Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Danas sam ih video u Pančevu
TapaT
TapaT
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Naši u pratnji Amera
https://www.instagram.com/reel/C8bpgdjs ... hmdm9hNg==
https://www.instagram.com/reel/C8bpgdjs ... hmdm9hNg==
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Interesantni razvoj price na govor sefa Nato-a Rutte o ratnom stanju. Pitanja nase gradonacelnice (Amsterdama)
https://www.at5.nl/artikelen/230142/hal ... nstructiesHalsema poziva kabinet nakon Rutteovog alarmantnog govora: "Dođite sa uputstvima ako je potrebno"
20. decembar 2024. u 20.00 časova
Gradonačelnik poziva vladu da pruži jasne instrukcije ukoliko zaista postoji dodatna opasnost od rata ili sajber napada. U Razgovoru sa gradonačelnikom, Halsema je odgovorila na upozorenje generalnog sekretara NATO-a Marka Rutea da nas mentalno pripremi za rat. „Za sada bih rekla Čerčilu: smiri se i nastavi“, rekla je Halsema.
Rute je prošle nedelje rekao u svojoj novoj ulozi najvišeg rukovodioca NATO-a da se građani moraju mentalno pripremiti za rat. Iste nedelje banke su rekle: povući gotovinu za dugoročne smetnje zbog, na primer, sajber napada ili prekida interneta.
Halsema je takođe primetila da se u njenom okruženju priča o tome. „Čuo sam i decu koja su bila zabrinuta nakon ovih zvukova. Ja im onda kažem: nema razloga za akutni strah ili zabrinutost u ovom trenutku. Pretpostavljam da će naša vlada, ako za to bude razloga, preduzeti mere. to nije slučaj u ovom trenutku. Svi moramo ostati mirni."
Gradonačelnik je bio iznenađen Ruteovim govorom: "Zato što to zapravo nije imalo posledica po ponašanje vlade i građana. Činilo mi se više kao apel centralnoj vlasti nego građanima. Ljudi to doživljavaju kao direktan apel na njih. .
„Ja sam iz generacije koja pamti da su skloništa morala da se grade zbog atomskih bombi, posebno tokom Hladnog rata“
Gradonačelnica Femke Halsema
Ona nastavlja: "Rute veruje da odbranu treba dovesti u red i da treba uložiti više novca. To je takođe deo njegovog posla da pozove na ovo. Trenutno nema naznaka - čak ni u našem gradu - da smo pod pretnjom. Moramo ostati realni: nema razloga za gomilanje i nema razloga za nemire. Pretpostavljam - i takođe apelujem na nacionalnu vladu - da moraju postojati posledice i biti povezani sa ovim od centralne vlade“.
Signali nisu učinili mnogo za Halsemu, kaže ona. „Ja sam prilično miran po tom pitanju i takođe sam druga generacija od vas. Ja sam iz generacije koja pamti da su se morala graditi skloništa zbog atomskih bombi, posebno tokom Hladnog rata. Bilo je i mnogo signala ratova. u to vreme mogu izbiti da je ovo zastrašujuće i novo za vašu generaciju: dešavanja u Siriji, ostatku Bliskog istoka, Kini, Tajvanu, Rusiji i Ukrajini. odvija na međunarodnom planu nema novog nivoa pretnje za ovaj grad i nema indikacija za sada bih rekao Čerčilu: ostani miran i nastavi.
Sajber napadi
Halsema priznaje da bi Amsterdam potencijalno mogao biti meta sajber napada. „Ali uvek je teško pripremiti se za ono što ne znate. Mi se za to pripremamo najbolje što je moguće. O tome se razmišlja iu Bezbednosnom regionu. Pre nekoliko godina i mi smo bili suočeni sa epidemijom koju smo imali. Tada smo takođe videli da je Regija bezbednosti stupila na snagu i da su preduzete sve vrste mera.
I: „Ne mogu, naravno, sa rukom na srcu da kažem da je Amsterdam otporan na šok, jer ne znate kakvi će biti izazovi budućnosti. Ono što mogu da kažem: pripremićemo se ako tenzije porastu i mi smo dobro razmišljajući razmislite o novim napadima kao što su sajber napadi, koji nam zapravo nisu poznati iz prošlosti." Scenariji se 'kontinuirano' ispituju u Regiji bezbednosti, kaže gradonačelnik.
Sve više ljudi ima zalihe kompleta za hitne slučajeve, uključujući radio na baterije, baterijsku lampu, vodu ili dugotrajnu hranu. Halsema: "Ne, to sam uradila sama. Mislim da to nije potrebno za sebe. Ne osuđujem ljude koji su to uradili. Opet: pretpostavljam da ako je bilo konkretnih pretnji našoj zemlji ili našem gradu da će nacionalni Vlada će tada izdati uputstva."
Ne pada im na pamet kako bi mogli da prestanu da prave nesreće po svetu? Mi, Makedonija, Irak, Sirija, Libija, onomad Indonezija.