Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Day Walker »

Multitasking ti ne radi?
Multiwindow? Potseti me na kojik sve to android uredjajima radi?
Bluetooth kapiram da skoro niko ne koristi za transfer podataka
Ostalo ne znam ni sta je

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

I radi i ne... cesto mi se desi da i pored 2GB rama, ponovo ucitava aplikaciju.

Za BT lose kapiras ;) Ne koristi se cesto ali kad zatreba (npr. u romingu si i nemas net), nije lose... uostalom, sta Apple koji q boli da li meni nesto treba ili ne...

Screen mirroring ti je prebacivanje sadrzaja ekrana telefona na TV... super stvar za surfovanje netom iz kreveta ili gledanje bilo kog "ne-YT" striminga na TV-u.
Moze i na Apple ali ako imas budjavi apple tv.

NFC isto poseduje i iPhone ali je ogranicen samo na apple pay koji je opet ogranicen samo za USA...

Kucanje na srpskom uz prepoznavanje, ispravljanje reci i dodavanje kvacica mnogo bolje radi na androidu...
Poslednja izmena od Floyd u 08 Dec 2014, 13:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Jbga ja nista od toga ne koristim, tako da ne vidim te prednosti Androida.
Meni je najveci problem na S3 bio bas samsungov TW. Usporio je telefon totalno.
Drug je stavio neko custom rom i S3 mu je radio bar duplo brze.
Kod iP6 nemam tih problema.
iOS odlicno obavlja posao

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Moze i na iOs da se fino pocupa bloatware :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Jbga ja nista od toga ne koristim, tako da ne vidim te prednosti Androida.
To sto ti ne koristis, ne znaci da nije ogranicen.
Ja sam to pomenuo samo u kontekstu WP koji isto ima ogranicenja, koja kao i tebi mnogim korisnicima istog ne predstavljaju problem.

Inace nisam primetio da na WP neka aplikacija lose radi. Ranije je bilo problema ali sad ne.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

WP jeste ograničen u odnosu na Android (ne znam za iOS), ali sasvim lepo radi onome čemu je namenjen i onima kojima je namenjen. Ja sam ispao iz te trke telefona tako da me sad zanima samo da mi radi dobro ono što meni treba (uglavnom za posao), da mi traje baterija i da je jeftin (ili makar jeftiniji).
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Za mene je WP savrsen, par ljudi iz okoline koji su presli sa androida na WP reli su da ih android vise videti nece, a to je i moje misljenje. Sto se tice aplikacija sve rade odlicno i stalno ih poboljsavaju i dodaju nove. Pa za android da radi normalno treba bolja specifikacija nego za kucni racunar da potera call of duty advanced warfare :D
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Otprilike kad predju sa nekog androida (hardvera) koji baguje na WP sigurmo su zadovoljni.
Ja wp povremeno imam u ruci ali nikad nisam pozeleo da ga kupim.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Probao danas Samsung Alfu. Ne znam da li sam navikao na visok ppi kod S4 i N4 ali meni na Alfi ekran izgleda mutno a ikonice iskrzane...
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Imam iPhone 5S i Lumiu 1320 i WP je daleeeeeeko iza Androida ili ne daj Boze iOS-a. Jednostavno ima neke djecje bolesti i gomilu sitnih bugova koje su ova 2 druga sistema jos davno "prelezali", nesto malo ga popravljaju iz verzije u verziju ali slabo to ide. Da ne pricamo o drasticno slabijoj ponudi aplikacija, kao i losijem radu nekih poznatijih aplikacija.

S druge strane, baterija mi na Lumiji traje ubitacno, iPhone punim 2x dnevno a na Lumiji sa maksimalnom upotrebom mi traje preko 2 dana i u najgoroj varijanti, obicno 3-4, a ako ga i ne koristim nesto puno izgura i 5+ dana, sto je misaona imenica za 95% telefona.

Matori WP6 je bio pojam za danasnji WP8, bukvalno su nazadovali. Tada sam imao PDA sa WP6 i nema sta se nije moglo na njemu.

Interfejs kod WP8 mi se svidja jedino, zato sam ga bio i kupio, da promijenim malo za sporedni telefon (Android hejtujem i jos ga nisam kupio za sebe nijednom otkad je izasao, jedino sam uzeo jednom Galaxy Tab 3 da probam, koristio par puta i bacio, kupi prasinu po kuci).
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Meni se Apple dizajn mnogo sviđa, kvalitet i pouzdanost da ne spominjem. Tečan rad, brzina... sve je to super. Ali :mrgreen: razlog zbog kojeg ga sigurno neću skoro uzimati je ne toliko zatvorenost koliko nemogućnost personifikacije samog telefona. Ovde mislim na moj izbor koja aplikacija da otvara koje fajlove. Konkretno na Androidu imam 3 browsera, Operu i Dolphin koristim najviše. Kad mi stigne neki link u mejlu, ja biram kojim browserom ću da ga otvorim. Dolphin mi fenomenalno leži(prečice, tabovi, bookmarks) i gledam njega da koristim najviše ali ima problem da sažvaće većinu iole zahtevnih sajtova, pa na osnovu toga vršim izbor.

Takođe mi je gotovo neupotrebljiv telefon bez mogućnosti da npr sliku sa "Share via" prosledim aplikaciji koju u tom momentu želim da upotrebim za slanje. Koliko sam informisan, ni novi iOs ovo nije rešio. A WM je miljama daleko od toga :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ma kako ne moze da seruje sliku, to te neko zeznuo? :)

Slika

Ima jos opcija da se skroluje

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Extra, znači kreću se ka željenom cilju :D A jel možeš da za link biraš kojim browserom da se otvori? Pdf ili doc fajl, možeš da biraš kojom aplikacijom da ga čitaš?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Nisam isprobavao a i imam samo safari instaliran :D

Al probacu pa ti javljam

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Fora je u tome da Apple ima tu neku svoju politiku zatvorenosti koje nece da se odrekne i uvek postoji grupa ljudi kojoj to nece smetati zbog nekih drugih prednosti.

Slozio bih se da dizajn njihovih telefona je sjajan. I da izgledaju mocno. A sa druge strane android je mnogo otvoreniji. Rado bih menjao S4 za Iphone 6 :D ,ali... $$$$
Sve zavisi i od korisnika, za sta koristi telefon.

Sada svi ubacuju koje kakve tehnologije a u principu vecinu toga koristis prva 2-3 dana dok ti je interesantno.

Konkretno S4 sam uzeo kada je izasla i znam da sam se lozio na onaj air vew i ostale zahebancije sa senzorima, prvih par dana je interesantno i to je to. Posle toga iskljuceno da ne vuce bateriju bezveze. :)

Sent from my GT-I9505
Odgovori