Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Kupovina novog automobila

Post od jaksa »

Daj kod boje, ili ih pitaj koji je. Ima nekoliko sivih, moja je MICRON GREY Z3G, ima i svetlo siva,neka treća...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

TTS manuelac je 55.600e, a automatik 58.000e, sto je po onih 3% vise sto je Mac spomenuo, skuplje od Caymana, a ne moze da prismrdi Caymanu ni po dinamici voznje, ni po ekskluzivnosti, ni po kvalitetu, niti po drzanju cene.

Boxter je tezi i sporiji, a i poprilicno skuplji.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

+1 ne bih pogledao TT pored caymana

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

jaksa napisao:Daj kod boje, ili ih pitaj koji je. Ima nekoliko sivih, moja je MICRON GREY Z3G, ima i svetlo siva,neka treća...
Tvoja je do jaja boja, provericu tacno u ponedeljak.

Tapatalk

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Uzeo bih TT pre caymana samo ako bih dobijao RSa po istoj ili nizoj ceni, jer onda audi ima aduta, zvuk, performanse 400ks I 3.7s do stotke, ekskluzivnost, quattro itd.

Jer to je vec pravo oruzje, katapult, brzi je nego GTR kada je izasao.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 17:30
Garaža: Bmw G05, Targa, Macan

Post od Mac »

Sta znam, iskljucio bih u ovom trenutku druge brendove. Porsche mi kao i vecini ljudi klinacki san :)...... pored jos nekih svima poznatih egzoticnih brendova.

Sto se tice bokstera, licno mi sa manje dopada njegova linija nego kod Caymana......ok ako bi napravili neki dobar popust(imaju jedan na stanju) ne bih se bunio....sve opcije su otvorene.Kod mene u garazi stoje dva nova Bokstera, gledam ih svakog dana :)

Inace sa svojom linijom Cayman me vise podseca na kareru koja je u ovom trenutku za mene "mentalno nedostizna", jer u glavi ne mogu i dalje da prihvatim da za auto dam sestocifrenu cifru i placam neku bolesnu registraciju za auto koji nece da predje vise od par hiljada godisnje :) .

Sto se tice prodaje, nemam u planu da ga prodajem, planiram da ga zadrzim dugo a kad dodje vreme ili se desi trenutak, mogu da uzmem samo drugi(nadam se 911)......

Opet ponavljam, Porsche je za mene nesto posebno(izuzev Kajena i Panamere), tako da ga ne bih mesao sa drugim komadima u tom cenovnom rangu. Mozda su oni bolji, brzi, lepsi i sve naj, ali ovaj meni budi emociju i dobro je sto ga u ovom trenutku ne dozivljavam kao zamenu za 911 vec neku vrstu licne evolucije ka najboljem......a i ne bi bilo zanimljivo kad bi covek mogao odmah i sve najbolje sebi da priusti, ne bi bilo zanimljivo, gubi se ukus.....ovako je lepse....... "proputovati i proci" sve faze.

Realno, mogao sam da gadjam M2 cak i sa finim popustom da pazarim M3 ili M4 coupe.......za njih moze da se izboksuje fin popust......ali u ovom trenutku i ne samo ovom, Cayman/Porsche mi je srcu blizi.

Starce, u svakom slucaju hvala na savetu.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

:bravo: , čestitke na razmišljanju. Inače i meni je cayman mnogo privlačniji od boxtera.

A šta se tiče TT vs cayman, nisu oni konkurenca, ma koliko bio jači TT ( npr RS ) to još uvek nije porsche a pre svega niti priblizno nije tako vozacki avto. Meni je cayman više sličan onome šta bi 911 trebala da bude pa mislim da ga ponekad namerno osakačuju, jer bi pala prodaja 911 tek tako.

