Pa eto, on ni espresso a iPhone i dorucak, kazem smorices se.
Ja Lumiu koristim kao hotspot jer mi je u njoj bugarska kartica i to je to, ima ubitacno dobru bateriju (traje mi danima, ispod 2 nema sanse da se potrosi ni da je mucim 24h, a redovno mi traje bar 3) i velik ekran sto mi je trebalo za neke stvari tako da mi je posluzila svrsi. Ali kao jedini telefon ne bih mogao da je koristim.
Do pre 3 meseca sam koristio HTC One X, prodao ga jer sam imao zelju za promenom OS-a posle skoro 6 godina. Kupio sam Ativ S sa instaliranim WP 8.1, jer je davao najvise za ulozeno. Sistem kao sistem fluidan, ali aplikacije ocaj zivi.. iOS i Android pa 10 koplja iza WP.. Viber dok otvori prodje me zelja da procitam poruku, a da ne pricamo o tome ako potpuno zatvorimo aplikaciju, pa ponovno ulazenje traje i po 10ak sekundi. Poruke je slao izgleda kada je hteo. Kada se dopisujem, po slanju poruke imam naviku da istog momenta kliknem win dugme da me vrati na pocetnu stranu. Prolazi neko vreme, vidim ne stize odgovor, ulazim u app vidim da poruku nije ni poslao. Stoji crveni baloncic sa porukom i pored poruke stoji onaj kruzic (reload)... Sa Whatsom isti problemi + sto nece da mi javi da je poruka stigla. Neko mi posalje poruku i nista se ne desava, kada udjem u app vidim stigla poruka o.O... FB aplikacija ocajna, Messenger-u takodje treba vremena da se pokrene + nema ona opcija baloncica kao od androida i iOS-a... Neko gore spomenuo izbacivanje iz browsera bez ikakvih obavestenja... Isti problem sam imao.. Otvorim 5 6 tabova i samo me izbaci na pocetnu stranicu, a posto tih stranica nema u History onda sve ponovo trazi i otvaraj... Aplikacije poput Blic B92 necu da komentarisem jer su radile skroz OK, mada je to po mom ukusu na androidu lepse odradjeno.. Jedina app kojom sam bio zadovoljan je bio skype... Sve u svemu, ima tu dosta da se radi da bi doslo do nivoa na kom su iOS i android. Posle 1.5 mesec koriscenja WP-a prodao sam ga i uzeo LG G2, ali to je vec skroz druga prica, dosta bolji i skuplji telefon...
Poredjujuci ovaj Ativ sa mojim prethodnim telefonom HOX-om koji su cenovno slicni, veliku prednost u kupovini dajem HTC-u
Milsim svejedno mi ko sta koristi,koristio sam pre WP tri android telefona i to iz viseg cenovnog ranga i nisu prici Noki 1320 koja je nizi cenovni rang. Ama nikakvih problema nisam imao za ovih 6 meseci jedini problem jeste sa Viberom ako neko ima losji internet od sagovornika i to je sve. Zena ima Nokiu 630 i ona radi bez problema, drugar je kupio 735 i prezadovoljan je a dvojica poznanika nose 920 i nemaju zamerku ama bas nikakvu, a svi su koristili android pre WP Sto se tice igrica igram par (kad mi je bas dosadno) i sve rade ok, fejsbuk jeste upocetku bio jako los ali sada su ga popravili i radi kao i na androidu(bar ono sto ja koristim na fejsu).
Android nema da valja bez 2GB rama, i to mu je najveci minus. Losa reputacija ga prati sto je nastancano bezbroj modela koji su imali po 512mb rama pa su stalno zapinjali,neogranicena personalizacija itd.i sve to samo ometa i zbunjuje obicne korisnike. Npr.moja majka imala neki ZTE, bagovao ko lud, zatim Lumiju, i sada S5 , i njen komentar je da S5 100puta bolji od Lumije 920. A zena laik o telefonima, i vise cenim misljenje nekog laika obicnog korisnika kakvih je 90% nego neko ko trazi dlaku u jajetu
Sistemi nisu isti i nemaju isti nacin rada, to je to. Kome trebaju napredne opcije sa androida, nece mu WP raditi posao. Za svakodnevni rad je sasvim ok, jos da ispeglaju bagove i da aplikacije dodju na nivo androida. WP je jedan, a androida mnogo, pa i nisu za poredjenje. Pisao i ja kao paralelni korisnik i mnogi drugi sta fali WPu, kome to sve ne smeta bice srecniji nego sa hardverski ekvivalentnim android telefonom.
Ne može da se generalizuje. Svaki krene da kaska kad ga prepiša verzija sistema. To im je i suština biznisa i napretka da teraju ljude da menjaju aparate barem svaku drugu generaciju da bi bili u toku.
Aparati koji su ostali na svojim nekim od prvih verzija obično rade super, ali desi se da im nove verzije programa ne rade.
Sve je to vrzino kolo i nista nije slučajno. Proizvođači uopšte nisu naivni, tj. oni koji nisu su opstali, oni koji jesu su ga izduvali. Pogledajte sve koji su forsirali beskompromisni kvalitet - više ih nema na tržištu.
member napisao:Android nema da valja bez 2GB rama, i to mu je najveci minus. Losa reputacija ga prati sto je nastancano bezbroj modela koji su imali po 512mb rama pa su stalno zapinjali,neogranicena personalizacija itd.i sve to samo ometa i zbunjuje obicne korisnike. Npr.moja majka imala neki ZTE, bagovao ko lud, zatim Lumiju, i sada S5 , i njen komentar je da S5 100puta bolji od Lumije 920. A zena laik o telefonima, i vise cenim misljenje nekog laika obicnog korisnika kakvih je 90% nego neko ko trazi dlaku u jajetu
Android sa 1GB i dalje radi sasvim solidno, ali da to ne bude Samsung i njegov TW. Cist primer je moj stari HOX sa 1GB RAM-a koji za godinu dana ni jednom nije zabagovao, restartovao ili bilo sta slicno. Sa druge strane, dosta ljudi oko mene je imalo ili i dalje ima Galaxy S3 i oni se zale da im telefon baguje. Al to je ponajvise zbog njihovog TWa koji je golo smece u odnosu na Sense... Misljenja sam da je Samsung jedan od vecih krivaca sto su u android telefone poceli da se guraju quad, octa procesore koji rade na pre 2.5Ghz i po 3GB RAM-a... Bolje da su se bavili politikom peglanja, kako sistema, tako i njihovih launchera. Ocigledno da im se ono prvo vise isplatilo zbog prevelikog broja modela...
Viber u principu ne koristim, kao ni Msngr, ni fb aplikaciju.
Al Whatsapp ne gasim, nikada nije pukao, i nikada me nije izbacio iz browsera.
Kevin Core2 odluci povremeno da odje*e mrezu (iako ikonica i dalje pokazuje da ima pun domet), ali kad zoves - nedostupna je.
Sad je odnet na reklamaciju, pa ce vidimo. Hard reset nije pomogao.
I ja se ponadah da radi s ovim novim, kad ono krenuh da pricam i bup, samo izbaci iz aplikacije. Istina nije se desilo mnogo puta ali 1-2 jeste. No sad je makar "naucio" da ga drzi u pozadini, prosla verzija se svaki put kad multitaskujes palila nanovo po 5 sekundi.
Meni isto radi sasvim ok, nikada nije pukla aplikacija ili nesto slicno. Jedino nekada zabaguje pa mi stigne poruka i mogu da je procitam u notification baru, a kad odem u aplikaciju nema je.
Onda ugasim Viber, sacekam par minuta i kada se vratim sve bude ok.