Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Istina, s time sto sam ja i u BG dosao tako, neplanirano, ostao, osjecam se sad kao da sam odavde (ali ne Beogradjanin) a isto sam spreman u trenutku da napustim, nista me ne drzi cvrsto. Nemam familijarnih veza, tj imam daleke koje se ne odrzavaju i jbg, u svijet za boljom prilikom. Nazad kuci mi je 2 koraka unazad tako da to ostaje kao ljetnja destinacija i to je to 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
meidling napisao: 12 Apr 2025, 19:12 Želim ti da ti se ostvare planovi.I moj komentar na sve je "Ako dodješ kajaćeš se a ako ne dodješ kajaćeš se"
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Voleo bih o ovome da pročitam malo više iz tvog ugla…
Da li neko od nasih u inostranstvu ulaze u berze? Ja cu verovatno od ove godine otvoriti penzioni fond na berzi, posto onaj sa stednjom je bas bedan. A ne planiram jos dugo da radim 

Skidaju 1 milion ljudi sa biroa za nezaposlene da bi mogli da oslobode 1 miliardu za NATO ... Skripi sistem, skripi .... Mada je Belgija jedna prilicno jeziva socijala i ovako i onako.
Baš preteran broj nezaposlenih.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I to 1 milion koji ne rade duze od 2 godine.
Dodaj migrante sa 5/6 dece na socijali...
Tone Zapad.
Tone Zapad.
Pre neki dan pisao za Belgiju, a od pre neki dan nasa vlada (NL) usvojila isto smanjivanje duzine prava nezaposlenih sa maksimalnih 2 godine na 1,5 godinu. Al su poceli sinhronizovamo da stezu…
Trenutno samo Ukrajna i Izbeglice dobijaju ozbiljne milijarde…
Trenutno samo Ukrajna i Izbeglice dobijaju ozbiljne milijarde…
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Tek ce da im se daje..
Imate automatski prevod ko zeli da gleda ...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

U Holandiji minimalna mesecna plata bruto / neto
Werkweek Bruto minimumloon per maand (incl. 8 % vakantiegeld) Netto salaris
12 uur € 808,70 € 808,70
24 uur € 1.617,41 € 1.556,74
32 uur € 2.156,54 € 2.064,62
36 uur € 2.426,11 € 2.249,69
40 uur € 2.695,68 € 2.411,51
https://www.manners.nl/salaris-netto-ge ... juli-2025/
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Werkweek Bruto minimumloon per maand (incl. 8 % vakantiegeld) Netto salaris
12 uur € 808,70 € 808,70
24 uur € 1.617,41 € 1.556,74
32 uur € 2.156,54 € 2.064,62
36 uur € 2.426,11 € 2.249,69
40 uur € 2.695,68 € 2.411,51
https://www.manners.nl/salaris-netto-ge ... juli-2025/
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Pitanje za moju DACH braću napaćenu.
Polako ali sigurno mi napreduje njemački nivo i časovi, kad bih se iscimao do kraja godine bih c1 mogao položiti, s dodatnim vjezbanjem i pripremom konkretno za kurs.
Al ja sve imam osjećaj da ne ide to toliko brzo i lagano kako mi se čini, ne znam možda mi je samo osjećaj, nemam sad vremena da se posvetim svakodnevno dodatnom učenju možda bi tada bilo bolje..
Al dosta uvoda, sve poslove koje gledam, deficitarni, što sponzorišu vizu, koji me interesuju, svejedno, c1 je uslov. Ipak ne dolazim na baustelu pa nabadanje njemačkog da mogu u lidl hranu da kupim mi nije prioritet već što bliže znanje maternjem, tj funkcionalno znanje, da mogu i da radim i snalazim se kompletno, pričam bez nekih zatuckivanja.
Ne znam šta mi je najbolje za cinjet kako bih još bolje i brže ovaj proces upotpunio. Naravno samo provođenje vremena tako, ali ne postoji neki medju korak gdje bih radio posao koji ne zahtjeva taj nivo i bio plaćen ok a u međuvremenu radio na jeziku, ali kada radiš u Srbiji a nije remote ne ide baš najlakše češća putovanja da budeš okružen jezikom.
Sad sam između poslova/pokretanja svoje firme pa pitanje kakav ću bit s vremenom al eventualno neke škole jezika za koje se uzme odmor s posla npr, jel postoji tako nešto? Ili neki expat meetups ako imaju u BG za njemce
Šta predlazete?
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
Polako ali sigurno mi napreduje njemački nivo i časovi, kad bih se iscimao do kraja godine bih c1 mogao položiti, s dodatnim vjezbanjem i pripremom konkretno za kurs.
Al ja sve imam osjećaj da ne ide to toliko brzo i lagano kako mi se čini, ne znam možda mi je samo osjećaj, nemam sad vremena da se posvetim svakodnevno dodatnom učenju možda bi tada bilo bolje..
Al dosta uvoda, sve poslove koje gledam, deficitarni, što sponzorišu vizu, koji me interesuju, svejedno, c1 je uslov. Ipak ne dolazim na baustelu pa nabadanje njemačkog da mogu u lidl hranu da kupim mi nije prioritet već što bliže znanje maternjem, tj funkcionalno znanje, da mogu i da radim i snalazim se kompletno, pričam bez nekih zatuckivanja.
Ne znam šta mi je najbolje za cinjet kako bih još bolje i brže ovaj proces upotpunio. Naravno samo provođenje vremena tako, ali ne postoji neki medju korak gdje bih radio posao koji ne zahtjeva taj nivo i bio plaćen ok a u međuvremenu radio na jeziku, ali kada radiš u Srbiji a nije remote ne ide baš najlakše češća putovanja da budeš okružen jezikom.
Sad sam između poslova/pokretanja svoje firme pa pitanje kakav ću bit s vremenom al eventualno neke škole jezika za koje se uzme odmor s posla npr, jel postoji tako nešto? Ili neki expat meetups ako imaju u BG za njemce

Šta predlazete?
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
Predlazem strpljenja i verovanje u proces .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .