Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Auto Kasko osiguranje

Post od Uroš S. »

Ne, imaš rok 3 godine da podneseš odštetni zahtev. Pusti advokata da odradi.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Upravo tako, policija je odradila i utvrdila činjenice. Ne sekiraj se puno. Iz iskustva mogu reći da je Generali iznimno pošteno osiguranje, sigurno će te isplatiti da budeš zadovoljan.
Usudio bih se reći da ti advokat za ovo nije ni potreban obzirom da je policija napravila zapisnik. Ali eto, sad nam reci kad sve bude gotovo da li si puno platio advokata ili je to išlo na neki drugi račun , odnosno da li se advokat isplatio...

Ali obzirom da si ovu štetu aktivirao, odmah zaboravi to osiguranje za slijedeću godinu jer će ti premija ići u nebo. Prebaci se kod drugog osiguravatelja i sve u redu.

Nakon 3 god opet mozes u Generali

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

marikosan
Reactions:
Pridružio se: 10 Dec 2023, 18:10

Post od marikosan »

Uroš S. napisao: 05 Sep 2024, 22:11 Ne, imaš rok 3 godine da podneseš odštetni zahtev. Pusti advokata da odradi.
Hvala za ovu informaciju, mogu sad mirno da zaspim - bez sale...
LAV-LAV napisao: 05 Sep 2024, 22:51 Upravo tako, policija je odradila i utvrdila činjenice. Ne sekiraj se puno. Iz iskustva mogu reći da je Generali iznimno pošteno osiguranje, sigurno će te isplatiti da budeš zadovoljan.
Usudio bih se reći da ti advokat za ovo nije ni potreban obzirom da je policija napravila zapisnik. Ali eto, sad nam reci kad sve bude gotovo da li si puno platio advokata ili je to išlo na neki drugi račun , odnosno da li se advokat isplatio...

Ali obzirom da si ovu štetu aktivirao, odmah zaboravi to osiguranje za slijedeću godinu jer će ti premija ići u nebo. Prebaci se kod drugog osiguravatelja i sve u redu.

Nakon 3 god opet mozes u Generali Slika

Da je neka manja steta, mozda bio bih zadovoljan i sa odstetom od grada Beograda (trenutno ne znam koja je visina te naknade) - pandur mi rekao da mogu da podnesem zahtev za to dok su pravili zapisnik.
Medjutim, steta je toliko velika da je prema proceni servisera prelazi preko 1500e za ono sto je video na slici. Ko zna sta ce biti kad pocnu delovi da se skidaju, Samo za posao oko kablova koji su pocupani mu treba oko 2-3 dana...
Ne znam da li smem da delim slike pre nego sto se ovo posalje osiguranju al izgleda kao da ga je vepar napao, onu oplatu iznad tocka sam nasao 10m dalje. Koja je to sila da pocepa plastican branik do pola... Nissan Qashqai J11 je u pitanju.

Inace juce mi je auto bio na servisu, morao sam da menjam EGR ventil, jedan je vec bio zamenjen pre kupovine i sad je na red dosao drugi, elektronika otisla, pravio mi probleme sa tempomatom, limiterom, start-stop djubretom i generalno performansama kad iskoci check engine, malo zuta lampica a malo i crvena. 30000 rsd sve. I jutros me napadne vepar. Sta reci :(
LAV-LAV napisao: 05 Sep 2024, 22:51 Ali obzirom da si ovu štetu aktivirao, odmah zaboravi to osiguranje za slijedeću godinu jer će ti premija ići u nebo. Prebaci se kod drugog osiguravatelja i sve u redu.
Kasko mi je na 2 god, a advokat trazi 15%
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

To što.je kasko na 2 god ne znači ništa ako ne uplatis sljedeći kasko. Znači , odustaneš ako ti polica nije odgovarajuća.
A ovo za advokata, isplatiće se valjda.

Jedva čekam slike tog tvog auta, ne mogu vjerovati da se tako nešto moze desiti.

Vidio sam auto izlupan od koza ,kada mačke izgrebu,ali ovo tvoje vizualiziram i ne vjerujem. Ajd da je u prometu da si naletio na divljač...
Postaj kad budes siguran da možeš.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Vjerujem da će ti čak iz nagodbe biti dovoljno da pokriješ trošak popravka.

Ne znam.koji je to Nissan. Koje je godiste?

marikosan
Reactions:

Post od marikosan »

LAV-LAV napisao: 06 Sep 2024, 00:40 Vjerujem da će ti čak iz nagodbe biti dovoljno da pokriješ trošak popravka.

Nissan Qashqai J11 2014 godiste
https://images.app.goo.gl/rMH5jdnHiZ1kdYtz7

Evo slike mog auta:
https://postimg.cc/gallery/XYQMpNc
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

100 evra ,2 majstora pitana.
Tatin i20,neko zagrebao zadnji branik srafcigerom.
Ima i na prednjem krilu tackica sa udubljenjem,treba 2 grama gita i 3 grama farbe,traze jos 100 evra.

Nisam skoro radio nista na autu,ranije je bilo po delu 70 + evra,ovo sitno uspricavanje 20-30-40.

Otislo sve u k....

