Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Imas li negde da iznajmis garazu u okolini?To je jedino resenje za novi auto.
Parking mesto za punta je visak.
Iskreno ne znam kako ces parkirati veci auto...
Možda možeš još da priteraš do zida skroz. Jednom ga tako nateraj, a onda utiplaj nešto ispred točkova. Sledeći put samo nateraš da točkovi dođu to toga, ne moraš ciljati, ako nemaš parking senzore.
Nema garaža u blizini, osim nekih jako malih gde ni Hyundai nije mogao da stane zbog širine, a ovde bi problem bila i dužina.sasha015 napisao:Imas li negde da iznajmis garazu u okolini?To je jedino resenje za novi auto.
Nema mesta ni ispred zgrade pored ulice, imamo komšiju podstanara koji trguje polovnim kolima i obično naređa 2-3. Ja sam jednom parkirao na 10 minuta ispred da nešto pokupim iz stana, kad sam se vratio izgrebano ključem, 100% sam siguran ko je izgrebao ali nemam dokaze.
Imamo i nekog podoficira koji parkira na 5 minuta odatle da se ne raspravlja sa budalama.
Da ne veruješ koliko problema u zgradi sa 8 stanova, od toga se 3 izdaju

Otkazali su plaćanje čistačice, ovaj kreten koji drži 3 parking mesta i pravi mi problem ima 2 stana, a pošto ne radi nema para da plaća održavanje za dva stana.
Javio sam jutros da za sada ne kupujem Mazdu, diler je više nego korektan. Neću sebi da dižem pritisak bez razloga, a ni da pravim kompromis i kupim heč umesto sedana, ili neki drugi. U ponedeljak se diler vraća sa sajma pa dolazi do mene sa trojkom da vidimo na licu mesta kako to izgleda. Inače, on mi kaže da novu Mazdu 6 karavan koju sada vozi drži na ulici i parkira gde nađe mesto.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Drugari, potreban mi je savet.
Da li je od vas neko kupovao parking mesto u dvoristu zgrade?
Drugar zeli da kupi parking mesto od coveka koji ima "Ugovor o kupovini parking mesta na 99 godina" i zelio bi da kupi mesto od svog komsije. Da li to moze da overi u Sudu ili mora kod Notara? Na sta da obrati paznju?
Da li je od vas neko kupovao parking mesto u dvoristu zgrade?
Drugar zeli da kupi parking mesto od coveka koji ima "Ugovor o kupovini parking mesta na 99 godina" i zelio bi da kupi mesto od svog komsije. Da li to moze da overi u Sudu ili mora kod Notara? Na sta da obrati paznju?
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
To je javna povrsina i kao takvu ne mozes da se uknjizis kao vlasnik. E sad kod nas je uzmem ti pare za to pa ti gledaj sta ces kad ti se ostali stanari parkiraju na "tvoje" mjesto. Kod mene u zgradi su isto na prodaju ali za 3 god. jos uvijek niko nije kupio ni jedno, a svi ih koristimo. Ima i rampa, mada je dignuta inace bi bila polomljena.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Upravo tako. To ne moze legalno da se proda.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Znam ja, rekao sam to i drugaru, da je to "klizav" teren ali to u praksi tako funkcionise. Investitor proda (iznajmi) parking mesto nekome ko "ima pravo" upotrebe istog.
Da li znate kako to "kupiti", da li se kupovina parking mesta smatra kao kupovina nepokretnosti (zbog buduceg eventualnog kupovanja prve nekretnine i oslobadjanja placanja pdv-a)?
Da li znate kako to "kupiti", da li se kupovina parking mesta smatra kao kupovina nepokretnosti (zbog buduceg eventualnog kupovanja prve nekretnine i oslobadjanja placanja pdv-a)?
Moze da se zakupi legalno na godinu dana, i da se produzava. Pricam o javnom parkingu u ulici, a ne na dvorisnim parkinzima u vlasnistvu investitora
- Sinisa G.
Nisu u dvoristima vlasnistvo investitora, to je javna povrsina i ne moze je investitor prodavati, izdavati i sl.
Sve zavisi.
Posto su parcele uglavnom vece povrsine od osnove zgrade, a visak prostora se pretvara u parking mesta, onda taj prostor nije javna povrsina vec povrsina koja se ipak vodi na nekoga i sa njom se moze trgovati.
Da li se radi o javnoj povrsini (drzava vlasnik) ili delu parcele koji je ostao "visak" nakon izgradnje objekta pa se nalazi u privatnom vlasnistvu. Vlasnik moze biti ili investitor ili onaj ko je bio vlasnik parcele koju je dao investitoru na zajednicku gradnju (na procenat).
Ako se radi o javnoj povrsini gde je drzava vlasnik tu nisam upucen kako stoje stvari.
Medjutim, ako se radi o privatnom vlasnistvu onda je moguca prodaja i uknjizba novog vlasnika.
Posto su parcele uglavnom vece povrsine od osnove zgrade, a visak prostora se pretvara u parking mesta, onda taj prostor nije javna povrsina vec povrsina koja se ipak vodi na nekoga i sa njom se moze trgovati.
Da li se radi o javnoj povrsini (drzava vlasnik) ili delu parcele koji je ostao "visak" nakon izgradnje objekta pa se nalazi u privatnom vlasnistvu. Vlasnik moze biti ili investitor ili onaj ko je bio vlasnik parcele koju je dao investitoru na zajednicku gradnju (na procenat).
Ako se radi o javnoj povrsini gde je drzava vlasnik tu nisam upucen kako stoje stvari.
Medjutim, ako se radi o privatnom vlasnistvu onda je moguca prodaja i uknjizba novog vlasnika.
- Sinisa G.
Преносом права својине на згради истовремено се преноси и право својине на земљишту на коме се зграда налази, као и на земљишту које служи за редовну употребу зграде. Преносом права својине на згради изграђеној на земљишту на коме власник зграде нема право својине, већ само право коришћења, преноси се и право коришћења на земљишту на коме се зграда налази, као и на земљишту које служи за редовну употребу зграде
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ako je uradjena konverzija zemljista na parceli na kojoj je zgrada iz prava koriscenja u imovinu, a taj parking je u sklopu parcele, moze se uknjiziti kao vlasnistvo, prvenstveno skupstine stanara. Ne moze niko da ti da papir o "imovini na 99 godina" vec samo o pravu koriscenja. Ja u to ne bi verovao dok ti ne pokaze papire za celu parcelu i odluke skupstine stanara u vezi sa time.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Toliko je "cupavo" da sam odustao od toga - hteo sam da pazarim garazu i jedno parking mesto. Odustao sam od tog parking mesta i pazaricu samo garazu.
(naravno, kad nadjem prokleti stan sa garazom
)
(naravno, kad nadjem prokleti stan sa garazom

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ovde prodaju i ta mesta u dvoristu. Ne znam kako je to pravno regulisano ali u praksi, mesto obeleze tablom na kojoj pise tvoj reg broj i napisu privatno. Nema sile da se tu neko drugi parkira... ni na 5 minuta 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pravna drzava, jebiga.