Mobilne telekomunikacije
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Re: Mobilne telekomunikacije
Motherf.....
Kratak review Nokia Lumia 1320. Mislim da vredi pročitati.
Ekran 6 inča, Hd Ready sa nekih 200 i nešto ppi. U odnosu na 1520 kog takođe imam u neposrednoj blizini malo lošiji što se tiče same oštrine (očekivano), boja i osvetljenosti. Tačno se vidi da je 1520 flagship, i tačno se primećuje razlika u odnosu na ovaj moj uštrojeni...
Sama veličina mi sada uopšte ne smeta, čak kada uzmem Z2 u ruke, neprirodno je mali i verovali ili ne nezgodan za korišćenje (Once you go black you never go back).
Kamera od 5 Mpx-a solidna, autofokus radi izuzetno dobro, i time sam prezadovoljan. Slike baš kakvog kvaliteta i veličine mi trebaju. Kamera je inače stvar koju jako malo koristim tako da se nisam ni udubljivao u neka sitna crevca i podešavanja.
Par reči o Windows-u. Mora još puno vode Dunavom da protekne da dođu na nivo na kojem je trenutno Android.
Sa jedne strane, oduševljen sam povezanošću sistema. Činjenica da na lap-top-u i da na telefonu imam isti OS me je na početku toliko očarala da sad mislim da sam verovatno blago retardiran. Ne mnogo... Blago...
Jedina opcija koju koristim iz ovog feature-a jeste One Drive koji zaista radi savršeno. Sinhronizacija fajlova je momentalna, ali je nažalost ne koristim na način i u meri u kojoj sam mislio da ću je koristiti.
Rudimentirani multitasking sistem koji više niko ne koristi sa Resuming... opcijom je za plakanje. ZA PLAKANJE!!! Nije do 1 Gb Ram-a, probao sam i na 930, i na 1520, i isto je...
Here Maps rade perfektno, Here Drive savršeno. One Note sistem je odličan, ali mi nedostaju neke sitne opcije.
Trenutno na telefonu imam 4 mail naloga od kojih mi jedan traži konstantan Pin Code za zaključavanje telefona, kao da na njemu držim kodove za nuklearni arsenal Rusije... Ne verujem da bi na Androidu bilo išta drugačije. Push notifikacije za mejlove rade bez greške. Preglednost mail-ova je fenomenalna. Forward-ovani mail-ovi koji u sebi sadrže neki fajl se forward-uju bez tog fajla osim ako ga ne sačuvaš, pa ga ponovo učitaš u mail. Hahahahahaha!!! UPUCAJ SE BILE GEJTSE!!! Zbog tebe me drka pola kancelarije jer ništa ne stiže na vreme!!!
Office ne koristim u punoj meri, ponajviše iz razloga što u firmi koristimo Open Office, i da mi se većina fajlova, naročito excel tabela ne prikazuje ispravno, odnosno sa svim sheet-ovima. Jbni odt, ods i drugi fajlovi...
Store nemam pojma šta ima. Ja sam instalirao Whatsapp koji za sada radi solidno, Skype koji radi apsolutno očajno, i Viber koji radi... Šta je gradacija ispod APSOLUTNO OČAJNOG???
Internet Explorer radi fenomenalno... Sa više uključenih tabova fercera bez ikakvog zastajkivanja. Sve je savršeno.
Nemam pojma, verovatno ima još nešto što sam zaboravio.
Da li ću ikada priznati da sam se zajebao??? NE!!!
Da li ću kao što sam planirao za drugi telefon koji mi je neophodan uzeti Microsoft Lumia 535 Dual Sim??? Ma da li me zajebavaš???
Dakle, sada ću tiho da grickam svoja jaja, ćutim o 27 hiljada dinara (JEBOTE BOG DA TE JEBO!!!) koje sam dao na Nokiu, i kuliram dok ne padne cena Z3 Dual Sim, ili Nexus 6.
Do mojega...
Rakhile, mrzim te...
Kratak review Nokia Lumia 1320. Mislim da vredi pročitati.
Ekran 6 inča, Hd Ready sa nekih 200 i nešto ppi. U odnosu na 1520 kog takođe imam u neposrednoj blizini malo lošiji što se tiče same oštrine (očekivano), boja i osvetljenosti. Tačno se vidi da je 1520 flagship, i tačno se primećuje razlika u odnosu na ovaj moj uštrojeni...
Sama veličina mi sada uopšte ne smeta, čak kada uzmem Z2 u ruke, neprirodno je mali i verovali ili ne nezgodan za korišćenje (Once you go black you never go back).
Kamera od 5 Mpx-a solidna, autofokus radi izuzetno dobro, i time sam prezadovoljan. Slike baš kakvog kvaliteta i veličine mi trebaju. Kamera je inače stvar koju jako malo koristim tako da se nisam ni udubljivao u neka sitna crevca i podešavanja.
Par reči o Windows-u. Mora još puno vode Dunavom da protekne da dođu na nivo na kojem je trenutno Android.
Sa jedne strane, oduševljen sam povezanošću sistema. Činjenica da na lap-top-u i da na telefonu imam isti OS me je na početku toliko očarala da sad mislim da sam verovatno blago retardiran. Ne mnogo... Blago...
Jedina opcija koju koristim iz ovog feature-a jeste One Drive koji zaista radi savršeno. Sinhronizacija fajlova je momentalna, ali je nažalost ne koristim na način i u meri u kojoj sam mislio da ću je koristiti.
Rudimentirani multitasking sistem koji više niko ne koristi sa Resuming... opcijom je za plakanje. ZA PLAKANJE!!! Nije do 1 Gb Ram-a, probao sam i na 930, i na 1520, i isto je...
Here Maps rade perfektno, Here Drive savršeno. One Note sistem je odličan, ali mi nedostaju neke sitne opcije.
Trenutno na telefonu imam 4 mail naloga od kojih mi jedan traži konstantan Pin Code za zaključavanje telefona, kao da na njemu držim kodove za nuklearni arsenal Rusije... Ne verujem da bi na Androidu bilo išta drugačije. Push notifikacije za mejlove rade bez greške. Preglednost mail-ova je fenomenalna. Forward-ovani mail-ovi koji u sebi sadrže neki fajl se forward-uju bez tog fajla osim ako ga ne sačuvaš, pa ga ponovo učitaš u mail. Hahahahahaha!!! UPUCAJ SE BILE GEJTSE!!! Zbog tebe me drka pola kancelarije jer ništa ne stiže na vreme!!!
Office ne koristim u punoj meri, ponajviše iz razloga što u firmi koristimo Open Office, i da mi se većina fajlova, naročito excel tabela ne prikazuje ispravno, odnosno sa svim sheet-ovima. Jbni odt, ods i drugi fajlovi...
Store nemam pojma šta ima. Ja sam instalirao Whatsapp koji za sada radi solidno, Skype koji radi apsolutno očajno, i Viber koji radi... Šta je gradacija ispod APSOLUTNO OČAJNOG???
Internet Explorer radi fenomenalno... Sa više uključenih tabova fercera bez ikakvog zastajkivanja. Sve je savršeno.
Nemam pojma, verovatno ima još nešto što sam zaboravio.
Da li ću ikada priznati da sam se zajebao??? NE!!!
Da li ću kao što sam planirao za drugi telefon koji mi je neophodan uzeti Microsoft Lumia 535 Dual Sim??? Ma da li me zajebavaš???
Dakle, sada ću tiho da grickam svoja jaja, ćutim o 27 hiljada dinara (JEBOTE BOG DA TE JEBO!!!) koje sam dao na Nokiu, i kuliram dok ne padne cena Z3 Dual Sim, ili Nexus 6.
Do mojega...
Rakhile, mrzim te...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Told you so.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja ne mogu da verujem da su to napravili takobane valjevo napisao: Forward-ovani mail-ovi koji u sebi sadrže neki fajl se forward-uju bez tog fajla osim ako ga ne sačuvaš, pa ga ponovo učitaš u mail. Hahahahahaha!!! UPUCAJ SE BILE GEJTSE!!! Zbog tebe me drka pola kancelarije jer ništa ne stiže na vreme!!!

