A onda okpavle napisao:Jbg nisam nista hteo da ucim u gimnaziji, tek sam na faksu unormalio....
Huawei P6 TT
A onda okpavle napisao:Jbg nisam nista hteo da ucim u gimnaziji, tek sam na faksu unormalio....
Cekaj brate, mani carinu ona je svakako mala, pre svega o porezu se radi, to je 20%.Rakhil napisao:Ako se ogranicimo samo na Lakijev post, sasvim je legitimno da drzava udari na svercere jer zakon mora biti isti za sve - osnova trzisnog poslovanja je predvidivost uslova i ravnopravan tretman ucesnika, upravo one stvari koje je drzava duzna da pruza prema drustvenom ugovoru.
Sa druge strane, carina nije porez, niti sme biti koriscena za punjenje budzeta, tako da deo o koristi za drustvo otpada. Carina je zastitna mera prvenstveno za domacu ekonomiju, sto opet pada u vodu i apsurdno je - Srbija nema nijednog proizvodjaca televizora kog ugrozava uvoz.
Zakljucak je da je sama carina na tehnicku robu nelogicna i nepravedna mera koja se uvodi zbog interesa birokratske kaste i donekle uvoznickog lobija. Otuda ne razumem zasto se Laki tome raduje, cak i cinjenici da su ga odrali na toj istoj carini. To je za mene iracionalno razmisljanje.