Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Putevi u Srbiji

Post od NexT »

Cudno sto ti je nepojmljivo, kao da si iz Svajcarske.

Leva traka autoputa je odlicna, desna ne tako sjajna, ali moze normalno da se vozi.

Los put jeste los put, ali u nekim kolima mozes bubrege da izgubis a u drugom autu taj isti put neces osetiti.
Neka kola jednostavno mnogo bolje podnose neravnine, manje proslede u kabinu i drmusanja i zvuka.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sinoć sam neplanirano išao u Šiljakovac, Ibarskom magistralom. Negde oko 21h sam krenuo sa Novog Beograda, ima oko 40km u jednom pravcu. Inače retko vozim Ibarskom, a kad sam i išao tuda to je bilo preko dana. Ono je zaista teška i opasna deonica za vožnju. Usput sam naišao na dva lakša udesa, a kako budaletine voze i kuda obilaze, pa ja bi im oduzimao dozvolu bez pardona. Misle da ako poznaju put, mogu da voze kako hoće, a put vrlo zahtevan, loše obeležen. U povratku znakovi za uključenje na obilaznicu, totalno nejasni. Srećom pa tuda prolazim često poslovno, ali ko ne poznaje lako će se prevariti pa isključiti pogrešno. Da ne pričam da isključenja nisu osvetljena kako treba. Tu je i preko dana haotično, a noću je tek katastrofa.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa sta znam,meni nije bas toliko los taj deo, mada sto se dalje ide postaje sve gore
A oznake kod orlovace objasnjavaju,tamo gde se odvaja pravo za bg a desno a resnik barem jedan dnevno overi zastitnu plastiku :mrgreen:

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Da su sagradili Koridor 11 do Jadrana odavno, Ibarska ne bi bila problem. A ovako, put je preopterecen, mnogo kamiona, automobila, autobusa...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Od 1. jula putarina 20 odsto skuplja zbog PDV-a

http://www.telegraf.rs/vesti/769921-mrk ... a-zbog-pdv

Inace, danas je vlada odbila da poveca deo od akciza koji ide za puteve i ostavila je mizernih 1.5 dinar da ide na to, dok sve ostalo ide u budzet. :besan: :besan:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

'ladno ce da uvedu porez na nadonadu/taksu, koja svakako ide drzavi?
Mogli su lepo da kazu: poskupljuje putarina i eto.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Neko treba da zapali Mrkonjica i kompaniju.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

I Dinkica i Mrkonjica. Posto je Dinkic magicno uveo da drzava placa PDV sama sebi, posto su putevi javni prihod, i na njih nikada nije isao PDV.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ogi napisao:. Da ponovim - autoput prema Nisu je katastrofa, tek posle Nisa krece dobra deonica. Isao sam kod Nelexa pre 2 nedelje, cim se prodje Bubanj potok krecu zakrpe, rupe (sto je meni nepojmljivo, rupa na autoputu), kolotrazi i neravnine.
Uopšte nije katastrofa. Vozim dva tvrda automobila - Alfa čak ima sportsko vešanje. Do Niša je uživancija voziti u principu. Loš put je ka Mađaroniji.

I da, zavisi puno od kola, bez dileme.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Re: Одг: Putevi u Srbiji

Post od bozza1979 »

Mrkonjiću, Drobnjače i ostala bagro! Dođite na Majorku da vidite šta su autoputevi, magistralni putevi, ulice... Ovde su, bre, kozje staze bolje nego naši tek napravljeni autoputevi. Bukvalno... Sve obeleženo, nema šanse da zalutaš... Čak i najveće selendre koje sam obišao imaju semafore, kružne tokove... Putokazi svi uredno na svom mestu.... Prosto mi žao što preksutra vraćam auto :( Uživancija za vožnju, a i sve ostalo...

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Znaci, putari ovde (ili direkcija ne znam kog da okrivim) su bas genijalci. Prethodnih nedelja su sredjivali sahte i ta sranja po gradu, stavljali nove, ispravljali itd. Ja reko, super, najzad. Medjutim, to sto su iskopali oko sahti i do njih, su samo zatrpali sa 'ebenim peskom, i onda je sad jos gore nego kad bile krs sahte, jer moras da premilis preko da nebi odvalio auto u asfalt kad upadnes "rov" :kuku:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma ovde godine uopste ne postoji putarska sezona, cak ni za krpljenje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Tako i reče Mange da će biti
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pa sobzirom koliko su pokrali, i koliko je tanak budzet za puteve ove godine, i ne cudi me...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Planirani autoput Novi Sad - Ruma žrtva rebalansa budžeta?
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/plan ... 04899.html

IRIG, RUMA - Planirani autoput Novi Sad – Ruma, koji podrazumeva i izgradnju tunela kroz Frušku Goru, mogao bi biti najveća žrtva poslednjeg rebalansa budžeta Srbije, saznaje Radio – telelvizija Vojvodine. I dok se, i pored naših pokušaja, zvaničnici u pokrajini i republici ne oglašavaju, meštani Srema, sa kojima smo razgovarali, kažu da su iznevereni jer su verovali obećanjima o skorom početku izgradnje tog puta. Koje su posledice odlaganja izgradnje u prilogu koji sledi.

Saobraćajne gužve, poput ove, na putu Novi Sad – Ruma nisu izuzetak. Naprotiv, kolone vozila koje su vrlo često duge i po nekoliko kilometara sasvim su uobičajne.

Magistralni put M21 Novi Sad – Ruma, jedan je od najprometnijih putnih pravaca u Vojvodini i Srbiji. Okvirne brojke pokazuju da dnevno, putem iza mene, pređe oko 20. 000 vozila.

Statistika pokazuje da je od 20.000 vozila – 8.000 kamiona, koji svakodnevno prolaze kroz centar Iriga. Procenjuje se da je prva i najdirektnija posledica odlaganja izgradnje magistralnog puta a samim tim i obilaznice oko Iriga svakako nastavak saobraćajnih gužvi za koje meštani kažu da su nepodnošljive.

Druga posledica, odlaganja izgradnje auto-puta od Novog Sada prema Rumi, mnogo je šira i ne odnosi se isključivo na meštane Iriga. Brojne saobraćajne studije pokazuju da će nedovoljni kapaciteti postojeće saobraćajnice i dalje će biti razlog zagađenja tog dela Srema, nebezbednih uslova za vožnju i skupljem a sporijem transportu. Pored navedenog, predsednik opštine Ruma kaže da je sada otvoreno pitanje nastavka ekonomskog razvoja jer se u pregovorima sa potencijalnim investitorima svakako računalo na nov i kvalitetniji put.

Podsećamo, o izgradnji druge kolovozne trake na putu Novi Sad – Ruma kao i pratećeg tunela kroz Frušku Goru, govori se nekoliko decenija. Poslednji put, u martu ove godine predstavnici Vlade Srbije, Vlade Vojvodine i kineske kompanije "Putevi i mostovi", najavili su izgradnju tog puta najkasnije za tri godine.
Ministar Milutin Mrkonjić rekao je za RTV, da će izgradnja tunela kroz frušku goru biti nastavljena, te da će se država za taj projekat zadužiti, ali da će taj posao završiti neki njegov naslednik.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... e5tV8LMrlA
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori