Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Zanimljivi oglasi

Post od ADrei »

nuk napisao:Koliko ljudi na forumu ima slabiji auto od 120KS a skuplji od 30K eur?
sta znam ja sam imao putnicki caddy u firmi koji je 1.9TDI sa 75ps i solidnom opremom placen 21.000eura... tako da bi sigurno za 30k kupio auto sa 120ps ako je u fullu i svidja mi se (malo je falilo da uzmem nov A3 1.4tfsi 122ps i sa minimum opreme izadje 25-26k)

meni je mnogo gore kad neko da 30k a vozi klotanovica, pa nema npr. tempomat, grejanje sedista, naslon za ruku, automatsku klimu, neke smesne felnice... itd, i sto je najgore jos i ne izlazi iz grada sa tim autom, al bitno je da ima 200ps pod haubom :)
ali to sam samo ja...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Brate pričaš o teretnom/poluteretnom vozilu. A takva se ne kupuji ni zbog užitka u vožnji, ni zbog izgleda... Bitno je da radi posao za koji je predviđen. Ako pritom ima servo i klimu banja. Čak i el podizači prozora mogu spadati u nepotrebnu opremu. Konji su tu najmanje bitni, ako ih ima dovoljno sa sve Nm da vrše predviđeni posao.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ja ne znam sto je nekome toliko tesko da shvati da nekome ne treba jaci auto, jer npr. vozi polako :)
vecina na forumu je protiv divljanja, kad neko napise da vozi 200 na autoputu streljali bi ga... sa druge strane je sve ispod 200ps malo... cemu onda tolika snaga ako je ne koristi, da se hvali,prica kako ima 300ps pod haubom a postuje ogranicenje?
meni je npr bitnije da uzivamm u dobroj opremi posto ne vozim nesto preterano brzo(ako bi morao da biram izmedju ta dva) :) a i sa ovim autom lagano moze da se krstari sa 180-200 na autoputu, vise od toga svejedno retko vozim...

edit: ovaj auto ne bi kupio iz nekih drugih razloga, nije ovde problem motor neko kocnice :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bas da vidim da li ce neko od vas teoreticara dati u buducnosti 30+ hiljada eura za 115ks...
Zivi bili pa videli..
Hocu M a nemam za M pa cu 100ks sa izgledom... NOT :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Ja prvi ne bih uzeo nista ispod 320 (c220, 2.0 177 itd.) ali apsolutno razumem ljude kojima to nije bitno. Ne tako davno, vecina automobila ove klase se kretala oko 110-120ks, dizeli nisu prelazili 150 a benzinci (ne racunajuci sportske verzije) 200 a danas niko ne prizaje auto ispod 200ks, R4 motore u E segmentu (iako nude bolje performanse nego V6 u istoj klasi pre 10ak god) itd.
To su gluposti...u danasnje vreme kad su propisi mnogo strozi nego ranije, verovatnoca da uhvate bahate vozace mnogo veca, kupovina jakog auta je cisto izdrkavanje (tipa, moze mi se). 335i ce u eksploataciji kostati najmanje 500e vise mesecno nego 316d a ako se voze na isti nacin, onda onaj u 335i samo baca pare :)

Gesendet von meinem GT-I9505
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Day Walker napisao:Bas da vidim da li ce neko od vas teoreticara dati u buducnosti 30+ hiljada eura za 115ks...
Zivi bili pa videli..
Hocu M a nemam za M pa cu 100ks sa izgledom... NOT :)

ja sam napisao da sam bio vrlo blizu da dam 25-26k za A3 1.4TFSi 122ps... uglavnom sam odustao od njega jer se motor u prethodnih par godina nije najbolje pokazao, plasile su me i akcije klotanovica za smesne pare kojih vec sad ima... pa kad mi auto dosadi za 2-3god nebi vredeo nista.
auto odlicno ide sa tim motorom i meni bi taj auto bio vise nego dovoljan, a 5k koliko bi me kostala doplata za 2.0TDi 150ps bi pre potrosio na S line, 19" felne, MMi...

naravno da je najbolje 1.8TFSi sa brdo opreme ali taj kosta 45-50k...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pricamo o premium limuzini D segmenta ne o C segmentu gde je situacija drugacija

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Re: AW: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Dobro DW, ti ne bi uzeo (ne bi ni ja) ali ne kontam zasto se toliko iscudjavate ljudima koji kupe takav auto?

Jedan stari porodicni prijatelj u DE vozi samo E klase (od w123) i prosli W211 mu je bio E200, kao i novi W212...
Ne zanima ga jurcanje i snaga je poslednje sto gleda kod auta ;)
Da zanemarimo da je za neciji pojam brzine i taj auto brz.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Zato sto sam prilicno siguran da bi ipak uzeli jaci motor :)

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mozda nije hteo da da 25% vise koliko kosta 320d ;)
Sto ti nisi dodao 30% i uzeo OPC?
Ono, kad vec dajes 15k, sta je jos 5 preko toga...

Nadam se da razumes o cemu pricam.
Logicnije mi je kad covek kupi nesto sto mu treba i koristi njegov pun potencijal nego uzme npr. AMG ili M da mu se dive komsije...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To jeste, razlika izmedju 316d i 320d je skoro 6k evra. Nije zanemarljivo ni pod razno.
Ali mi je onda i M paket opreme bacanje para. Sport Line + xenoni + tempomat i to je to. Puna kapa za taj auto.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pa nisam imao vise u budzetu a i OPC je sa 3 vrata :)
A i sta ce mi 2 automobila sa istom motorizacijom? :)

Znam sta pokusavas da kazes, al prosto mi je to neshvatljivo da auto tog segmenta uopste i nude sa tako malom snagom.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

316d je bas preslab. 318d bih preziveo bez problema :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Upravo

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Slazem se da je preslab...ne znam koji im je q to trebalo :zbunjen:
Onaj 1.6 benzinac u 316i je vec odlican kao osnovna motorizacija ali ovo je stvarno visak.

S druge strane, mogu da razumem da je nekom i to dovoljno...
Odgovori