Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
@ljuba +1
Ja uopšte to ne gledam kroz ljubav prema nekoj zemlji. Jedino gde sam jer volim je u Srbiji, a dal je Nemačka, Austrija, Kina, Rusija, ja na to gledam privremeno i isključivo iz poslovnih (finansijskih) razloga. Svaka čast ko želi da ode "za vjek i vjekova" ali ja na to ne gledam tako. Mahom su svi otišli iz finansijskih pobuda, a ako dobiješ varijantu za nešto bolje, zašto se vezivati za neku tamo Nemačku, Norvešku ili bilo koju zemlju sa kojom nemaš bez tog posla ništa što te ispunjava.
Ja uopšte to ne gledam kroz ljubav prema nekoj zemlji. Jedino gde sam jer volim je u Srbiji, a dal je Nemačka, Austrija, Kina, Rusija, ja na to gledam privremeno i isključivo iz poslovnih (finansijskih) razloga. Svaka čast ko želi da ode "za vjek i vjekova" ali ja na to ne gledam tako. Mahom su svi otišli iz finansijskih pobuda, a ako dobiješ varijantu za nešto bolje, zašto se vezivati za neku tamo Nemačku, Norvešku ili bilo koju zemlju sa kojom nemaš bez tog posla ništa što te ispunjava.
Имам једно потпитање...
U tom slucaju najbolje na naftnu platformu da se ode. Nije mi jasna ta logika, valjda je bitno i da te nesto ispunjava, da se u necemu pronalazis, a ne sto ces tu ustedeti 500 evra mesecno vise nego u nekoj drugoj zemlji gde si ispunjen.
Moderan zivot je kompleksna pojava. Kao i svakom izboru ima brdo pozitivnih i negativnih stvari. Nema trajnih odluka posto se tvoja, regionalna a i svetska situacija konstantno menja, kao i sve oko tvog posla. A tek kada dodju deca. Jedino sto se relativno ne menja je odakle si dosao i kako to osecas, mozes to da zaboravis, ali isplivava tu i tamo. Ako covek moze razumno da izabere gde ce da se preseli i da zivi posle sa tom svojom odlukom to je idealno. Posle nekog vremena Jovo nanovo. Nisi vezan ni zasta osim sa onim sta ti je u glavi.
PS: Retko vidjam matore srecne imigratne. Sreca je uglavnom u njihovoj deci, sto je OK, ali… Naravno stabilnost je ultra vazna dok ne postane nevazna. Vracamo se opet na ono u svojoj glavi….
PS1: U prosloj firmi sam imao brdo kolega koji su radili i na naftnoj platformi, i posao je OK, ali je ultra tezak i opasan a privatni zivot da ne spominjem…
PS: Retko vidjam matore srecne imigratne. Sreca je uglavnom u njihovoj deci, sto je OK, ali… Naravno stabilnost je ultra vazna dok ne postane nevazna. Vracamo se opet na ono u svojoj glavi….
PS1: U prosloj firmi sam imao brdo kolega koji su radili i na naftnoj platformi, i posao je OK, ali je ultra tezak i opasan a privatni zivot da ne spominjem…
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Korpa i Showroom imaju jaci parking 
Sent from my iPhone using Tapatalk

I Pauza je uvek bila jaka sa parkingom....
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Malo je tamo mesta za parking, doduse Gondola se i dalje drzi.
Pauza ima svoj parking u dvoristu zgrade 

Kakvo god stanje bilo preko, uskoro a2 diplomu njemačkog uzimam(krenuo sam namjerno od a2 iako sam realno mogao s b1) pa intenzivni kurs b1 i b2, trajalo god Il duže radi se na odlasku. Neko mi ranije nije vjerovao haha al evo, radi se polako 
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Dobra prilika za zaposlenje u Njemačkoj. Na kanalu Obitelj Lenart najnoviji klip donosi vest o hitnom zapošljavanju profesionalnih vozača. Početna plata je 3100 € bruto + dnevnice. Vozi se solo kamion do 20 tona i to kružna tura do 50 km.
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Da se nadovežem na moju poruku a i nekadašnju priču, meni finansijski momenat nije glavni razlog za odlazak. (Ne)Kultura, korupcija i saobraćaj tj kvalitet života i sve ostalo nama ovdje poznato je presudno, školstvo zdravstvo itd ...
Znam da i "tamo negdje" će biti x ili y loše ali od stvari zbog kojih idem ne može gore.
Počeci će biti teški al kasnije vidjecemo, zato i ciljam što veći nivo znanja da bih mogao posao u struci pa polako vremenom i privatni posao, kao što sam nekad i ovdje planirao ali jednostavno ne mogu da zamislim život da mi prolazi i odvija se u ovom okruženju.
Ovi studentski protesti su svijetla tacka ali nije dovoljno, evo baš ovo danas je pravo lice rekao bih većine, prosjecnog čovjeka. Od mentalnih bolesnika do ucijenjenih.
No razvezah malo, zanemarite
Znam da i "tamo negdje" će biti x ili y loše ali od stvari zbog kojih idem ne može gore.
Počeci će biti teški al kasnije vidjecemo, zato i ciljam što veći nivo znanja da bih mogao posao u struci pa polako vremenom i privatni posao, kao što sam nekad i ovdje planirao ali jednostavno ne mogu da zamislim život da mi prolazi i odvija se u ovom okruženju.
Ovi studentski protesti su svijetla tacka ali nije dovoljno, evo baš ovo danas je pravo lice rekao bih većine, prosjecnog čovjeka. Od mentalnih bolesnika do ucijenjenih.
No razvezah malo, zanemarite
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sto vise cekas, to gore.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Samo jezik da se savlada dovoljno, a ne bih išao da radim neki posao daleko ispod nekog nivoa kako bih bio u toj sredini i dosta brže naučio. I sad gledam streamove i video na njemačkim, TikTok YouTube itd uveliko se ubacam u tu sferu, naravno nije isto kao kad si tamo ali ne moram po svaku cijenu sad da odem i fizikalisem ili nešto bzv radim. I da, sve stvari koje su me kočile su maknute tako da svi napori su ka ovome usmjereni.
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Želim ti da ti se ostvare planovi.I moj komentar na sve je "Ako dodješ kajaćeš se a ako ne dodješ kajaćeš se"
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4