Pajina obnova voznog parka

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Pajina obnova voznog parka

Post od Paja »

Video sam tu Korsu i verovatno ću otići da je vidim.

Zašto dizel?
Zato što imam utisak da daju mnogo bolje karakteristike od benzinaca. Samo turbo benzinci mogu da ih prate, a tek je njih nemoguće naći kao mlade polovnjake, osim TSI-ja koji bih zarad duševnog mira zaobišao.
Uglavnom su svi koji su vozili benzince od oko 100ks bili razočarani i performansama i potrošnjom.
nuk napisao:Salu na stranu ali sticem utisak da Paja naginje ka novom automobilu a tu kad su dizelasi u pitanju i nema nekog izbora osim punta, mozda fabija?

sent from my brain using the force..
Najradije bih novo, ali sam malko tanak.

Fabija mi se ne sviđa. Polo bih uzeo ali su preskupi.

Znate li nešto pametno o tom 1.2 TDI motoru?

@ Stjepa

Nelogično mi je da su PC i Evo baš isti u konforu i dinamici vožnje. Evo bi morao biti udobniji i stabilniji.
Nije meni problem što prolazim pored šlepera. Umoriću se šta god da vozim posle 700km na autoputu. Ono što me kod PC-a izluđue je što jedva dođe do neke brzine, a naročito me izluđuje ako se nekome sklonim ili se kamioni prestižu pa usporim to što moram opet da se mučim da ubrza. PC-a vozim na granici njegovih mogućnosti. Hoću nešto što će normalno ubrzavati do 150. Udobnost i stabilnost mislim da će meninovno doći zbog novijeg dizajna, širih guma, većih gabarita...
Poslednja izmena od Paja u 27 Nov 2012, 22:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jeste da je offtopic ali je dobronamerno pitanje/savet. Nemam vremena da citam temu jer imam sutra neku kontrolu pa moram da legnem jer ustajem rano, pa necu da ulazim u diskusiju oko auta, ali Pajo, ja imam isto problem da se dosta znojim kad vozim i to me bas nervira. Slicno ima i moj deda i on je kupio one kuglice da odvoje telo od sedista da se manje znoji. Meni naravno ne pada na pamet da stavim to u auto ali kada sam isao prosle godine nekih 5000km puta poneo sam to i rekao bih da mi je dosta znacilo. Pogledaj mozda ima tako neko jednostavno resenje koje ce ti znaciti dosta u voznji :)

Izvinjavam se za off, ako sutra procitam postove ukljucicu se u temu.

Pozz
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

A ti pricas o puntu Evo?! Ja sve mislio do domacem kao Bax.
Ih i to normalno do 150 je dosta subjektivan osecaj. Ja i dalje dosta vozila poredim spram onog mog cadjavka, pa mi ili sporije ubrzavaju ili idu extra. A on mi je tako nekako normalan. Nije trkac, a nije ni kilo.

Negoooo da otvaramo mi tajni fond za Pajin vozni park? :cool!: Izguras sa Puntom zimu i na prolece fond taman naraste na 15000e. :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

pajo ima ima megan kao moj sa plinom,felnama,maglenkama i dva seta guma,2011 oko 20 i neka iljada km,DAO BI GA 9500 a ako ne o manje.sto se tri cilindra tice zaobidji.ako hoves novo onda gp koji moze da se dobije za deset tisuca
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Aj da ti malo pomognem oko Corse posto je u izboru:

Dosta dobro je izolovan i na vecim brzinama ima manje sustanja vetra nego kod Astre G, sto je meni veliki +
Udobniji je od Astre koju sam imao, ali ne nesto drasticno.
Za put je sasvim ok, takodje ima dosta prostora u kabini. Kakav je taj 1.2 nemam pojma, trazi test voznju, bar je to moguce.

Za ostale automobile ti ne mogu pomoci..
Jedino jos da bacis pogled na i30 kao Ogijev :pardon:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

trojanac napisao:U bre, vidi Gezu što iskopa ovu Corsu... http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... a_d_enjoy/

Ovo je novo, a cena je sasvim korektna. Možda ode i dole, ako se konkretizuje ponuda. Oprema nije kao u Puntu, motor je skoro isti, a sve ostalo je samo pitanje kome se šta više sviđa. E sad, Punto dobijaš za 3.000e manje, ali skoro 50.000km pređenih.
Nema te vage koja će izvagati bolju ponudu.
:plusone:
paja napisao:Znate li nešto pametno o tom 1.2 TDI motoru?
To bese onaj 3-cilindras?
Ako je taj, ja ne bih...

Ako neces ovu Corsu onda mozda da sacekas da se pojavi u ponudi neki test primerak Klice 4 dci.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Corsa je odlicna.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Bre Sjepo :kezo:
milosdoktorabs napisao:pajo ima ima megan kao moj sa plinom,felnama,maglenkama i dva seta guma,2011 oko 20 i neka iljada km,DAO BI GA 9500 a ako ne o manje.sto se tri cilindra tice zaobidji.ako hoves novo onda gp koji moze da se dobije za deset tisuca
Turčin u moju garažu ne ulazi. :D
Day Walker napisao:Aj da ti malo pomognem oko Corse posto je u izboru:

Dosta dobro je izolovan i na vecim brzinama ima manje sustanja vetra nego kod Astre G, sto je meni veliki +
Udobniji je od Astre koju sam imao, ali ne nesto drasticno.
Za put je sasvim ok, takodje ima dosta prostora u kabini. Kakav je taj 1.2 nemam pojma, trazi test voznju, bar je to moguce.

Za ostale automobile ti ne mogu pomoci..
Jedino jos da bacis pogled na i30 kao Ogijev :pardon:
O ovome pričam. B segment je uveliko došao na dimenzije i karakteristike C-a starijeg generaciju ili dve.
Ako krene ozbiljna priča sa evo-m juriću te se provozamo jer je ovaj neregistrovan, a naći mjet-a sa 95 ks za test je misaona imenica u Srbiji.

@ Floyd

Ako dočekam proleće onda i Clio IV postaje realnija opcija.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Teorijski gledano ako ti je stalo do udobnosti kao glavne stvari kod malog auta, tu je najbolji Peugeot 207 kod ovih savrmenijih.

Grande punto je odličan izbor i nećeš pogrešiti - ima dovoljno prostora, udoban je na ravnom putu, odlični motori...ma znaš sve to...

Trenutna konkretna ponuda nije Bog zna šta, ali ovaj auto mi je privukao paž...
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... exclusive/

Dizel ima svojih prednosti, ali ima i svojih mana..sve zavisi od načina eksploatacije...ako si ipak spreman da razmotriš benzin ovo deluje ok...
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _vvti_sol/

Oba auta su 99% sigurni sa kilometražom koja ti je bitna za razliku od bilo kojeg dizela sa placa.

Inače za te pare možeš da kupiš stvarno dobar auto više klase i mislim da to ne bi bio toliki problem u manevrisanju. Bravo i Focus imaju dobre dizele od 1600 kubika, a nisu skupi i za te pare mogu da se nađu odlični.

I čisto da ne budem on topic sve vreme...jer smo na auto forumu :djavo:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ctavia_rs/
Poslednja izmena od starac vujadin u 27 Nov 2012, 23:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Izvinjavam se, dosta poruka je stiglo pa možda nisam baš pratio najbolje, ali otukud' nov GrandePunto i to dizel za 10000? :o

Što se one Corse tiče, na prvi pogled nije loša opcija. Obzirom da ga prodaje ga Opelov diler, verovatno je bio test vozilo, nisu valjda stigli da ga raskantaju za 1200 km... :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nije nov, u pitanju je Punto Evo... http://www.akkompresor.rs/index.php?pag ... car_id=214
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

45000km za godinu dana...ovo je bio službeni auto, a tu se amortizacija multiplikuje. Da ne govorim o svojim predlozima, ali ona Corsa je mnogo bolja ponuda.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ne znam da li je bilo u razmatranje, ali za 9990 imas Zukija sa 1,6 motorom i 120ks u najslabijem paketu opreme doduse. Da me pogresno neki ne bi razumeli ne teram vodu na moju vodenicu zato sto ja vozim isti nego samo hocu da kazem da za te pare sa tim motorom nov auto nece dobiti nigde, kako za grad tako i za auto put (uz malo vecu buku) auto je pogodan. Ako ti kazem iz vlastitog iskustva da posle predjenih u cugu oko 400 km. do tazbine nisam nikada osecao probleme sa ledjima ili da ne kazem zadnjoj pozadini. Za jos malo vise para imas ga sa boljim paketom opreme i naravno 4x4 :D Sto se odrzavanja tice ne treba da se sekiras.
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Volim italijanske automobile ali punto mi nikako ne odgovara.
Mozda je ovaj Evo bolji ali ja sam par dana kao zamenski auto, dok je Alfa bila u servisu imao Grande Punto 1.3 Mjet...osim motora nista mi se vise nije svidelo na tom autu.
Zaključana tema