Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Kamera za kola

Post od Dare4x4 »

Ljudi ne dižite prašinu. Možda neko iz ABS gleda ovu temu pa se doseti da i nama zabrani :twisted:
Zalepio si kameru na staklo, time si mu promenio svojstvo, promenio si masu automobila, sad moraš po atest... :djavo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Licemeri...
The right of informational self-determination includes the right of every single person to move about freely in public without fear to become - unintentionally and without a reason - object of video-monitoring.
U redu kada država ili grad nadzire, ali ne može pojedinac to da uradi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Austrije nema na Google street view, Nemačke ima.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Kakve su ovo budalaštine :bravo: ... :kuku:

A šta ćemo sa svim onim kamerama na telefonima i sa svim onim slinim snimanjima "pojedinaca koji su samo želeli da se prošetaju u javnosti bez straha da ih neko snima" ali na žalost Slika snimilo ih je bar nekoliko stotina sugrađana, turista ... i još publikovalo na youtube-u.

Mislim, stvarno budalaština par ekselans!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Sinula mi sad jedna ideja, pa bih da se konsultujem. :D

Imam Viofo A119 i sad ona ima dva usb ulaza za napajanje. Jedan na gps držaču, drugi na kameri. Dobio sam i dva napajanja - za upaljač i neko za stalno snimanje koje navodno seče napajanje ako napon akumulatora padne ispod neke vrednosti (mada to ne bih testirao). Ja koristim ovo na upaljač i kamera se pali kada se da kontakt.

Sad ovako razmišljam. Kako bi bilo da se oba napajanja ubodu u po jedan usb? Ovo stalno napajanje bih povezao ali bih dodao prekidač da mogu ipak da ga ugasim ako recimo zimi ne vozim auto ili je u garaži ili iz nekog razloga ne želim da slabim aku neprekidnim snimanjem. S druge strane, ako zaboravim da upalim na prekidač, reagovalo bi ovo napajanje sa upaljača i vožnja bi se svakako snimala. Pitanje je glasi: Šta će biti ako oba napajanja budu aktivna, a to će se sigurno desiti? Da li bi to spalilo :twisted: kameru možda?

Pisalo se po netu da ako se priključi direktno u kameru, da gps neće raditi. Koliko ja vidim, meni radi gde god da je uboden kabal.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Radi gps ako se direktno ubode u kameru. Upravo su to preporučivali ljudima koji imaju v1 ove kamere, gde su konektori na gps-u malo traljavo urađeni, plus luft koji postoji između kamere i gps-a, pa je tokom vožnje dolazilo do prekida u snimanju.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Meni ne klima jer izgleda da imam novi tip konektora. Dali su mi i nekoliko komada onih pena za između ali nisam stavljao jer nema potrebe.
Samo me zanima šta li bi bilo ako bih uključio oba napajanja.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

@Ogi

A na yt kanalu Best of dascham Europe pola snimaka iz D . A kao zabranjeno ?!?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma I ja kapiram da nije za sopstvenu upotrebu... to su ti realno idiotski zakoni. Sad ja kao idem u Nemacku I ovde postavim snimak neke saobracajne situacije odande, neki auto ili put I neki Hans to vidi I kao tuzi me jer se on eto vidi na snimku. Meni je to smesno ali opet ne smem da se zajebavam sa njima. :D
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U DE mozes da snimas, ali da ne objavljujes bez maskiranih tablica.

U AT najbolje da i ne snimas vec sklonis kaneru. Isto i na granicnom prelazu.

Ovako si 100% miran, jer neces moci da udjes u bilo kakvu raspravu ( tipa da trazis broj znacke i sl srpske fore) sa organima.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Ja pokrenuo ovu temu pre 5 godina a sad da me pitate koju da uzmem - ne znam :D

Šta je "best buy" ? Ne treba mi neko izuvanje iz cipela a i da nije baš krš. Kakav je K6000? Na yt mi snimci izgledaju sasvim pristojno.
A dopada mi se i dizajn.

Edit: Sad na KP vidim cene od 1300 - 3800 dindži. Ako može pp sa linkom ko ne prodaje divče. Još da je NS :) Thx
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Na prvom snimku mi je Youtube drasticno smanjio kvalitet, ostala dva nisam siguran, ali najvjerovatnije da je i njih degradirao.

Na ovim slikama je razlika YT i videa na telefonu

SlikaSlika

Pokusacu postaviti na mediafire pa da ima pravi kvalitet.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Poslednje vreme YT opasno degradira kvalitet video materijala, izgleda im postaje problem sa prostorom na diskovima :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Da li je neko pobezivao obicnu (ili specijalizovanu bas za to) kameru sa android navigacijom, i tako napravio dash-cam? Bas sam gledao tu opciju na mojoj navigaciji pa se pitam o prednostima / manama...

Npr ova kamera se bas lepo uklapa :) https://nl.aliexpress.com/item/PARASOLA ... 4368.html? i ova je simpaticna https://nl.aliexpress.com/item/Wifi-170 ... 02136.html
Odgovori