Ja sad proverio kod mene, najnormalnije se radi forward mejlova sa attachment-om (sa poslovnog mejla na gmail na primer). Telefon najviše koristim za posao tako da su mi ovakvi detalji veoma važni, i za sada nemam nekih većih zamerki. Skype je usporio podizanje u poslednje vreme, ali kad se podigne (konačno) radi bez problema. Viber i Whatsapp mi rade bez ikakvih problema. Whatsapp mi je stara verzija pošto se nisam usudio da uradim update kad sam pročitao po forumima šta nova verzija radi bateriji.
Inače, što se tiče 'search' opcije na TT-u što sam pitao pre nekoliko strana - to zavisi od foruma, ne od TT-a, pošto na Garaži imam search, ali na jednom drugom forumu nemam. Tako da nisam poludeo
Inače, što se tiče 'search' opcije na TT-u što sam pitao pre nekoliko strana - to zavisi od foruma, ne od TT-a, pošto na Garaži imam search, ali na jednom drugom forumu nemam. Tako da nisam poludeo

Poslednja izmena od fq400 u 08 Dec 2014, 07:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Potvrdjujem ovo gore izreceno 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
I ja (mislim na fq400)
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja šta god da napišem Rakhil će da me poklopi 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Niste vi to nešto dobro videli... 

- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Ista sudbina kao sa HtcDelija napisao:Kad pre?Xepoj87 napisao:Ispao mi je...

Pa kad su mu stalno masne i klizave ruke od nekih pljeskavica 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Meni WP radi bez ikakvih problema. Razgovaram, mailovi stižu i odlaze, poruke takođe... Bugovi na koje nalećem su vezani za aplikacije, recimo TT. Skype, Viber ne koristim mnogo, ali kada koristim, rade. WhatsApp takođe radi, začudo i IE.... tako da... 

Širim haos!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da napomenem, i meni radi forward atachmenta normalno; Bane, zajebao si nesto.
A da je WP sranje, sranje je
A da je WP sranje, sranje je

Sranje je teska rec... pre bih rekao ogranicen 
Nesto kao iOS...

Nesto kao iOS...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sta ti koristis na Androidu sto ne mozes na iOSu pa je ogranicen?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Multitasking, multiwindow, screen mirroring, bluetooth data transfer, nfc...