Inača ionako koliko čitam postove od Mac-a, ne bih on bio srečan sa Audijem, pa sve da ima 500 konja, ipak je Alfista u duši i takve ljude Audi ne može da osreči.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Lepo ste se svi ponovili, cestitke. :pivo:

Sto se tice 718 serije, odlicno se cuju ti 4-cilindrasi, mislim da neko ko ne zna koji je motor u pitanju ne bi ni pretpostavio na osnovu zvuka da je 4 cilindara u pitanju. Naravno tu boxer igra veliku ulogu, kao i kratak izduvni sistem. Obzirom da je auto za cisto uzivanje, i da je neki stepenik ka Carreri, mislim da bih isao na S verziju sa nekom malom km. Razlika u registraciji postoji, ali nije neka drama. Naravno nije mala lova u pitanju, pa izbor treba da bude samo tvoj, ovo je samo predlog. :)

Edit: npr

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... e9d5109428
Poslednja izmena od Markoni u 04 Feb 2018, 10:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

porše je porše, kakav tt i bmw, jesu oni lepi na neki svoj nacin ali za mene porše ima dušu kakva ova druga dva modela nemaju niti ce ikad imati, posebno ne audi.
doduse panameru i kajena ne mogu da svarim i njih nekako ne gledam kao poršeove modele pa ni macana, to mi je nesto usiljeno i pokusaj pracenja trendova koji ocigledno prolazi ali mislim da ne kod pravih ljubitelja automobila i porse brenda
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mac, cestitke na prinovi. Prelep auto.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Darko, cestitke i ovde! :pivo:

Kabel, steta sto se nisi ispruzio jos malo do Mazde, ali ne sumnjam da je izbor odlican. Jako me zanima taj motor, pogotovo u kombinaciji sa automatikom. Cestitam!

Mac, jeko lep autic. Prosle godine sam imao priliku da se druzim sa primerkom sa slike dole i pre bih isao na umereniju izvedbu. Previse neprijatan za svakodnevnu voznju. Nije mi se dopalo ni to sto je bio sa manuelnim menjacem (iako se ameri loze na to u ovakvim kolima). Sa druge strane, ostar, brz auto, sa sjajnom riknjavom iza ledja...

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mac napisao: 04 Feb 2018, 08:57 Sta znam, iskljucio bih u ovom trenutku druge brendove. Porsche mi kao i vecini ljudi klinacki san :)...... pored jos nekih svima poznatih egzoticnih brendova.

Sto se tice bokstera, licno mi sa manje dopada njegova linija nego kod Caymana......ok ako bi napravili neki dobar popust(imaju jedan na stanju) ne bih se bunio....sve opcije su otvorene.Kod mene u garazi stoje dva nova Bokstera, gledam ih svakog dana :)

Inace sa svojom linijom Cayman me vise podseca na kareru koja je u ovom trenutku za mene "mentalno nedostizna", jer u glavi ne mogu i dalje da prihvatim da za auto dam sestocifrenu cifru i placam neku bolesnu registraciju za auto koji nece da predje vise od par hiljada godisnje :) .

Sto se tice prodaje, nemam u planu da ga prodajem, planiram da ga zadrzim dugo a kad dodje vreme ili se desi trenutak, mogu da uzmem samo drugi(nadam se 911)......

Opet ponavljam, Porsche je za mene nesto posebno(izuzev Kajena i Panamere), tako da ga ne bih mesao sa drugim komadima u tom cenovnom rangu. Mozda su oni bolji, brzi, lepsi i sve naj, ali ovaj meni budi emociju i dobro je sto ga u ovom trenutku ne dozivljavam kao zamenu za 911 vec neku vrstu licne evolucije ka najboljem......a i ne bi bilo zanimljivo kad bi covek mogao odmah i sve najbolje sebi da priusti, ne bi bilo zanimljivo, gubi se ukus.....ovako je lepse....... "proputovati i proci" sve faze.

Realno, mogao sam da gadjam M2 cak i sa finim popustom da pazarim M3 ili M4 coupe.......za njih moze da se izboksuje fin popust......ali u ovom trenutku i ne samo ovom, Cayman/Porsche mi je srcu blizi.