Kasko ucesce 100 evra.

Rekao sam matorom da ispoliramo,istackamo,kad bude prodavao nek aktivira kasko...
Prikačeni fajlovi
IMG-4547b741bc076cad3fda7c31cce6641a-V.jpg
IMG-4547b741bc076cad3fda7c31cce6641a-V.jpg (45.23 KiB) Pogledano 2304 puta
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ovo meni više liči na zube kereće, neka mačka je utrčala ispod točka pa u motorni prostor da se sakrije.
marikosan
Reactions:

Post od marikosan »

nidza napisao: 06 Sep 2024, 09:40 Ovo meni više liči na zube kereće, neka mačka je utrčala ispod točka pa u motorni prostor da se sakrije.
Vrlo moguce, u mom kraju ima dosta macaka, al' pasa i ne toliko.
Sreca pa imamo dvoje kola, posto QQ nije u voznom stanju jer je elektrika pocupana i nagrizena i crevo od hladnjaka pokidano.

Sad vidim da si ovo napisao za prethodni komentar :D
Delimo istu sudbinu, samo sto je momak bolje prosao od mene.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Ono ružno izgleda. Nevjerojatno da je pas toliko divlji da grize auto.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Auu šta su napravili ovom Nissanu...
A i neverovatna mi je količina elektronike koju su nabili u krilo. Instalacija verujem da može i da se okrpi. Strpljivo da se izleme žice i da se lepo izoluje, boja na boju i to je to.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

marikosan napisao: 06 Sep 2024, 09:18
LAV-LAV napisao: 06 Sep 2024, 00:40 Vjerujem da će ti čak iz nagodbe biti dovoljno da pokriješ trošak popravka.

Nissan Qashqai J11 2014 godiste
https://images.app.goo.gl/rMH5jdnHiZ1kdYtz7

Evo slike mog auta:
https://postimg.cc/gallery/XYQMpNc
Svašta bih sad mogao da kažem na kvalitet Nissana. Imao sam identičnu situaciju sa jednim drugim, pravim japancem, pre nekoliko godina, branik nije mrdnuo.
marikosan
Reactions:

Post od marikosan »

LAV-LAV napisao: 06 Sep 2024, 11:01 Ono ružno izgleda. Nevjerojatno da je pas toliko divlji da grize auto.

Jutros je supruga na putu do posla videla par dzukaca bas velikih kako se motaju oko drugih kola, vucijak i neki avlijaner koji lini na labradora.
Dare4x4 napisao: 06 Sep 2024, 11:51 Auu šta su napravili ovom Nissanu...
A i neverovatna mi je količina elektronike koju su nabili u krilo. Instalacija verujem da može i da se okrpi. Strpljivo da se izleme žice i da se lepo izoluje, boja na boju i to je to.
Koalicija Reno Nissan jer je Reno sad vlasnik Nissan-a.
Brda elektronike, cenim da ce majstor tako i uraditi, rece da ce mu trebati 2-3 dana posla samo oko elektrike.
Woodoo napisao: 06 Sep 2024, 12:13 Svašta bih sad mogao da kažem na kvalitet Nissana. Imao sam identičnu situaciju sa jednim drugim, pravim japancem, pre nekoliko godina, branik nije mrdnuo.
Ovde branik kao da je od kartona... Nov crni branik oko 8000, a polovan farban od 500e pa navise....
Dzukac je iskrivo nosac od osiguraca, koja je to sila da se taj nosac onako iskrivi.. Ne znam sta da kazem...
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@marikosan

"Jutros je supruga na putu do posla videla par dzukaca bas velikih kako se motaju oko drugih kola, vucijak i neki avlijaner koji lini na labradora"

"Ovde branik kao da je od kartona... Nov crni branik oko 8000, a polovan farban od 500e pa navise...."

To su psi lutalice? Pa to rastrga čovjeka.

Ovaj branik od 8000 ... to je nekakav zamjenski vjerojatno.
Ti na kasko imaš pravo na original, ne gledaj to smeće za 8000. To je "gledaj me ne diraj me" Prije svega, krut je,nema elastičnosti kao original, jednostavno nista od toga.

Ako bude nagodba onda radije daj za original polovni ofarban nego taj novi zamjenski.

marikosan
Reactions:

Post od marikosan »

LAV-LAV napisao: 06 Sep 2024, 17:16 @marikosan

"Jutros je supruga na putu do posla videla par dzukaca bas velikih kako se motaju oko drugih kola, vucijak i neki avlijaner koji lini na labradora"

"Ovde branik kao da je od kartona... Nov crni branik oko 8000, a polovan farban od 500e pa navise...."

To su psi lutalice? Pa to rastrga čovjeka.

Ovaj branik od 8000 ... to je nekakav zamjenski vjerojatno.
Ti na kasko imaš pravo na original, ne gledaj to smeće za 8000. To je "gledaj me ne diraj me" Prije svega, krut je,nema elastičnosti kao original, jednostavno nista od toga.

Ako bude nagodba onda radije daj za original polovni ofarban nego taj novi zamjenski.

Tako je, uglavnom, ocekujem da ga slepam u ovlasceni i da se radi full procena svega.
Odgovori