I jos mi se jako svidja sto postoji i 4x4 pogon u ponudi. BMW se pravi tvrdoglav pa jos nisu dali xDrive sa M5, ali polako, doce i njima iz dupeta u glavu sta kupci zele

http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=676260
Sedista u 212 su mnogo veca od onih u 211. Najveca razlika je u ramenom pojasu. I stari CLS i 211 koji dele ista sedista (napred) imaju dosta uze sediste pri vrhu u odnosu na 212. 210 je veci auto od 211-ce, a 212 veci od oba. Sad vec da li se bolje sedi pozadi u 212 ili 210 nisam siguran, a i ne interesuje me preterano jer se vec odavno ne vozim pozadiNexT napisao:Nisam primetio da je w212 veci unutra od 211-ice.
Sad sam gledao dimenzije enterijera, da ne lupam, osim gepeka koji je u litar isti, ostatak je vrlo priblizan... Santimetar siri i 2 cm vece medjuosovinsko. Rekao bih da je debljina prednjih sedista pojela ta 2 cm.
Sedista bih rekao da su jako slicnih dimenzija (sirirna/duzina), samo je u w212 sve kockastije, ostrijih linija, pa dobija na subjektivnom osecaju velicine.
Bolje ti sediste mozda dok nemas ledja kao moja ili ne do Bog veca,a onda skapiras da Mercedes pravi univerzalna sedista,a ne samo za sitne momkeFloyd napisao:@Heroj
Pazi, ja komentarisem gore nalepljenu sliku...
Prvo, uzasavam se "glossy" materijala na bilo kom autu, drugo ceo enterijer Merca odise (po mom misljenju) preteranom elegancijom (u fazonu, "vidi me") dok je BMW-ov okrenut vozacu.
Dalje, sedista su lepsa i bolja kod BMW-a, rucica menjaca isto, cajgeri mi se subjektivno vise svidjaju kod BMW-a jer su postavljeni u "old school" fazonu (brzinomer-obrtomer) dok mi se kod merca ne svidja onaj centralno postavljen brzinomer.
Centralni tunel je masivniji kod BMW-a a pored toga se i elegantnije spaja sa tablom dok je kod Merca nekako "isecen" itd.
Tu je i veci ekran navigacije kod BMW-a i "tockici" za regulaciju klime i jacine zvuka sto je u prinicpu nebitno ali ja licno to jako volim
to sto se drze tradicije ne znaci da izgleda penzionerski,stvar moze da bude pristutna 100 godina pa i dalje bude u trendu a moze i da se izmisli nesto novo pa da izgleda penzionerskiXepoj87 napisao:Floyd napisao:@Heroj
I nisi ti rekao da ti je samo lepsi Bmw-ov enterijer,to je do tvog ukusa,ne bih se bunio,vec si rekao da je E63 AMG-ov u poredjenju sa onim iz M5-ice penzionerski,a situacija je obrnuta.