Nema na čemu Mac, ja više glasno razmišljam nego što te savetujem. Cayman je odličan auto, nego je malo nezgodno pozicioniran. Ima to neko mišljenje da kupci Boxstera/Caymana to kupuju zato što ne mogu da dostignu 911.. Sigurno je da ima dosta takvih, ali nije to baš potpuno tačno, pogotovu što se tiče Boxstera. Šteta što vlada takvo mišljenje za Caymana koji je u stvari bolji auto od 911, bolje konstruisan...U svkaom slučaju nećeš pogrešiti, mada sa Boxsterom dobijaš više.
Vidiš tebe bi nerviralo da daješ kintu za registraciju, a mene bi možda malo glupo da dajem toliko para za dvolitraš s četiri cilindra ioko su baš potrudili da to zamaskiraju i u tome su dosta uspeli...šta znam. Nadam se da te neće taj 911 mnogo "kuckati" u dubini mozga i kad budeš imao Porschea... :)
Što se tiče drugih brendova nisam spomenuo M2 jer voziš BMW, iako je sjajan auto, a TTS je isto odličan auto i jak konkurent. Audi za poštvanje u svakom smislu. To mu niko ne odriče i često se upoređuju i zaključak je uvek isti: Porsche je bolji, pitanje je samo da li vi osećate da je bolji za toliko koliko više košta. Ukapirao sam da želiš da auto bude do 2000ccm, pa nisam ni spominjao druge konkurente. Ja bih lično tu jurio Renault Alpine, ali to je moj izbor.... :)
Korisnikov avatar
Mac
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 17:30
Garaža: Bmw G05, Targa, Macan

Post od Mac »

maniaxxx napisao: 04 Feb 2018, 09:32 :bravo: , čestitke na razmišljanju. Inače i meni je cayman mnogo privlačniji od boxtera.

A šta se tiče TT vs cayman, nisu oni konkurenca, ma koliko bio jači TT ( npr RS ) to još uvek nije porsche a pre svega niti priblizno nije tako vozacki avto. Meni je cayman više sličan onome šta bi 911 trebala da bude pa mislim da ga ponekad namerno osakačuju, jer bi pala prodaja 911 tek tako.

Inača ionako koliko čitam postove od Mac-a, ne bih on bio srečan sa Audijem, pa sve da ima 500 konja, ipak je Alfista u duši i takve ljude Audi ne može da osreči.
Sigurno je da ga namerno osakacuju, pogotovu po pitanju zadnje klupe.
OMP napisao: 04 Feb 2018, 10:38 porše je porše, kakav tt i bmw, jesu oni lepi na neki svoj nacin ali za mene porše ima dušu kakva ova druga dva modela nemaju niti ce ikad imati, posebno ne audi.
doduse panameru i kajena ne mogu da svarim i njih nekako ne gledam kao poršeove modele pa ni macana, to mi je nesto usiljeno i pokusaj pracenja trendova koji ocigledno prolazi ali mislim da ne kod pravih ljubitelja automobila i porse brenda
Slazem se, makar to bilo i subjektivno.
shandu90 napisao: 04 Feb 2018, 11:43 Mac, cestitke na prinovi. Prelep auto.

Thanks.....mada ovi iz salona kazu da kupci vise preferiraju manuelni.

Thanks....pregovori u toku :) jos nista nije reseno....
DukeNS napisao: 04 Feb 2018, 12:07 Darko, cestitke i ovde! :pivo:

Kabel, steta sto se nisi ispruzio jos malo do Mazde, ali ne sumnjam da je izbor odlican. Jako me zanima taj motor, pogotovo u kombinaciji sa automatikom. Cestitam!

Mac, jeko lep autic. Prosle godine sam imao priliku da se druzim sa primerkom sa slike dole i pre bih isao na umereniju izvedbu. Previse neprijatan za svakodnevnu voznju. Nije mi se dopalo ni to sto je bio sa manuelnim menjacem (iako se ameri loze na to u ovakvim kolima). Sa druge strane, ostar, brz auto, sa sjajnom riknjavom iza ledja...

Ovaj je bas napucan. ....Thanks...u porscheu kazu da ih vise pazare sa manuelnim.
starac vujadin napisao: 04 Feb 2018, 12:08
Mac napisao: 04 Feb 2018, 08:57 Sta znam, iskljucio bih u ovom trenutku druge brendove. Porsche mi kao i vecini ljudi klinacki san :)...... pored jos nekih svima poznatih egzoticnih brendova.

