dok u CRO na info displejima piše upozorenje za maglu i spušten limit na 80, kod nas tih displeja ima par komada i piše neko te voli.
Nije baš da ništa ne može da se uradi, neka lokalna meteo stanica, barem na delovima gde se zna da ima često magle npr.
da da, ja sam se iznenadio kad me podsetili da me neko voli
bilo bi lepo da to koriste za upozorenje za maglu ili guzvu ispred. Ili tipa: primećen je Yugo, pazite se!
skorije kad sam bio dole stanem na semafor, povučem ručnu i odem do Jugića jedne devojke i kazem joj da joj ništa ne svetli pozadi, ni kočnice ni svetlo, apsolutno ništa. Bilo tipa 22-23h.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Za sve ovo je kriva prvo drzava, pa onda i sami vozaci. Godinama se apeluje da se uvede video nadzor duz Koridora 10 i da se postave oni pametni info displeji koji bi u ovakvim slucajevima upozoravali na povecanje opreznosti jer je gusta magla na X kilometara dalje i da se spusta ogranicenje. Medjutim drzavu boli kurcina, bitno je da se jede govna o Kosovu svaki dan. Da li ste culi Vucica ili nekog iz samog vrha vlasti da je komentarisao nesto od ovoga danas? A on ima moc da natera ove ostale da se pokrenu malo, a nema ih ni da beknu. Niko nije nista rekao.
Drugo, sami vozaci. Pogotovu kamiona. Ovde su najvece sranje kamioni napravili, ne kola. Jer su se pozakucavali i smrskali automobile.
Sve u svemu prvo mora drzava da se vise pozabavi autoputem. Uveli su ovo kvazi merenje brzine i misle to je to. NE. Mora se raditi jos. Video nadzor i pametni portali pod hitno. Videcemo sledece godine od jula kakve rezulatate daje novi tehnicki jer ce do tada svi proci. Znaci ova krs vozila, Yugo itd to sve treba skloniti sa ulica, jer im je bezbednost 0.
Bezbednost saobracaja nije samo do saobracajne policije, prvenstveno se pocinje sa samom drzavom i njenim institucijama, ABS, MUP, Ministarstvo Saobracaja.
P.S. Ako se ne varam koliko sam ja cuo, udes iz suprotnog smera se desio jer je neko blejao u ovaj udes prekoputa i udario u kamion ispred. Nisam 100% siguran doduse.
Dzabe sve dok imas pojedinaca koji kukaju sto ne mogu da voze 150 nekaznjeno, navode 5 osoba da su vozile kada im stigne kazna...Dok je tog primitivnog stava u velikom delu populacije koji nije navikao na postovanje pravila, tesko da ce doci do evolucije drustva u celini.
maniaxxx napisao: 09 Okt 2018, 22:26
Pa sigurno je blejao, nego šta...nema spasa od radoznalosti..
Ako se ne varam pre par godina je isto ovako veliki lancani bio i u Sloveniji, isto magla neka bila, brdo vozila i kamiona se naslagalo. Zna li se sta je uzrok ako se secas? Osim magle naravno, pretpostavljam da su ljudi vozili neoprezno kao i ovde.
@Heinz A skoro je i u Nisu nesto otvorio. Vredan covek, nema sta. Gde je ministarka saobracaja? Ovo je njena nadleznost i bezbenost saobracaja je NJEN problem. Ne moze samo da se popravljaju putevi i grade novi, mora da se sve to poboljsava da bude bezbednije, da se ulaze.
Nije magla bila nego zameti od snega, ali u osnovi nikakva vidljivost odjednom...i naravno nepažljiva vožnja. Napisao sam, nije Srbija unikum sa takvim nesrečama, svuda se događaju nažalost,jer je potrebna samo jedna budala da postane pičvajz, a budala uek ima na zalihi posvuda. Problem je u posledicama, koje bi ipak mogle da su manje ako bi se ostvarilo nešto od onog što sam napisao.
Ne znam sta tu ima puno da se razume. Povezivati ovo danas sa tim sto bi neko da vozi 150 na autoputu(sto je pritom cesto i legalno u njegovoj zemlji prebivalista) nema apsolutno nikakvog smisla.