Mene je u vojsci najviše oduševio sistem montiranja raketa (Neva) sa kamiona na platformu. 30 godina niko nije ni pomislio da pojednostavi proces i ugradi klizeće nosače, već se sve radi uz sinhronizovan rad 6 vojnika.

To je bilo u vreme kad se služila vojska. Znaš i sam da vojska mora nešto da radi da ne bi razmišljala.Geza napisao:Mi ne možemo neke mnogo jednostavnije stvari da kopiramo ili unapredimo...
Mene je u vojsci najviše oduševio sistem montiranja raketa (Neva) sa kamiona na platformu. 30 godina niko nije ni pomislio da pojednostavi proces i ugradi klizeće nosače, već se sve radi uz sinhronizovan rad 6 vojnika.
Pa kada se drzava raspadala svi avioni za gasenje pozara Kanaderi koji su bili rasporedjeni u Hrvatskom priobalju povuceni su u Srbiju a onda tokom 90tih prodati su svi jer nam nisu trebalimethane.master napisao: ali nikome nije palo napamet da se kupi 1 ili 2 aviona za gašenje požara (koje god proizvodnje), a od kojih bi za mnogo manje para bilo i te kako opipljive korist. No u Srbiji nije ništa novo da se nema predstava o prioritetima, ovde je još davno rečeno zbogom pameti.
pa kolko su čadili pri letu nisu morali uopšte da ih remontujupedja napisao: ili ih iskoriste za prasenje komaraca.
methane.master napisao:Super. Kupujemo Mig-ove. Zadužićemo se novih 150+ miliona za avione, pa onda i za opremu i sve šta ide uz to. I šta onda? Islikaće se političari sa njima. Avioni će ponekad leteti da se piloti i raja lože, a uglavnom stajati u hangaru. Održavaće se, a i to dodatno košta. U ovom trenutku, obzirom na ekonomsko stanje zemlje, ova nabavka ničemu praktičnom ne služi. Evo konkretno, hoće li se letnji požari po zemlji gasiti sa MiG 29? Teško, ali nikome nije palo napamet da se kupi 1 ili 2 aviona za gašenje požara (koje god proizvodnje), a od kojih bi za mnogo manje para bilo i te kako opipljive korist. No u Srbiji nije ništa novo da se nema predstava o prioritetima, ovde je još davno rečeno zbogom pameti.