Nema na čemu Mac, ja više glasno razmišljam nego što te savetujem. Cayman je odličan auto, nego je malo nezgodno pozicioniran. Ima to neko mišljenje da kupci Boxstera/Caymana to kupuju zato što ne mogu da dostignu 911.. Sigurno je da ima dosta takvih, ali nije to baš potpuno tačno, pogotovu što se tiče Boxstera. Šteta što vlada takvo mišljenje za Caymana koji je u stvari bolji auto od 911, bolje konstruisan...U svkaom slučaju nećeš pogrešiti, mada sa Boxsterom dobijaš više.
Vidiš tebe bi nerviralo da daješ kintu za registraciju, a mene bi možda malo glupo da dajem toliko para za dvolitraš s četiri cilindra ioko su baš potrudili da to zamaskiraju i u tome su dosta uspeli...šta znam. Nadam se da te neće taj 911 mnogo "kuckati" u dubini mozga i kad budeš imao Porschea... :)
Što se tiče drugih brendova nisam spomenuo M2 jer voziš BMW, iako je sjajan auto, a TTS je isto odličan auto i jak konkurent. Audi za poštvanje u svakom smislu. To mu niko ne odriče i često se upoređuju i zaključak je uvek isti: Porsche je bolji, pitanje je samo da li vi osećate da je bolji za toliko koliko više košta. Ukapirao sam da želiš da auto bude do 2000ccm, pa nisam ni spominjao druge konkurente. Ja bih lično tu jurio Renault Alpine, ali to je moj izbor.... :)
Samo napred, svaki dobronamerni savet je dobrodosao, pogotovu tvoj :doubleup:

Upravu si to sto si naveo oko kotiranja samog Caymana, 911-ica je ikona i bilo sta slicno da se pojavi i sto se pojavilo normalno je da izaziva negativne reakcije, ljudi nisu otvoreni i spremni na novine(tako je bilo i kad su presli na vodeno hladjenje, kad su izbacili 996......svaka promena mase talasa :) ).Mislim da ce takav stav vremenom izbledeti, kao sto je to slucaj sa mnogim modelima.

Ima logike u tome kad kazes da je glupo davati toliko para za dvolitras, ali ja to gledam to malo drugacije.
Celu pricu posmatram kao evoluciju, kao kad krenes sa skuterom od 50kubika pa zavsis na nekom Kawasakiju.

Nece karera nigde pobeci, ima vremena i ako sve ide kako treba nadam se da cu je jednog dana posedovati.
Cak u ovom momentu se ne osecam spremnim da takav auto posedujem i smatram da bi mi to bilo previse.....(ne mislim u smislu finansija).........sve u svoje vreme :)
Nekako je sladje da to sve ide postepeno i u skladu sa godinama, niviom posla i nekim pratecim stvarima.

Ako bi se islo na Cayman sa jacim motorom cena ide 12k eura gore koliko se secam, i na to dodas neku opremicu i tu si negde tik uz klot kareru :) Zato je po meni 2.0 cenovno(ne po snazi) prava mera za ovaj auto.

Za pocetak Cayman sa 300ks je i vise od onoga sto me ispunjava, i to mi je dovoljno.......opet ponavljam bokstera kao mogucnost ne iskljucujem, ali samo uz adekvatnu korekciju cene......inace g30 sam pazario 5 meseci :) , dosadio sam im za ceo zivot...tako da samo lagano ;)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

DukeNS napisao:Darko, cestitke i ovde! :pivo:

Slika

Slika

Slika
Taj gt4 je j..ac majki i sestara :kezo: Ima jedan srebrni u gradu, prebolestan zvuk ima.

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Starac sve lepo rece, i nakraju sjebe stvar sa Renault Alpine.

Da skrenem pricu malo. Ljudi koji su finansijski malo iznad, njima je uvek prva misao Porsche.
Pricu da Cayman/Boxster kupuju ljudi koji nemaju para za 911 nije smislio neki zli neprijatelj, nego upravo Porsche. To su oni sami rekli na prvoj konferenciji kad su predstavljali Boxster (Cayman je dosao posle). A to je u bilo u vreme 996 kada su pravili 911 koji ni tada nije valjao dok su ga predstavljali.

za taj novac, Mac moze uzeti 997 i to kakav, ali eto, iz nekog razloga svi pravi ljubitelji 911 pripadaju nekoj staroj skoli pravljenja i trosenja love, prilicno rezervisani, nigde ne zure. Milisekunde i neki levi detalji su skroz nebitni.
Mac, ne znam sta reci, osim , svaka cast da vec si stigao do te faze.
Odgovori